5 پیشنهاد برای فلسفه خوانی
گردر همیشه دنبال متن سادهای بود که به کمک آنها تاریخ فلسفه را به شاگردانش یاد دهد. در نهایت خودش دست به کار شد تا کتاب «دنیای سوفی» را بنویسد.
مجموعه کتابهای دامیز در موضوعات مختلف به ما کمک میکنند اطلاعاتی کلی و اجمالی درباره موضوعات مختلف به دست بیاوریم. این کتابها مانند پیدا کردن سرنخهایی هستند برای فهم کل یک معما. برای همین خیلیها پیشنهاد میکنند برای شروع مطالعه در هر موضوعی حتما مطالعه یکی از کتابهای دامیز را در برنامه خود داشته باشید.
به گزارش دنیای اقتصاد، فلسفه زندگی مجموعهای است از چند جستار یا مقاله فلسفی که مطابق تقسیمبندی رایج در حوزه «فلسفه اخلاق» قرار میگیرد، اما چنانکه خواهیم دید نویسنده برداشتی وسیع از مفهوم «اخلاق» در نظر دارد. او از جمله درباره رازِ زادن و مردن، معنای حیات و پوچیِ زندگی، تقدیر و سرنوشت، نسبیگرایی، و ترس از مرگ بحث میکند. همینطور درباره دو جنبه مهم حیات انسان، یعنی خواب و آمیزش جنسی که در بررسیهای فلسفی کمتر مورد توجه بوده است، تحلیلهای جالبی ارائه میدهد.
همیلتن کاملاً به این مساله توجه دارد که «زندگی بسیار بسیار پیچیدهتر و در برابر توضیح مقاومتر از آن است که بتوان با مطالعه کتب دانشگاهی درباره فلسفه اخلاق درکی کامل یا رضایتبخش از آن به دست آورد»، اما میکوشد که به قول ویتگنشتاین «تعبیر خود را از امور» به دست دهد. او در این راه ذوق و حساسیت ادبی را در کنار نظم و منطقِ فلسفی به کار میگیرد و بحث را جابهجا با نقلقولهای شایسته از آثار شکسپیر، داستایفسکی، جورج الیوت، د. ه. لارنس، پروست، ت. س. الیوت، فیلیپ لارکین و بسیاری دیگر غنا میبخشد و از این رهگذر وجه تازهای از رابطه میان فلسفه و ادبیات را برای خواننده روشن میکند. نویسنده این کتاب کریستوفر همیلتن است که توسط میثم محمدامینی ترجمه و نشر نو آن را به زیور طبع آراسته است.
تاریخ فلسفه دامیز
مجموعه کتابهای دامیز در موضوعات مختلف به ما کمک میکنند اطلاعاتی کلی و اجمالی درباره موضوعات مختلف به دست بیاوریم. این کتابها مانند پیدا کردن سرنخهایی هستند برای فهم کل یک معما. برای همین خیلیها پیشنهاد میکنند برای شروع مطالعه در هر موضوعی حتما مطالعه یکی از کتابهای دامیز را در برنامه خود داشته باشید.
کتاب تاریخ فلسفه دامیز از مرور اجمالی مکاتب فلسفی عصر باستان شروع کرده سپس وارد عصر جدید میشود. در انتهای این کتاب هم فصلی با عنوان آشنایی با ایسمها وجود دارد که در آن ماهیت «ایسم»ها را نشان داده است. در بخش آخر کتاب هم 10 کتاب مرجع برای مطالعه فلسفه را معرفی و بررسی کرده است. با وجود چنین کتابی حتی میتوانیم بگوییم دیگر ادامه این یادداشت را نخوانید و یک راست بروید سراغ مطالعه این راهنمای کامل و جامع!
نویسنده این مجموعه کتابها، مارتین کوهن و مترجم آنها مهدی شفقتی است که به همت انتشارات آوند دانش منتشر شده اند.
چنین گفت زرتشت: کتابی برای همه کس و هیچ کس
چنین گفت زرتشت داستانی فلسفی و شاعرانه از فیلسوف بزرگ و مشهور قرن نوزدهمی، فردریش نیچه است. نیچه، خالق آثاری مانند فراسوی نیک و بد، در این داستان عقاید خود درباره ابرانسان، مرگ خدا و بازگشت جاودانه را بیان کرده است.
رتشت پس از ده سال عزلت در کوههای آلپ از اعماق وجود حس میکند باید بخشی از خرد خودش را به مردم نشان دهد. برای همین میان مردم میرود. مردم، ولی به صدای او گوش نمیدهند.
بلکه برایشان بندبازی یک بندباز جذابتر است! برای همین زرتشت تصمیم میگیرد برای خودش حواریونی پیدا کند تا از طریق آنها صدایش را به مردم برساند و خرد خودش را برای آیندگان ثبت کند. این کتاب با ترجمه داریوش آشوری به صورت صوتی هم تهیه شده است. پیشنهاد میکنیم اگر اهل گوش دادن به کتابهای صوتی هستید، به این کتاب هم با صدای مرحوم افشین یداللهی گوش کنید
فلسفهای برای زندگی
فلسفهای برای زندگی کتابی است که در آن راه و رسم رواقی زیستن در دنیای امروز را یاد میگیرید. رواقی گری یک فلسفه یا مکتب فلسفی است که فیلسوفی به نام زنون آن را مطرح کرده است.
این مکتب بیش از چهارصد سال در یونان باستان و رم رونق فروان داشته. از بزرگان این مکتب میتوان به سنکا و مارکوس آئورلیوس اشاره کرد. اصل اساسی این مکتب بر مستقل و تأثیرناپذیر بودن اراده آدمی بنا شده و این موضوع را مطرح میکند که هرچقدر تأثیرپذیری آدمی از اتفاقات و حوادث بیرونی خودش کمتر باشد، زندگی بهتر و سعادتمندی بیشتری را تجربه خواهد کرد.
در این کتاب هم شما میتوانید با تاریخچه و راهکارهای رواقی گری آشنا شوید و هم شادی و آرامش درونی را به کمک راهکارهای آن تجربه کنید. گفتنی است این کتاب را ویلیام اروین نوشته و محمود مقدسی ترجمه کرده که توسط نشر گمان منتشر شده است.
دنیای سوفی
سوفی دختری 15 ساله است که ذهن خلاقی دارد و همیشه با دوستانش درباره موضوعات مهم بحث میکند. او روزی نامهای از شخص مرموزی دریافت میکند. در نامه فقط یک سوال نوشته شده بود: «تو کیستی؟» و داستان آغاز میشود. داستانی که در آن یوستین گردر تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان گفته است. اما جذابیت کتاب برای بزرگسالان و همه کسانی که به فلسفه علاقه دارند، باقی است.
یوستین گردر فارغالتحصیل رشته فلسفه، سالها در دبیرستانها به تدریس تاریخ فلسفه پرداخته است. گردر همیشه دنبال متن سادهای بود که به کمک آنها تاریخ فلسفه را به شاگردانش یاد دهد. در نهایت خودش دست به کار شد تا کتاب «دنیای سوفی» را بنویسد. پس از انتشار کتاب بااستقبال خوبی همراه شد و تا کنون به بیش از 50 زبان زندهی دنیا ترجمه شده است. گردر در دنیای سوفی به سوالات اساسی زندگی بشر و نظرات فیلسوفان در دورههای مختلف تاریخی میپردازد. این کتاب با نثر روانی که دارد، یکی از بهترین انتخابها برای شروع فلسفه و تاریخ آن است.
و اما یوستاین گاآردر نویسنده کتاب معروفِ دنیای سوفی است و با ترجمه مهدی سمسار توسط انتشارات جامی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
از میان اخبار