33 میلیون نفر دوز سوم واکسن کرونا را نزده اند

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، به برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون 33 میلیون نفر دوز سوم را تزریق نکرده اند.
به گزارش مشرق، محمدمهدی گویا، در نشست واکسن سازان داخلی که در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برگزار شد، افزود: تاکنون بیش از 200 میلیون دوز واکسن در کشور تأمین شده که 41 میلیون دوز آن از منابع تولید داخل بوده است. همچنین بیش از 148 میلیون دوز تزریق واکسن کووید 19 در کشور انجام شده و پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دوم برای گروه سنی بالای 12 سال به ترتیب 91.2 درصد و 83 درصد است و پوشش نوبت سوم در گروه سنی بالای 18 سال 43.7 درصد بوده است.
وی ادامه داد: ثبت واکسیناسیون در سامانههای الکترونیک و صدور کارت دیجیتال دارای کد QR همتراز با کشورهای توسعه یافته از اقدامات ارزشمند برنامه واکسیناسیون بوده است.
گویا افزود: در حال حاضر 6 تولید کننده داخلی واکسن مجوز مصرف دریافت کرده اند و واردات واکسن کووید 19 از آبان 1400 متوقف شده است، به منظور رفع نیاز افراد برای سفرهای بین المللی ماهانه مقادیری واکسن آسترازنکا در قالب واکسن اهدایی وارد شده و امکان صادرات واکسنهای تولید داخل در دست اقدام و پیگیری است.
وی، عدم قطعیت در مورد اثربخشی واکسنهای موجود علیه سویه های احتمالی آینده، ضرورت تحقیق در مورد تولید واکسنهای ترکیبی و جدید و کاهش مشارکت مردم به نحوی که هنوز در سنین بالای 5 سال افرادی تأخیر در مراجعه دارند را از جمله چالشهای فعلی برنامه واکسیناسیون دانست و گفت: متأسفانه 14 میلیون نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا، 21 میلیون نفر دوز دوم و 33 میلیون نفر دوز سوم کرونا را دریافت نکرده اند.
گویا افزود: 50 میلیون دوز واکسن در اختیار داریم که استفاده نکرده ایم و درخواست 35 میلیون دوز هم داشته ایم. علت کاهش درخواستهای ما از واکسن سازهای داخلی و تعدیل سفارش، روند نزولی استقبال مردم از تزریق دوز سوم است.