چهارشنبه 30 آبان 1403

557 مورد پروانه شکار و صید در کردستان صادر شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
557 مورد پروانه شکار و صید در کردستان صادر شد

سنندج - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان از صدور 557 مورد پروانه شکار و صید طی سال گذشته در استان خبرداد و گفت: این تعداد پروانه فقط مربوط به شکار پرندگان و ماهی بوده است.

فریبا رضائی روز سه‌شنبه در نشست معاون محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با کارکنان محیط زیست وخبرنگاران استان اظهار داشت: از جمله اقدامات انجام شده ما در سال گذشته شامل 106 مورد کشف تخلفات در حوزه شکار و صید و 14 مورد کشف سلاح غیرمجاز است.

وی اضافه کرد: 557 مورد پروانه شکار و صید که فقط شامل پرنده و ماهی بوده و به هیچ وجه مربوط به حیوانات چهارپا نبوده است سال گذشته در استان صادر شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ارائه 18 هزار نفر ساعت آموزش برای جوامع محلی، دهیاران و قضات را از دیگر اقدامات انجام شده خواند و گفت: 15 مورد رفع تصرف مناطق تحت مدیریت محیط زیست هم طی سال گذشته انجام شد.

سوء مدیریت در جایگاه دفع پسماند عامل شیوع بیماری هاری درکردستان

رضائی با اعلام اینکه هاری از بیماری‌های غالب در حیات وحش استان است، اظهار داشت: سوء مدیریت در جایگاه‌های دفع پسماند شهری از دلایل مهم و اصلی در وجود و شیوع بیماری هاری در حیات وحش است.

وی با اشاره به اینکه روزانه یک هزار و 500 تن زباله در 10 سایت شهری کردستان دفن می‌شود، گفت: سگ‌های ولگرد موجود در این سایت‌های دفن زباله از ناقلان بیماری هاری در حیات وحش هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: بیشترین دلیل تلفات وحوش در استان به بیماری هاری برمی‌گردد به گونه‌ای که در آخرین مورد در یک ماه اخیر یک قلاده خرس در منطقه کوسالان تلف شد که آزمایش ابتلای به هاری در آن مثبت بوده است.

رضائی از دیگر چالش‌های پیشروی محیط زیست استان را آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها خواند و گفت: با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا نگرانی در خصوص وقوع آتش سوزی در استان داریم.

وی یادآور شد: برای اطفای حریق امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار نداریم و این کمبود را از تریبون‌های مختلف به مسوولان ارشد کشوری و استانی انتقال دادیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: نیازمندی‌های محیط زیست استان را احصا کردیم و امیدواریم برای رفع این نیازها بتوانیم از اعتبارات صندوق‌های ملی و جهانی محیط زیست بهره‌مند شویم.

9.9 درصد مساحت کردستان را مناطق حفاظت شده تشکیل داده است

معاون فنی اداره‌کل محیط زیست کردستان هم در این نشست با اشاره به وجود پنج منطقه حفاظت شده در استان گفت: 279 هزار و 380 هکتار منطقه حفاظت شده در استان داریم که این میزان معادل 9.9 درصد از مساحت کل استان است.

شهاب محمدی با اشاره به اینکه سطح مناطق حفاظت شده استان 1.3 درصد از میانگین کشوری کمتر است، اضافه کرد: یک هزار و 735 گونه گیاهی و 36 گونه پستاندار شناخته شده در استان وجود دارد.

وی مهمترین چالش محیط طبیعی استان را تخریب اراضی ملی و تغییرکاربری آن خواند و افزود: آتش سوزی مراتع از دیگر مشکلات حوزه محیط زیست استان است.

معاون فنی اداره‌کل محیط زیست کردستان یادآور شد: از دیگر مشکلات محیط زیست استان می‌توان به برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها، قطع درختان بلوط و زغالگیری، انتقال آب چشمه‌ها برای مصرف کشاورزی اشاره کرد.

اختصاص اعتبار برای مطالعه وضعیت آب کردستان

معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه یکی از تهدیدات منابع آبی استان مربوط به واژگونی تانکرهای سوخت است، گفت: بیشترین تعداد واژگونی تانکرهای سوخت در مسیر سنندج - مریوان اتفاق افتاده است و در این محور رودخانه سیروان و سد داریان در معرض خطر آلودگی قرار دارند.

اقبال حمیدی اضافه کرد: برای بررسی میزان آلودگی منابع آبی استان در نتیجه واژگونی تانکرهای سوخت نیاز به مطالعه و اختصاص اعتبار لازم در این رابطه هستیم.

وی با اشاره به اینکه دو ایستگاه پایش منابع آبی در مریوان و بانه مستقر است، افزود: هیچ اعتباری برای راهبری این ایستگاه‌ها اختصاص داده نمی‌شود و می‌طلبد برای این مورد هم اعتباری در سازمان در نظر گرفته شود.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: فرونشست زمین در دشت قروه به دلیل بهره‌برداری بی رویه از آب زیرزمینی و آلودگی منابع آبی شرق استان به آرسنیک از دیگر مشکلات حوزه منابع آب استان است.

*س_برچسب‌ها_س*