دوشنبه 5 آبان 1404

55درصد واحدهای روستایی کشور مقاوم سازی شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
55درصد واحدهای روستایی کشور مقاوم سازی شد

رئیس بنیاد مسکن با بیان این‌که تمام فعالیت‌های این بنیاد با هدف تأمین مسکن محرومان طراحی شده است، گفت: تاکنون 55 درصد واحدهای روستایی در کشور مقاوم سازی شده است.

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، منوچهر خواجه‌دلویی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نشست با دبیر شورای عالی فرهنگی با تأکید بر این‌که این بنیاد با هدف کمک به تأمین مسکن محرومان در کشور شکل گرفته است، اظهار کرد: از ابتدای تأسیس تاکنون تمام فعالیت‌های بنیاد مسکن معطوف به اقشار کم‌درآمد بوده و چه در روستاها و چه در شهرهای کوچک، مأموریت اصلی آن حمایت از اقشار ضعیف در حوزه مسکن است.

وی افزود: از سال 1384 برنامه مقاوم‌سازی مسکن روستایی در دستور کار قرار گرفت و این طرح از افتخارات نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود؛ به‌طوری‌که سالانه حدود 200 هزار واحد مسکونی روستایی مقاوم‌سازی می‌شود.

به گفته خواجه‌دلویی، تاکنون حدود 5 میلیون و 377 هزار واحد در قالب این برنامه تحت پوشش قرار گرفته و از این تعداد، نزدیک به سه میلیون واحد نوسازی شده است.

رئیس بنیاد مسکن ادامه داد: امسال نیز 220 هزار واحد در برنامه بنیاد مسکن قرار دارد که از این تعداد، 200 هزار واحد در روستاها و 20 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: پیش از اجرای این طرح، وقوع زلزله در کشور هم خسارات مالی و هم تلفات جانی قابل‌توجهی به دنبال داشت اما اکنون با مقاوم‌سازی انجام‌شده، میزان تلفات جانی در حوادث به‌طور محسوسی کاهش یافته است.

خواجه‌دلویی گفت: تاکنون 55 درصد از واحدهای روستایی کشور نوسازی شده‌اند و برای این طرح تاکنون بیش از 122 همت اعتبار هزینه شده است.

وی با اشاره به نقش بنیاد مسکن در نهضت ملی مسکن تصریح کرد: بنیاد به‌عنوان کارگزار بخشی از این برنامه، 294 هزار و 500 واحد را مدیریت می‌کند و حدود سه سال است که به‌صورت رسمی وارد اجرای پروژه‌های نهضت ملی شده است.

وی افزود: در حوزه مسکن کم‌درآمد شهری (دهک‌های یک تا چهار) نیز برنامه‌های متعددی تعریف شده و در همکاری با کمیته امداد، 50 هزار واحد مسکونی در حال احداث است. در این طرح، زمین از سوی سازمان ملی زمین و مسکن تأمین می‌شود و بخشی از منابع مالی نیز از محل حساب 100 امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان، به‌ویژه در تأمین سیمان و میلگرد، تأمین می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن در ادامه با اشاره به سیاست‌های حمایت از جوانی جمعیت گفت: بنیاد مسکن در روستاها تأمین زمین برای خانواده‌های جوان را آغاز کرده است. حتی افرادی که از شهر به روستا مهاجرت می‌کنند نیز مشمول دریافت زمین هستند و به هر میزان که نیاز باشد، زمین در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

وی از ثبت 540 هزار قطعه زمین در سامانه «تم» خبر داد و افزود: متقاضیان انتخاب زمین در روستای محل تولد خود را آغاز کرده‌اند.

خواجه‌دلویی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بازسازی مناطق آسیب‌دیده از سوانح طبیعی گفت: بنیاد مسکن در حوزه بازسازی ناشی از زلزله، سیل، آتش‌سوزی و حتی جنگ مأموریت دارد و تاکنون دو میلیون و 24 هزار واحد مسکونی پس از سوانح مختلف نوسازی یا تعمیر شده‌اند که از این تعداد، یک‌میلیون و 50 هزار واحد نوسازی و 447 هزار واحد تعمیری بوده است.

به گفته وی، امسال نیز 15 هزار و 155 واحد در حال احداث یا تعمیر هستند و عملیات بهسازی مناطق شهری در 22 شهر از 13 استان کشور آغاز شده است.

رئیس بنیاد مسکن گفت: تاکنون 39 هزار و 400 روستای کشور دارای طرح هادی هستند و سالانه حدود 9 هزار طرح هادی اجرا می‌شود. اجرای این طرح‌ها موجب اصلاح شبکه‌های روستایی، عقب‌نشینی سازه‌ها طبق ضوابط و توسعه خدمات زیربنایی در مناطق روستایی شده است.

پوشش 60درصدی هزینه ساخت با وام مسکن روستایی / کمک بلاعوض 250 میلیونی برای دهک‌های پایین