دوشنبه 16 شهریور 1405

425 هزار تن علوفه در یزد تولید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
425 هزار تن علوفه در یزد تولید شد

یزد - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد، گفت: امسال برای تامین علوفه مورد نیاز دام های استان 425 هزار تن علوفه تولید شد که این میزان تولید به دلیل جایگزینی محصولات کم آبخواه و اصلاح الگوی کشت 10 درصد نسبت به سال قبل کاهش دارد.

محمدعلی حاتمی زاده عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ابرکوه، افزود: این میزان تولید از 10 هزار و 70 هکتار اراضی کشاورزی برداشت شد استان که کشت آن از اسفند ماه پارسال آغاز و تا اواخر اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت.

تولید 9 رقم علوفه در یزد

وی با بیان اینکه 9 رقم علوفه در استان برای تامین خوراک دام تولید می شود اضافه کرد که سطح زیرکشت آن شامل سورگوم 700 هکتار، ذرت علوفه ای 450 هکتار، ارزن 870 هکتار، چغندر علوفه ای 500 هکتار، منداب علوفه ای هزار و 900 هکتار، شغلم علوفه ای 950 هکتار، خسیل علوفه ای هزار و 500 هکتار و هویج علوفه ای 28 هکتار است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به مزایای کاشت محصولات علوفه ای بیان کرد: عمده این محصولات به روش علمی و با استفاده از مصرف بهینه روش آبیاری «تیپ» برداشت شده است.

استان یزد بیش از چهار میلیون واحد دامی دارد

یزد چهار میلیون و 533 هزار واحد دامی دارد که 143 هزار و 561 رأس آن گاو شیری و گوساله است که سالانه 289 هزار تن شیرخام و 19 هزار و 500 تن گوشت قرمز استحصال می شود، همچنین از یک هزار و 100 واحد طیور،60 هزار تن گوشت مرغ، 27 هزار و 900 تن تخم‌مرغ، چهار هزار و 400 تن گوشت سایر ماکیان و 247 تن دیگر فراورده ها تولید می شود.

مجموع اراضی قابل کشت یزد در 10 شهرستان 170 هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون 113 هزار و 760 هکتار آن زیرکشت قرار دارد که 32 هزار و 669 هکتار (29 درصد) زراعی و 79 هزار و 248 هکتار (69 درصد) باغی و هزار و843 هکتار (2 درصد) گلخانه ای است.

بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی است که مهمترین محصولات آن پسته، انار، زردآلو، زعفران، گیاهان دارویی و دیگر محصولات است.

تولید یک میلیون و 803 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی

در استان یزد کشاورزان و دامداران با رعایت الگوی کشت نوین و بهره وری از آب مجازی در بخش کشاورزی و دامداری سالانه یک میلیون و 803 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی تولید می کنند.

این میزان تولید از لحاظ وزن شامل،591 هزار و 116 تن محصول زراعی، 268 هزار و 704 تن محصول باغی، 542 هزار و 68 تن محصول گلخانه ای و 402 هزار تن نیز محصولات دامی است که حاصل تلاش حدود 70 هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار است.

یزد با 73 هزار هکتار وسعت و یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد و از مناطق کم باران کشور است، 87 درصد جمعیت آن در 24 شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.

*س_برچسب‌ها_س*