6 طرح آبخیزداری در استان اصفهان به بهره برداری میرسد
![6 طرح آبخیزداری در استان اصفهان به بهره برداری میرسد](https://media.mehrnews.com/d/2021/11/15/3/3957881.jpg)
اصفهان - مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: 6 طرح آبخیزداری و پخش سیلاب در استان اصفهان همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی به بهرهبرداری میرسد.
اصفهان - مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: 6 طرح آبخیزداری و پخش سیلاب در استان اصفهان همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی به بهرهبرداری میرسد.
عباس قاسمی رامشه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: 6 طرح آبخیزداری شامل بندهای سنگی ملاتی و پخش سیلاب در شهرستانهای سمیرم، لنجان، خوروبیابانک، خوانسار، گلپایگان و اردستان همزمان با دهه فجر چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح میشود.
او با بیان اینکه مدت زمان عملیات احداث این 6 طرح آبخیزداری یکسال بود، افزود: بند سنگ و سیمان در حوضه آبخیز تنگاب سمیرم چهار میلیون و 600 هزار مترمکعب و سازه کنترل سیلاب سنگی ملاتی در حوضه چم آسمان 6 میلیون مترمکعب ظرفیت دارند و گنجایش سایر بندها نیز یک میلیون و 500 هزار تا سه میلیون مترمکعب است.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان همچنین به اتمام عملیات اجرایی و بهرهبرداری 25 طرح دیگر شامل نهالکاری، توسعه جنگل و بذرپاشی همزمان با دهه فجر امسال اشاره کرد و گفت: طرح توسعه جنگل در کاشان، نائین، شاهینشهر و سمیرم و نیز غنی سازی جنگلهای زاگرسی در فریدونشهر هم اکنون در حال اجرا است.
قاسمی رامشه اضافه کرد: بالغ بر 6 میلیارد و 803 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و کمکهای خیران برای اجرای این 31 پروژه در یک سال گذشته هزینه شده است.
گفتنی است، تاکنون 3.5 میلیون هکتار از اراضی و حوضههای آبخیز استان اصفهان مورد مطالعات توجیهی قرار گرفته و مطالعات تفصیلی حدود دو میلیون هکتار در پنج حوزه در حال اجرا است. همچنین حدود یک میلیون و 800 هزار هکتار نیز با توجه به اولویتبندیها و اعتبارات در دسترس طرحهای آبخیزداری انجام شده است.
در دو دهه اخیر بیش از 25 هزار اقدام بیولوژیک از جمله بذرکاری، نهال کاری و چندین هزار بندهای سنگی ملاتی با ارتفاع کمتر از سه متر و حدود 170 بند خاکی در استان اصفهان اجرایی شده است. اجرای طرح آبخیزداری با هدف حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از بیابانزایی و سیلاب از نیازهای اساسی عرصههای طبیعی با توجه به ادامه خشکسالیها، تهدید و تخریب عرصهها است.
طرحهای آبخیزداری با کاهش میزان فرسایش خاک، زمینه را برای نفوذ آب در خاک فراهم کرده و آن را تبدیل به منبع آبی برای پایین دست حوضه خود میکند. از مجموع 60 میلیون هکتار از عرصههای بیابانی و مرتعی کشور حدود 25 میلیون هکتار مستعد عملیات آبخیزداری است.