دوشنبه 2 شهریور 1405

30 درصد واکسن طیور در داخل تولید می شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
30 درصد واکسن طیور در داخل تولید می شود

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: بنابر آمار امسال تعداد کانون بیماری‌های تب برفکی و آنفلوانزا فوق حاد پرندگان نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

آقای سید محمد آقامیری گفت: امسال حدود 7 تا 8 کانون آنفلوانزا در کشور وجود داشت که این کانون‌ها بلافاصله شناسایی و معدوم شدند.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، سیاست سازمان دامپزشکی در دوره جدید شفاف سازی است به طوری که هر گونه وقوع بیماری در کشور را در سایت گزارش میکند، اما تا این لحظه هیچ کانونی از آنفلوانزا فوق حاد پرندگان نداریم.

از شهریور هر سال تا اردیبهشت سال بعد به دلیل حضور پرندگان مهاجر در کشور نگرانی‌هایی در زمینه شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد که ما با سازمان محیط زیست برنامه‌ای برای کاهش آلودگی این پرندگان و جلوگیری از شیوع آنفلوانزا در کشور داریم.

آقامیری گفت: سال گذشته تعداد کانون بیماری‌های تب برفکی 592 بوده که این رقم به 76 کانون کاهش یافته است.

بنابر آمار تعداد کانون‌های درگیر بیماری تب برفکی در گاوداری‌های صنعتی از 85 کانون در سال گذشته به 43 کانون رسیده و در گاوداری‌های نیمه صنعتی تعداد کانون‌ها از 727 مورد در سال گذشته به 165 مورد در سال 1400 کاهش یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی می‌گوید: امسال 13 میلیون و 18 هزار رأس واکسیناسیون در جمعیت گاو و 16 میلیون و 330 هزار رأس در جمعیت گوسفند و بز علیه بیماری تب برفکی اتفاق افتاده است.

بنابر آمار اعلامی سازمان دامپزشکی سالانه 600 میلیون دوز نیاز واکسن دامی مورد نیاز کشور است که از این میزان 550 میلیون دوز در داخل تولید و 50 میلیون دوز آن وارد می‌شود. در خصوص واکسن طیور سالانه 10.5 میلیارد دوز در کشور استفاده می‌شود که تنها 30 درصد آن در داخل تولید می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: 90 درصد جمعیت دام کوچک علیه این بیماری واکسینه شده‌اند و در سال آینده این رقم به صد درصد می‌رسد، ضمن اینکه برنامه بهداشت جهانی دام این است که در سال 2030 این بیماری را به طور کامل ریشه کن کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی