چهارشنبه 28 آبان 1404

20 پروژه آب و برق هرمزگان افتتاح شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
20 پروژه آب و برق هرمزگان افتتاح شد

بندرعباس - 20 پروژه آب و برق استان هرمزگان با اعتبار 2667 میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

بندرعباس - 20 پروژه آب و برق استان هرمزگان با اعتبار 2667 میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، 20 پروژه آب و برق استان هرمزگان با اعتبار 2،667 میلیارد تومان پیش از ظهر پنج‌شنبه با حضور ویدئوکنفرانسی رییس جمهور و وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

برخی از این پروژه‌ها شامل سامانه نمک زدایی «آب شیرین کن» بندرعباس با ظرفیت 20 هزار متر مکعب، افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت 115 مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 170 مگاوات، آبرسانی به شهرستان بشاگرد، 7 پروژه توزیع و انتقال نیروی برق، 7 پروژه توزیع شبکه فشار ضعیف، طرح تامین و انتقال آب به شبکه گلخانه «شمیل» و سه هزار هکتار از شبکه دشت «میناب» و شبکه 500 هکتاری گلخانه شمیل و نیز طرح تامین و انتقال آب شهرک صنعتی میناب (فیروز) است.

این پروژه‌ها که در طول سال‌های 91 تا 98 عملیات اجرایی آنها آغاز شده، در مجموع 2,667 میلیارد تومان هزینه دربرداشته‌اند؛ از این مجموع، 2130 میلیارد و 900 میلیون تومان توسط بخش خصوصی و مابقی از منابع دولتی هزینه شده است.

سامانه نمک زدایی (آب شیرین‌کن) بندرعباس نیز به ظرفیت 20 هزار متر مکعب با هدف تامین کمبود آب شهرستان بندرعباس اجرا شده که 90 هزار نفر را در شهرستان‌های خمیر و بندرعباس زیر پوشش قرار می‌دهد.

طرح تولید نیروی برق استان هرمزگان شامل افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت 115 مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 170 مگاوات با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت و ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در جزیره قشم به بهره‌برداری می‌رسند.

در طرح آبرسانی به بشاگرد یک باب ایستگاه پمپاژ با یک پمپ به ظرفیت 60 لیتر در ثانیه، یک باب مخزن به ظرفیت مجموع 59 هزار مترمکعب، 81 کیلومتر خطوط انتقال آب و دو پکیج موقت تصفیه آب با هدف تامین آب به میزان 30 لیتر در ثانیه برای شهر سردشت با جمعیت 1239 نفر و 8 روستا با جمعیت 8739 نفر نصب و راه‌اندازی شده است.

7 پروژه توزیع و انتقال نیروی برق استان هرمزگان هم شامل 82 کیلومتر مدار، توسعه 2 فیدر و 3 پست با مجموع ظرفیت 205 مگاولت آمپر با هدف افزایش ظرفیت شبکه، بهبود ولتاژ و پایدار شبکه انتقال تامین برق صنایع و واحدهای خدماتی و تولیدی خرد منطقه و کاهش بار پست‌های فوق توزیع ناحیه اجرا شده است.

در پروژه‌های توزیع هم 207 هزار و 403 متر شبکه فشار ضعیف هوایی، 36 هزار و 202 متر شبکه فشار ضعیف زمینی، 345 دستگاه پست هوایی و 55 دستگاه پست زمینی احداث و راه‌اندازی شده است.