یک‌شنبه 19 اسفند 1403

441 هزار پرونده در دستگاه قضایی استان اردبیل رسیدگی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
441 هزار پرونده در دستگاه قضایی استان اردبیل رسیدگی شد

رادبیل - ایرنا - رییس کل دادگستری استان اردبیل گفت: پارسال هرچند کاهش 12 درصدی ورودی پرونده‌ها نسبت به سال 97 به دادگستری استان وجود داشت ولی به 441 هزار پرونده رسیدگی شد.

ناصر عتباتی روز پنجشنبه در شورای حفظ حقوق بیت‌المال اظهارداشت: حجم بیشتری از این تعداد مربوط به پرونده‌هایی است که از سوی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی وارد دستگاه قضایی می‌شود.

وی افزود: هر چند ارائه گزارش تخلف یکی از وظایف و رسالت‌های اصلی دستگاه‌ها است ولی با روش‌های پیشگرانه و مدیریت، بازدیدها و نظارت مستمر می‌توان از بروز بسیاری از تخلفات که منجر به تشکیل پرونده می‌گردد، پیشگیری کرد.

وی در زمینه صیانت از بیت‌المال نیز گفت: هر چند اقدامات چشمگیری در این خصوص انجام شده ولی کافی نیست و اقدامات باید بطور ملموس و واقعی خروجی داشته باشد و مردم نیز به وضوح نتیجه این اقدامات را مشاهده کنند.

وی مهم‌ترین اقدام و برنامه را پیش‌بینی و پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات داست و افزود: مدیران و مسوولان متولی باید اجازه بروز هیچگونه تخلف و جرم را نباید به متخلفان و سودجویان بدهند و با هرگونه فرصت تخلف در بدو امر با قاطعیت برخورد کنند.

رییس کل دادگستری استان بر صیانت از حریم رودخانه‌ها، راه‌ها و اراضی کشاورزی تاکید کر و گفت: باید به صورت جدی در صیانت از بیت‌المال و اراضی ملی اهتمام داشته باشیم چرا که اراضی ملی و منابع طبیعی به عنوان نعمت‌های خدادادی باید با تمام توان حفاظت شوند تا نسل‌های آینده نیز از آن بهرمند گردند.

عتباتی بیان کرد: با توجه به پیشرفت روزافزون علم و گستردگی اراضی ملی و منابع طبیعی روش‌های سنتی جوابگو نیست و باید از پایش‌های الکترونیکی برای مقابله با سودجویان و فرصت‌طلبان بهره برد.

وی همچنین با هشدار به کسانی که درصدد سوء‌استفاده از اراضی ملی و بیت‌المال هستند، گفت: در برخی از محدوده‌ها برخی از افراد با استفاده از عناوین مختلف از جمله تعاونی‌ها اقدام به تملک اراضی کرده و نسبت به خرید و فروش آن اقدام می‌کنند.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی استان ضمن برخورد با این گونه افراد با هرگونه موارد تخلف و جرم در حوزه اراضی ملی و منابع طبیعی به شدت و طبق قانون با متخلفان برخورد می‌کند.

استاندار اردبیل نیز در این نشست با قدردانی از عملکرد شورای حفظ حقوق بیت‌المال در صیانت از بیت‌المال و اراضی ملی و منابع طبیعی از اقدامات شجاعانه دستگاه قضایی استان در مقابله با متخلفان و متصرفان اراضی ملی و منابع طبیعی قدردانی کرد.

اکبر بهنامجو افزود: نگهداری از بیت‌المال و اراضی ملی موجب بهره‌مندی مردم و نسل‌های بعدی از این نعمت‌های خدادادی می‌شود و این امر با آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی مستمر و مداوم در جامعه محقق می‌شود.

وی گفت: باید آحاد مردم نسبت به اهمیت حفظ این اراضی حساس باشند و اجازه ندهند تا اقدامات تخریبی و تخلف در این حوزه انجام گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*