دوشنبه 5 آذر 1403

50 درصد توان دیوان عدالت اداری باید صرف پیشگیری از ورود پرونده‌ها شود / تشریح اقدامات دیوان در جهت اجرای سند تحول قضایی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
50 درصد توان دیوان عدالت اداری باید صرف پیشگیری از ورود پرونده‌ها شود / تشریح اقدامات دیوان در جهت اجرای سند تحول قضایی

رئیس دیوان عدالت اداری گفت: 50 درصد توان دیوان عدالت اداری باید صرف رسیدگی مطلوب و با کیفیت پرونده‌ها شود و 50 درصد باید برای پیشگیری و کاهش ورودی پرونده‌ها به دیوان صرف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مصدق، رئیس دیوان عدالت اداری، در نشست تخصصی مشترک دیوان عدالت اداری و وزارت نیرو با موضوع آسیب شناسی پرونده‌های مربوط به اعتراض به آراء کمیسیون آب‌های زیرزمینی در دیوان، به لزوم حل مشکلات مردم در سازمان‌ها و بدون نیاز به مراجعه به دیوان اشاره کرد و گفت: اساس تشکیل 12 کارگروه مشترک با وزارت خانه‌ها همین موضوع است که تشکیل اولین جلسه بعد از دو ماه با موضوع آب، مایه خرسندی است و هدف اصلی این کارگروه‌ها پیشگیری از طرح دعاوی در دیوان، تسریع در رسیدگی و سهولت اجرای احکام است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق با اشاره به اینکه 50 درصد توان دیوان عدالت اداری باید صرف رسیدگی مطلوب و با کیفیت به پرونده‌ها شود و 50 درصد باید برای پیشگیری و کاهش ورودی پرونده‌ها به دیوان صرف شود، گفت: به مردم و رئیس قوه قضاییه قول داده ام که با همکاری قضات و کارکنان، یک دیوان عدالت اداری متفاوت را در دو سال آینده خواهیم داشت و رویکرد دیوان اتخاذ تدابیر پیشگیرانه جهت کاهش ورودی و رسیدگی علمی، کیفی و سریع به پرونده‌ها خواهد بود. رئیس دیوان عدالت اداری افزود: از ابتدای فعالیت در دیوان عدالت اداری پیگیری کردیم تا کارگروه‌های مشترکی را با همکاری وزارتخانه‌ها تشکیل دهیم تا در خصوص پرونده‌های پرتکرار و پرشکایت از سازمان‌هایی مثل سازمان تامین اجتماعی و یا شهرداری‌ها بتوانیم راهکار‌هایی را اتخاذ کنیم تا مشکلات مردم در خود سازمان‌ها برطرف شود. حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق ادامه داد: به همین منظور 12 کارگروه مشترک مشغول شد و امروز نخستین کارگروه آن در موضوع چاه‌های بدون پروانه و مسائل مرتبط با آب با حضور مدیرانی از وزارت نیرو برگزار می‌شود. وی افزود: در این کارگروه‌ها اگر به این نتیجه برسیم که قوانین یا مقررات باید تغییر کند و یا برداشت متفاوت از آن‌ها وجود دارد، حتما به سمت اصلاح قوانین یا مقررات به نفع مردم، گام برمی داریم. رئیس دیوان عدالت اداری در پایان گفت: من امیدوارم در آینده‌ای نزدیک بتوانیم نتایج برگزاری این کارگروه‌ها را به مردم ارائه کنیم. اولین جلسه کارگروه مشترک بین دیوان عدالت اداری و وزارت نیرو با موضوع رسیدگی به پرونده‌های آب‌های زیرزمینی با حضور رئیس دیوان عدالت اداری و قضات شعب مربوطه و تعدادی از مدیران وزارت نیرو تشکیل شد. حجت الاسلام والمسلمین مصدق در بخشدیری از سخنانش اقدامات مرتبط با سند تحول را نیز تشریح کرد و ادامه داد: در راستای پیاده سازی سند تحول در دیوان عدالت اداری در این دوره برنامه‌های مهمی در حال پیگیری است که از جمله مهمترین آن‌ها اصلاح قانون دیوان عدالت اداری با رویکرد گسترش اقدامات پیشگیرانه، تقویت مشارکت‌های مردمی، توجه خاص به حفظ حقوق عامه در مناسبات اداری، کوتاه کردن مراحل رسیدگی، اصلاح ساختار هیات عمومی، تقویت ضمانت اجرا، توسعه دادرسی الکترونیک می‌باشد که هم اینک در مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار دارد و با تصویب آن شاهد تحولات گسترده‌ای در دیوان خواهیم بود. همچنین محور‌های سند تحول قوه که به نحوی با دیوان مرتبط بوده هم اینک در برنامه‌های اجرایی دیوان پیاده سازی شده و اجرای آن در دست اقدام است. انتهای پیام /