دوشنبه 8 بهمن 1403

20 واحد تولیدی راکد در لرستان وارد چرخه تولید می‌شود / اختصاص 14 میلیارد تومان اعتبار برای شهرک‌سازی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
20 واحد تولیدی راکد در لرستان وارد چرخه تولید می‌شود / اختصاص 14 میلیارد تومان اعتبار برای شهرک‌سازی

رازانی گفت: با توجه به ضرورت احیای واحدهای راکد در استان، امسال 20 واحد راکد وارد چرخه تولید می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، بختیار رازانی شامگاه یکشنبه در نشست خبری مجازی با اصحاب رسانه اظهار داشت: عمده فعالیت شهرک های صنعتی براساس مزیت نسبی استان است که یک سوم فعالیت این واحدها شیمیایی، 24 درصد بخش غذایی، کانی غیر فلز و فلزی و نساجی و دارویی در این شهرک ها وجود دارد اما بیشترین واحدهای صنعتی در استان به پتانسیل استان که معادن است برمی گردد.

وی از احیای 20 واحد راکد در سال جاری خبر داد و افزود: احیا و استفاده از همه ظرفیت‌ها و فعال‌سازی واحدهایی که در تملک بانکها هستند در دستور کار قرار دارد و برای امسال 20 واحد مجدد راه اندازی می‌شود، همچنین 16 واحد افزایش ظرفیت و 15 واحد از تملک بانک خارج می شوند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان با اشاره به شناسایی واحدهای پرخطر استان، عنوان کرد: واحدهای پرخطر در شهرک ها شناسایی شده اند، برخی از واحدها مانند سلولزی، شیرهای آتش نشانی در جلوی این واحدها نصب شده تا در مواقع خطر اطفا صورت گیرد.

وی بیان کرد: 16 خوشه کسب و کار در استان از سال 96 شناسایی شد به طوری که گلیم، فرش، عسل و آبزی پروری را در حال توسعه داریم و کار توسعه گلیم و جاجیم به پایان رسیده که این یکی از روش های نوین توسعه کسب و کارها می باشد.

رازانی با اشاره به فعالیت واحدهای صنعتی شهرک های صنعتی گفت: 100 واحد صنعتی در شهرک های صنعتی زیر 25 درصد فعالیت دارند، 115 واحد زیر 50 درصد، 40 واحد بین 40 تا 75 درصد و 25 واحد بین 75 تا 100 درصد فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه برخی از واحدها در ایام کرونا به بالاترین ظرفیت تولید رسیدند بیان کرد: هم ماسک و الکل علاوه بر تامین نیاز استان به استان های دیگر هم ارسال شد و واحد الکل سازی به بالاترین ظرفیت تولید رسید.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان خاطرنشان کرد: سال گذشته 14 میلیارد تومان اعتبار برای صرف شهرک سازی در نظر گرفته شد.

رازانی با اشاره به اشتغال روستایی گفت: سال گذشته تسهیلاتی برای ایجاد اشتغال روستایی ارائه شد تا واحدهایی در اطراف روستاها ایجاد شوند که هدف از این برنامه ایجاد اشتغال در روستاها می باشد.

وی تصریح کرد: تلاش می شود به تعداد بخش ها و روستایی که پتانسیل داشته باشد، نواحی صنعتی ایجاد شود مثلا در ونایی بروجرد واحد صنعتی غذایی ایجاد شود.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان اظهار داشت: سال گذشته 79 واحد متقاضی سرمایه گذاری و ایجاد واحد صنعتی در استان ایجاد شد.

رازانی اظهار داشت: در استان 25 شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد که از این تعداد 18 شهرک و ناحیه صنعتی فعال است، در 11 شهرستان شهرک صنعتی وجود دارد و همه شهرستان ها دارای ناحیه صنعتی هستند.

وی افزود: همچنین در استان 1200 پروانه بهره برداری صنعتی صادر شده اما در شهرک ها 390 واحد صنعتی به بهره برداری رسیده که 280 واحد فعال و 110 واحد غیر فعال است، به طوری که 30 درصد واحدها راکد و 70 درصد فعال هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان با اشاره به اینکه موتور صنعت استان زیر 50 درصد فعالیت دارد، عنوان کرد: کمبود سرمایه در گردش، مشکلات تهیه مواد اولیه، فرسودگی ماشین آلات و نبود بازار مناسب، اختلاف بین شرکا از مهمترین مشکلات این واحدهاست که تسهیلات برای سرمایه در گردش در اختیار این واحدها قرار می گیرد که مجدد فعالیت خود را آغاز کنند.

رازانی با بیان اینکه برخی از این واحدها در تملک بانک است، تصریح کرد: 70 واحد صنعتی تملک شده که در سال های قبل 102 واحد در تملک بود اما با هماهنگی ها طی دو سال اخیر بانکها برخی از واحدهای تملک شده را واگذار کردند، در دو سال اخیر هیچ بانکی واحدی را تملک نکرده است.

وی با اشاره به اینکه پتانسیل اول استان کشاورزی، گردشگری و بعد صنعتی است، گفت: در استان معادن خوبی وجود دارد و بیش از یک سوم صنایع استان کانی غیر فلز و معدنی است اما در راستای ایجاد خوشه کسب و کار، توسعه خوشه عسل لرستان آغاز شده و به دنبال فرآیند توسعه عسل و زعفران هستیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان با اشاره به احیای واحدهای راکد خاطرنشان کرد: واحدهای راکد زیر ساخت لازم را دارند که از طریق مشاور کلینیک کسب و کار، مشکلات آنها بررسی می شود که مهمترین مشکل واحدها کمبود سرمایه در گردش بوده و برخی با تولید قبلی به صرفه نبوده و برخی تغییر خط تولید می دهند؛ سال گذشته 16 واحد راکد فعال شد همچنین 71 واحد غیر فعال هم از سال 96 تا 98 وارد مدار تولید شدند.

رازانی تصریح کرد: 96 درصد واحدهای صنعتی استان متوسط و کوچک بوده و با توجه به اینکه در کل واحدهای صنعتی استان 24 هزار نفر اشتغال وجود دارد، هفت هزار نفر در شهرک ها مشغول به کار هستند.

انتهای پیام /