جمعه 18 آبان 1403

3هزار و 500 نفر در کردستان آموزش‌های صنایع دستی می‌بینند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
3هزار و 500 نفر در کردستان آموزش‌های صنایع دستی می‌بینند

سنندج - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان از برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای سه هزار و 500 نفر در سال جاری در سطح استان خبر داد و گفت: این کارگاه‌ها به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌شود.

یعقوب گویلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی آنلاین و حضوری به صورت کارگاهی و محدود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای سه هزار و 500 نفر، گام اول برای رونق این بخش اقتصادی در استان در سال جاری است.

وی با اشاره به لزوم برنامه ریزی براساس تاریخ پیشینه صنایع دستی در استان، افزود: نقش ها و طرح‌های خلاق در حوزه‌های مختلف صنایع دستی ویژه استان باید در تمامی شهرها و روستاها دوباره زنده و فعال شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ایجاد اشتغال برای جوانان و بانوان سرپرست خانواده را از دستاوردهای مهم حرفه صنایع دستی برشمرد و اضافه کرد: کم کاری در این حوزه قابل قبول نیست و نیاز است معاونت صنایع دستی با تمامی امکانات موجود در راستای رونق بیش از پیش صنایع دستی با برنامه‌ریزی اصولی پیش قدم شود.

وی به ظرفیت صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال در حوزه صنایع‌دستی با کمترین سرمایه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت اما در سایر صنایع با صرف میلیاردها تومان می‌توان یک یا چند شغل ایجاد کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کردستان نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه معاونت صنایع دستی گفت: آموزشی در صنایع دستی قابل قبول است که منجر به ایجاد اشتغال شود.

فرهاد حامدی برگزاری کارگاه‌ها را به صورت حضوری و آنلاین از برنامه‌های این معاونت در سال 1400 برشمرد و افزود: شاغلان صنایع دستی در استان را در چهار محور اصلی آموزش خواهیم داد که این محورها هرکدام در چهار جلسه چهار ساعته برنامه ریزی شده است.

وی استانداردسازی فضاهای تولیدی و توانمندسازی مربیان صنایع دستی را از جمله دوره‌های آموزشی برنامه ریزی شده عنوان کرد و اظهار داشت: برای یک هزار و 750 نفر کارگاه آموزشی به صورت آنلاین و برای یک هزار و 750 نفر دیگر نیز به صورت کارگاه‌های محدود هر شهرستان 20 نفر و هر روستای هدف صنایع دستی 10 نفر آموزش کارگاهی اجرا می‌شود.

بیش از 40 هزار هنرمند کردستانی در نزدیک به 50 رشته صنایع دستی (21 رشته بومی) فعالیت دارند. 14 هزار و 500 نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و 600 نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.

استان کردستان دارای یک هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی بوده که 878 اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل 773 اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 62 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول است.

*س_برچسب‌ها_س*