یک‌شنبه 8 مهر 1403

9 رقم گندم در مزارع آموزشی کردستان تولید می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
9 رقم گندم در مزارع آموزشی کردستان تولید می‌شود

سنندج - ایرنا - معاون مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان گفت: سایت الگویی امنیت غذایی در بخش حسین‌آباد سنندج هم اکنون 9 رقم گندم را در حال تولید دارد.

ابراهیم روحی روز دوشنبه در کارگاه روز مزرعه در سایت الگویی امنیت غذایی در بخش حسین آباد با بیان اینکه گندم‌های پرورشی در این سایت از عملکرد بالایی نسبت به ارقام بومی برخوردار هستند و در سایه تحقیقات چند دهه‌ای محققان کشور معرفی شده‌اند اظهار داشت: تنوع ارقام کاشته شده در دیم زارها وتوجه به کیفیت وبازدهی هر چه بیشتر محصول را از نتایج یافته‌های تحقیقاتی امنیت غذایی است.

وی اضافه کرد: سایت الگویی طرح ارتقای امنیت غذایی در بخش حسین‌آباد به عنوان برترین سایت الگویی در کشور می‌تواند نوید بخش توسعه‌ی دیم زارهای گندم کشور باشد که اکنون بالغ بر 9 رقم گندم را در خود پرورش می‌دهد.

روحی تنوع ارقام، ایجاد کشاورزی حفاظتی و کاشت به روش بی خاک ورزی را از اهداف مهم طرح امنیت غذایی در مراحل بعد اعلام کرد و افزود: از اینکه سالیان سال تنها یک محصول و یک رقم بر روی زمین کاشته شود به ضرر مزرعه تمام شده و مواد آلی زمین را از بین خواهد برد.

معاون مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان گفت: تهیه غذایی سالم و سفره‌ای پر برکت هدف نهایی هر تولید کننده در عرصه کشاورزی است و وزارت جهاد کشاورزی در طرح امنیت غذایی تولید گندم با پروتیین بالا ونان بهتری است که قوت لایموت کشور بوده و روزی سه بار در معرض قضاوت افکار عمومی قرار می‌گیرد.

شرکت کنندگان در این کارگاه کشاورزان، مولدان عرصه تولید گندم و کارشناسان این بخش در سراسر استان بودند که در یک کارگاه چهار ساعته ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی توانستند بصورت میدانی در پروژه امنیت غذایی را مورد مشاهده قرار دهند.

طرح ایران - ایکاردا موسوم به پروژه امنیت غذایی با هدف افزایش 25 درصدی تولید محصولات دیم کشور در شرایط کم آبی و خشکسالی است که استان کردستان سهم 342 هزار هکتاری از این طرح در پایان چشم انداز پنج ساله آن دارد.

بهره‌وری نظام های تولیدی غلات محور در اراضی دیم به منظور تامین امنیت غذایی از مهمترین اهداف این طرح است که اجرای آن سال 1395 در چهار استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و لرستان آغاز شد و افزایش 25 درصدی محصولات مختلف دیم از جمله گندم، جو نخود در سال 1400 شمسی هدف گذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*