500 میلیون یورو در چابهار سرمایهگذاری میشود
زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیتهای بالقوه منطقه چابهار سبب شده تا سرمایهگذاران بسیاری به سمت استان سوق پیدا کنند که تنها در یک مورد شرکتی متقاضی انجام 500 میلیون یورو سرمایهگذاری در این شهرستان شده است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان ماندانا زنگنه اظهار داشت: چابهار به دلیل داشتن ظرفیتهای آبی و دسترسی به آبهای اقیانوسی، هم مرز بودن با کشور پاکستان و بهره بردن از امتیاز و مشوقات منطقه ویژه اقتصادی به یکی از استراتژیکترین مناطق کشور برای تجار و سرمایه گذاران تبدیل شده که تعدادی از آنان برای بهره بردن از این ظرفیت ها وارد استان شده اند. وی بیان کرد: این شرکت سرمایه گذار به دنبال ایجاد پالایشگاه و تهیه و فروش سوخت موردنیاز شناورهای سنگین است که طی برآوردهای اولیه برای راه اندازی آن از سوی این شرکت بخش خصوصی بین 400 تا 500 میلیون یورو اعتبار را در بر خواهد داشت و به گفته مدیران این شرکت فاز اول اجرای طرح با 150 میلیون یورو اعتبار اجرا میشود که تمامی آن از سوی سرمایه گذار تخصیص مییابد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد مجتمع اقامتی و گردشگری با 300 سوئیت هم یکی دیگر از طرح هایی است که درخواست آن برای ایجاد در جنوب استان ارائه شده و براساس اعلام سرمایه گذار برای به سرانجام رساندن آن بیش از 30 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام خواهد شد که طبق برنامه ریزی های انجام شده طرح در سه فاز تکمیل میشود و هر فاز آن 10 میلیارد تومان هزینه را به خود اختصاص می دهد. وی ادامه داد: ایجاد بازارچه فروش ماهی برای صیادان منطقه و تولیدی میوه های گرمسیری از جمله طرح هایی بوده که در جنوب سیستان و بلوچستان به منظور رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال مورد توجه قرار گرفته است. زنگنه گفت: سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف ظرفیت های متعددی را در خود جای داده که سرمایه گذارانی هم برای بهره بردن از این ظرفیت ها اعلام آمادگی کرده اند اما آنچه مورد اهمیت و تاکید قرار دارد اینکه سرمایه گذاران باید از ظرفیت نیروهای انسانی و بومی استان در اجرای طرح های خود استفاده کنند.
به گزارش ایرنا بندر چابهار با داشتن منطقه آزاد و 2 بندر بزرگ شهید کلانتری و شهید بهشتی پس از تکمیل فاز نخست و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر شهید بهشتی به 8.5 میلیون تن در سال، مزیتها و فرصتهای سرمایهگذاری فراوانی را برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی داخلی و خارجی فراهم کرده و میتواند به عنوان قطب تجارت و توسعه عمران و آبادانی را به شرق و جنوب شرق کشور هدیه کند.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و متصل به آبهای آزاد بین المللی در چند سال اخیر با همت دولت تدبیر و امید به گنجی بزرگ برای ایران و کشورهای منطقه تبدیل شده و می تواند برخی کشورهای همسایه و محصور در خشکی را از طریق دریا به دنیا متصل کند.
فراهم شدن زیرساختها و میلیاردها ریال سرمایهگذاریهای کلان دولت و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه سواحل مکران، بندر چابهار را به یکی از مراکز مهم اقتصادی تبدیل کرده بطوریکه هم اینک آماده سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی داخلی و خارجی شده و آینده درخشانی را برای سیستان و بلوچستان و استانهای شرقی و جنوب شرقی کشور نوید میدهد.
*س_برچسبها_س*