20 هزار میلیارد تومان پروژه صنعتی در کردستان تعریف شده است
سنندج - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: 20 هزار میلیارد تومان پروژه به منظور ارتقای شاخصهای صنعتی این استان تعریف شده است.
محمد درهوزمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای ارتقای شاخصهای صنعتی در کردستان 20 هزار میلیارد تومان پروژه متناسب با ظرفیتهای معدنی و صنعتی استان تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه با تزریق این میزان منابع مالی به 26 پروژه تعیین شده برای 6 هزار نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود، افزود: کردستان و دیگر استان های غیربرخوردار برای ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و دستیابی به توسعه نیاز به تزریق منابع مالی دارند بنابراین انتظار میرود بانکها نگاه توسعهای به این استانها داشته باشند.
وی با بیان اینکه طرح تولید لوله (او پی وی سی) آبانگان که برای نخستین بار در کشور قرار شده در کردستان اجرایی شود نیاز به 14 میلیون یورو تسهیلات دارد، افزود: قرار بود یکی از بانکها تسهیلات لازم برای اجرای این طرح را پرداخت کند که به ما اعلام کردند سهمیه ای از صندوق توسعه ملی ندارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه طرح تولید (او. پی. وی. سی) به عنوان یکی از طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است، اضافه کرد: حال این طرح به بانک ملی تحویل داده شده و امیدواریم تا 2، سه ماه آینده آنرا پذیرش کنند.
درهوزمی یکی دیگر از پروژههای پیشران توسعه صنعت در استان را لاستیک رازی دانست و گفت: تولید لاستیک یکی ازنیازهای کشور است به همین دلیل اجرای پروژه لاستیک رازی در کردستان تعریف شد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری لاستیک رازی کردستان توانمندی و تخصص لازم را در این حوزه دارد، افزود: این سرمایه گذار دارای 2 کارخانه لاستیک در کشور بوده و از نظر فنی و مالی دارای اهلیت لازم شرط بانکها برای اعطا تسهیلات است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه لازمه پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی به هر طرح یا پروژهای پذیرش عاملیت توسط یک بانک است، اضافه کرد: از سال 94 تاکنون پیگیر دریافت تسهیلات لازم برای اجرای این پروژه هستیم ولی تاکنون موفق نشدیم.
دره وزمی اظهار داشت: قرار بود عاملیت طرح را بانک سپه با بانک خاورمیانه و صنعت و معدن به طور کنسرسیومی بپذیرند که این پروسه آنقدر زمانبر شد که به نتیجهای ختم نشد.
وی با اشاره به اینکه سهم بانک خاورمیانه 60 میلیون یورو بود، اضافه کرد: بعد از تشکیل کنسرسیوم بانک خاورمیانه اعلام کرد که توان پرداخت آن را ندارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه بانکهای صنعت و معدن و سپه هم پرداخت تسهیلات را نپذیرفتند، گفت: حال قرار شده بانک ملی عاملیت طرح را با مشارکت بانک سپه قبول کند.
دره وزمی اظهار داشت: این موضوع در بانک مرکزی هم مطرح شده و معاون اقتصادی رییس جمهور 9 ماه پیش در سفر به استان دستور پذیرش اعطای تسهیلات به این پروژه را به بانک مرکزی داد.
*س_برچسبها_س*