80 درصد مشکلات صادراتی در درون کشور است
رئیس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان صادرکننده ارزش افزوده است، گفت: «حجم تولید استان زیاد است و با توجه به وجود اراده جدی برای توسعه صادرات در استان، باید به تولید باکیفیت و صادراتمحور بیش از گذشته توجه شود».
دنیای اقتصاد - کرمان: سیدمهدی طبیبزاده با اشاره به اینکه استان کرمان قصد دارد نگرش به صادرات را تغییر دهد، افزود: «اگر فرآیند پیچیده صادرات را حل نکنیم همچنان باید به صادرات ارزش افزوده و کالاهای خام ادامه دهیم».
وی با بیان اینکه 80 درصد مشکلات صادراتی ما در درون کشور است و در خارج از کشور فقط مکانیزم بازار و رقابت وجود دارد، ادامه داد: «صادرات محصولات استان کرمان با مشکلاتی مانند نبود شبکه حمل و نقل مناسب، تامین مالی، چالشهای فضای کسب و کار، نبود تعرفههای ترجیحی برای صادرات و رقابت بیشتر و دشوار بودن برخی فرآیندها روبهروست که بسیاری از این مسائل باید در راستای توسعه صادرات توسط حاکمیت تامین و برطرف شود زیرا وظیفه بخش خصوصی تولید محصول باکیفیت است».
به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، طبیبزاده در نشست کارگروه توسعه صادرات استان با حضور مجازی 18 رایزن بازرگانی ایران در کشورهای مختلف، بیان کرد: «مشکل اصلی در صادرات، هزینههای مبادلهای پرداختشده توسط هر تولیدکننده و صادرکننده است که باید برای تداوم روند صادرات و توسعه آن، نرخها اصلاح شوند».
وی اضافه کرد: «در حال حاضر قیمت هر کیلو پسته در ایران 10 دلار تمام میشود اما رقیب اصلی پسته ایران یعنی آمریکا، هر کیلو پسته را 8 دلار میفروشد و قطعا با این قیمت ما نمیتوانیم پسته خود را بفروشیم».
رئیس اتاق کرمان گفت: «بسیاری از کشورهایی که رایزنان ایران در آن کشورها در این نشست شرکت دارند کشورهای هدف صادراتی استان محسوب میشوند که باید ظرفیتهای صادراتی استان به خوبی معرفی شود تا بازارهای هدف صادراتی شناسایی شوند».
طبیبزاده با اشاره به آمادگی اتاق کرمان برای رسیدن به مدلی برای توسعه صادرات استان، افزود: «رایزنان بازرگانی برای تحلیل بازار و رقبای محصولات صادراتی و برگزاری نمایشگاهها در کشورهای هدف، استانها را همراهی و حمایت کنند».
--> اخبار مرتبط