آخرین وضعیت وقوع سیلاب در لرستان
سیل روزهای اخیر ضمن خسارت به زیرساختهای لرستان سبب قطع صدها راه دسترسی روستایی و قطع گاز 2 هزار و 100 مشترک شده است.
به گزارش تسنیم، مردم در حال دست و پنجه نرم کردن با تنشها و نگرانیهای ناشی از شیوع بیماری کرونا بودند که بارشهای سیلآسا از راه رسید و وضعیت لرستان را آن چنان بحرانی کرد که مسئله کرونا به حاشیه رفت.
با توجه به تجربه تلخی که از سیلاب فروردین امسال در ذهن مردم باقی مانده، در طول شامگاه گذشته از هراس سیل، خواب به چشم بسیاری از هماستانیهایی که در معرض تهدید بودند نیامد.
همه منتظر بودند که شهرستان پلدختر دوباره با یک فاجعه روبهرو شود اما این بار سیل خروشان، شهرستان دلفان را طعمه قرار داده بود بهطوریکه با طغیان رودخانه همه خیابانها و اراضی کشاورزی به زیر آب رفت و مردم مجبور شدند که منازل خود را تخلیه کنند و هنوز راه دسترسی 40 روستا قطع است.
تخلیه 1000 واحد مسکونی در پلدختر
البته شهرستان پلدختر هم تا این لحظه بدون خسارت نمانده و حتی بسیاری از زیرساختهای آن آسیب جدی دیده است؛ هزار واحد مسکونی تخلیه شده و و راه ارتباطی 50 روستا قطع شده است.
متأسفانه کابوس سیل در حالی تکرار شد که هنوز زیرساختهای خسارت دیده از سیل فرودین ترمیم نشده بود و اقدامات نیمه کاره مسئولان در ساخت پلها، ترمیم دیواره ساحلی پلدختر و راههای دسترسی بی نتیجه ماند و حتی پلهای تازه تأسیس «چممهر» هم از بین رفت. در حال حاضر راه دسترسی 120 روستا در بخش زز و ماهروی شهرستان الیگودرز و راه دسترسی روستای سفیدکن دورود قطع شده است.
خسارت سیل به بخش کشاورزی بروجرد
در شهرستان بروجرد نیز که 15 روستا تخلیه شده، بیشترین خسارتها مربوط به بخش کشاورزی بوده است ولی هنوز برآورد دقیقی از رقم خسارتها انجام نشده است. گاز دو هزار و 100 مشترک در لرستان قطع شده و خبر بد هم اینکه هماکنون رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان از ورود بیماری کرونا به این استان خبر داد و این قطعا شرایط را سختتر میکند.
مسئولان به شدت تأکید دارند که مردم برای در امان ماندن از این بیماری، منازل خود را ترک نکنند و حالا تکلیف سیلزدگانی که خانه آنها تخریب شده، چه میشود. در شرایطی که زیرساختهای درمانی در لرستان فراهم نیست و طبق اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی فقط پنج اتاق ایزوله و 25 متخصص عفونی در سراسر لرستان داریم باید اعتراف کرد که ورود کرونا به لرستان ممکن است فاجعه دیگری را رقم بزند؛ با این وضعیت مردم چطور نباید نگران باشند در حالی که هیچ گونه ماسک، ژل ضدعفونی کننده و امکانات بهداشتی هم در داروخانهها و اماکن اضطراری تعبیه شده برای سیلزدگان وجود ندارد.
یقینا تا پایان فروردین احتمال تکرار این بارشها و وقوع سیل وجود دارد و تنها اقدام مفید مسئولان در لرستان، اطلاعرسانی هشدارهای هواشناسی برای تخلیه منازل بوده است.