شنبه 20 بهمن 1403

22 هکتار از جنگل‌های سرخس در آتش سوخت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
22 هکتار از جنگل‌های سرخس در آتش سوخت

مشهد - ایرنا - مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از آتش‌سوزی در منطقه گریزمی شهرستان سرخس و از بین رفتن 22 هکتار از پوشش جنگلی این منطقه خبر داد.

تورج همتی روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت 15 روز گذشته به دنبال دریافت گزارش از وقوع آتش‌سوزی در منطقه حفاظت شده گریزمی، مأموران یگان حفاظت محیط زیست در شهرستان سرخس عازم محل شدند و با همکاری مأموران یگان منابع طبیعی و مشارکت جوامع محلی پس از پنج ساعت تلاش موفق به مهار آتش شدند.

وی با اشاره به سوختن 200 اصله درخت و درختچه در این آتش سوزی افزود: 20 اصله درخت و 50 اصله درختچه به طور کامل سوخته و ازبین رفته‌اند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نوع پوشش منطقه را جنگلی بوته‌ای، درختان پسته و گیاهان درمنه و خانواده گندمیان عنوان کرد و ادامه داد: گردشگران باید هنگام عبور از مسیرهای مرتعی و جنگلی از پرتاب ته سیگار، بطری پلاستیکی و شیشه‌ای که سبب تمرکز نور خورشید و بروز آتش سوزی در علوفه خشک کف جنگل‌ها و سرایت به سایر رستنی‌ها می‌شود بپرهیزند.

وی گفت: از ابتدای شروع فصل گرما تاکنون نزدیک به 150 هکتار از عرصه‌های طبیعی استان طعمه آتش شده‌اند و عمده این حوادث نیز ناشی از بی احتیاطی گردشگران، دامداران و کشاورزان محلی بوده است.

همتی افزود: با توجه به فراهم بودن زمینه و گرمای هوا یگان حفاظت محیط زیست در سراسر استان به ویژه در عرصه‌های مستعد آتش‌سوزی در حالت آماده باش برای مقابله و مهار آتش هستند.

20 درصد مساحت 117 هزار و 769 کیلومترمربعی خراسان رضوی زیرپوشش حفاظت محیط زیست قرار دارد. مساحت زیستگاه‌های این استان 2 میلیون و 500 هزار هکتار است و خراسان رضوی به ازای هر 25 هزار هکتار یک محیط‌بان در اختیار دارد.

خراسان رضوی دارای 28 اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده و 13 منطقه شکار ممنوع است و حدود 80 گونه پستاندار، 285 گونه پرنده، دو گونه دو زیست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.

گونه‌های شاخص حیات وحش این استان نیز شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.

*س_برچسب‌ها_س*