5 عامل خروج پول حقیقی از بورس / رشد تک سهمها در روزهای آینده
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی هفته سوم تیرماه را پشت سر گذاشت که شاید مهمترین اتفاق این هفته شکسته شدن حمایت شاخص در مرز کانال 1.5 میلیون واحدی بوده است. البته با توجه به بازه حمایتی از شاخص کل که بین اعداد یک میلیون و 480 هزار تا یک میلیون و 500 هزار واحد بوده است، برخی معتقدند برگشت بازار در روز آخر معاملات این هفته، نشان از واکنش به این حمایت دارد.
برخی از تحلیلگران تکنیکالی معتقدند بازگشت بازار سرمایه در روز چهارشنبه آنقدر محکم و با قدرت نبوده است که بتوان واکنش به بازه حمایتی را بسیار جدی تصور کرد.
با این وجود بررسی دو مولفه جریان پول حقیقی و ارزش معاملات خرد، نشان می دهد رکود عمیقی بر بازار سهام کشور وجود دارد. به عبارت دیگر، نگاهی به دو مولفه ارزش معاملات خرد و همچنین جریان پول حقیقی، نشان می دهد رکود شکل گرفته در معاملات در این هفته تشدید شده است.
این مساله در حالی است که تشدید ریسک های سیستماتیک در بازار سهام طی هفته های گذشته، بازگشت پر قدرت بازار به روند صعودی و شکست مقاومت یک میلیون و 600 هزار و احدی را دور از انتظار نشان می دهد.
* رشد تک سهم ها در روزهای آینده بورس
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس طی هفته های گذشته، گفت: اغلب فعالان و تحلیلگران بازار بر این موضوع اتفاق نظر دارند که بسیاری از سهم های بازار در قیمت های مناسبی قرار داند. اما بالا رفتن میزان ریسک در بورس، در کنار سایر عوامل منجر شده که بسیاری از سهامداران جنبه احتیاط را در نظر داشته باشند.
*5 عامل خروج پول حقیقی از بازار بورس
وی ادامه داد: موضوعات بین المللی، نوسان در بازارهای نفت و فلزات اساسی، سیاست های آمریکا در خصوص نرخ بهره، تشدید قیمت گذاری دستوری و بازدهی سایر بازارهای موازی از جمله عواملی است که این روزها باعث خروج پول حقیقی از بورس شده است که همین عوامل نیز منجر به شکل گیری رکود در معاملات شده است. سیاستهای دولت در خصوص نرخ بهره و همچنین تشدید قیمت گذاری دستوری از دیگر ابهام های بازار به شمار میرود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اما با همه این عواملی که گفته شد، ریزش شدید بورس در هفته های آینده کمترین احتمال وقوع را دارد و در نقطه مقابل هم افزایش قابل توجه بازار نیز دور از انتظار است. آنچه که به نظر می رسد ادامه روند خنثی و رشد تک سهم ها، محتمل ترین سناریو برای بازار در شرایط کنونی است.
* واکنش شاخص کل بورس به بازه حمایتی
شاخص کل بورس در سه روز از هفته گذشته با افت و در یک روز نیز با رشد همراه شد. این شاخص در روز شنبه با کاهش چهار هزار و 91 واحدی روبهرو شد و در روز دوشنبه با افت 10 هزار و 915 و در روز سه شنبه با نزول چهار هزار 63 واحدی همراه شد. اما شاخص کل در روز چهارشنبه با رشد 6 هزار و 517 به حمایت موجود واکنش نشان داد.
شاخص کل در هفته سوم تیرماه با افت 12 هزار و 552 واحدی نسبت به آخرین روز هفته پیش از آن در سطح یک میلیون و 490 هزار و 51 واحدی قرار گرفت. بازدهی این شاخص منفی 0.8 درصد بوده است.
* کاهش 3 برابری شاخص کل هموزن
اما وضعیت شاخص کل هموزن در هفته سوم تیرماه کمی بدتر بوده است. این شاخص در روز شنبه با کاهش دو هزار و 689 واحدی، روز دو شنبه با افت 6 هزار و 272 واحدی و روز سه شنبه نیز با نزول چهار هزار و 85 واحدی که داشت به استقبال روز چهارشنبه رفت. اما در این روز شاخص کل هموزن با رشد هزار و 538 واحدی که داشت توانست بخشی از افت این هفته را جبران کند.
شاخص کل هموزن در پایان هفته 11 هزار و507 واحدی کمتر از هفته پیش از آن ایستاد و در سطح 407 هزار و 12 واحدی قرار گرفت تا بازدهی منفی 2.75 درصدی را تجربه کند.
* کاهش ارزش معاملات خرد
میانگین ارزش کل معاملات بورس در هفته گذشته با رشد 30 درصدی نسبت به هفته گذشته به عدد 48 هزار و 253 میلیارد تومان رسیده است. البته رشد معاملات در هفته سوم تیرماه به مساله افزایش قابل توجه معاملات اوراق بدهی در بازار سرمایه بازار می گردد.
اما میانگین ارزش معاملات خرد در این هفته با کاهش 14 درصدی به عدد دو هزار و 839 میلیارد تومان رسید که کمترین عدد در سال 1401 محسوب می شود.
بازار سرمایه در وضعیت فعلی با موضوع افت معاملات خرد و خروج پول حقیقی از بورس مواجه است که این دو موضوع می تواند رشد بازار سهام در روزها و هفته های آینده را با چالش جدی مواجه کند.
انتهای پیام /