چهارشنبه 3 تیر 1405

30درصد زندانیان استان سمنان مرتبط با موادمخدر هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
30درصد زندانیان استان سمنان مرتبط با موادمخدر هستند

سمنان - ایرنا - مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان سمنان گفت: 30 درصد زندانیان این استان را افراد دستگیر شده در زمینه مواد مخدر و روان‌گردان تشکیل می‌دهد.

محمود باهنر روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری استان سمنان ابراز داشت: بعد از موادمخدر و روان گردان‌ها بیشترین علت حضور زندانیان را به ترتیب به دلیل سرقت، جرایم علیه اشخاص و محکومیت مالی تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: 28 درصد زندانیان به دلیل سرقت، 11 درصد به دلیل جرایم علیه اشخاص و 9 درصد به دلیل محکومیت مالی در زندان به سر می‌برند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان بیان کرد: 96 درصد ورودی زندان استان سمنان در سال گذشته را مردان و چهار درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

وی یادآور شد: 27 تا 30 درصد ورودی زندان استان سمنان را قشر جوان بین بازه سنی 18 تا 35 سال تشکیل می‌دهد.

باهنر خاطرنشان کرد: 49 تا 50 درصد جمعیت زندانیان ورودی استان سمنان در سال گذشته را افراد کم سواد (سواد تا ابتدایی یا راهنمایی) تشکیل می‌دهد و آمار نشان می‌دهد بین میزان سواد و جرم رابطه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کاهش ورودی به زندان‌ها در اولویت دستگاه قضا است، اظهار داشت: سال گذشته چهار هزار و 31 نفر از زندان آزاد شدند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان سمنان گفت: طبق آمار اردیبهشت 99، به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشور 255 نفر زندانی شدند و در استان سمنان به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 239 نفر وارد زندان شدند و آمار نشان می‌دهد استان از لحاظ تعداد زندانی نسبت به جمعیت جزو استان‌هایی است که وضعیت خوبی دارد.

هفتم تیر 1360 سالروز شهادت آیت الله بهشتی و 72 تن از اعضای حزب جمهوری، در تاریخ ایران اسلامی به پاس معمار اصلی قانون اساسی و اولین رئیس قوه قضاییه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام روز قوه قضاییه ثبت شد.

*س_برچسب‌ها_س*