آرمیتا، آرنیکا و شکست یک پروژه تکراری! + عکس
طبق ویدیوهای منتشرشده، اظهارات شاهدان و بر اساس نظر رسمی پزشکان، آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژنرسانی مغزی و ادم مغزی شد.
سرویس سیاست مشرق - از روز یکشنبه نهم مهرماه خبری مبنی بر بیهوشی یک دختر دانشآموز در مترو تهران و انتقال وی به بیمارستان در فضای مجازی منتشر شد.
خبر اولیه را یک اکانت توئیتری به نام فرزاد صیفیکاران، روزنامهنگار پایگاه خبری معاند رادیو زمانه منتشر کرده بود. او اولین کسی بود که دروغ درگیری دختری نوجوان با مأموران حجاب در مترو را مطرح کرد و دیگر عناصر رسانهای معاند نیز این ادعا را در شبههای اجتماعی بازنشر کرده و پروبال دادند.
صبح یکشنبه نهم مهر 1402 آرمیتا گراوند دانشآموز 16 ساله «هنرستان عروه الوثقی» در پی عزیمت به مدرسه، وارد ایستگاه مترو شهدا شد. آرمیتا پس از پیوستن به همکلاسیهای خود در ایستگاه، به سمت قطار حرکت میکند و چند ثانیه پس از ورود به قطار، از هوش رفته و دوستانش پیکر او را از قطار خارج کرده و روی سکو قرار میدهند.
طبق ویدیوهای منتشرشده، اظهارات شاهدان و بر اساس نظر رسمی پزشکان، آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژنرسانی مغزی و ادم مغزی شد.
اما از روز انتشار خبر بیهوشی آرمیتا، جریان معاند در شبکههای اجتماعی سعی کرد سناریو مشابه به ماجرای مهسا امینی ایجاد کرده و فضای افکار عمومی کشور را بار دیگر دچار التهاب کند. پس از اصرار معاندین بر ادعای دروغین خود، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو ماجرای درگیری با عوامل مترو را رد و تأکید کرد که هیچ درگیری وجود نداشته و فیلمها موجود است.
پس از این فیلمهای حضور لحظه به لحظه این دختر دانش آموز در مترو منتشر شد. مطابق این ویدیوها مسعود درستی تاکید میکند آرمیتا هیچگونه درگیری لفظی و یا فیزیکی با مسافران و یا عوامل اجرایی مترو نداشته است. درستی اظهار کرد: برخی شایعات در خصوص درگیری عوامل مترو با وی صحت ندارد و فیلمهای مدار بسته مترو این ادعا را رد میکند.
توضیحات مسعود درستی درباره فیلمهای حضور آرمیتا گرواند در مترو
با این وجود رسانههای بیگانه توسط عناصر خود در شبکههای اجتماعی اصرار بر کشته شدن آرمیتا داشتند. این موضوع سبب شد تا والدین آرمیتا هم این ادعا را از همان ابتدا رد کنند.
مادر آرمیتا در مورد موج سواری رسانههای معاند و سواستفاده برخی فرصت طلب از حادثه پیش آمده گفت: تصاویر و فیلمهای مترو را از زمان ورود تا لحظه سوار شدن به قطار را دیدیم لذا ادعاهای مطرح شده توسط آنها (رسانههای معاند) صحت ندارد.
پدر آرمیتا هم گفت: دخترم صبح یکشنبه با دو نفر از دوستانش سوار قطار در خط چهار مترو ایستگاه شهدا میشوند که ناگهان بخاطر افت فشار بیهوش میشود که وی را به بیرون قطار آورده و پس از تماس با اورژانس به بیمارستان منتقل میکنند.
احمد گرواند اضافه کرد: همراه با همسرش همه فیلمهای مترو را بررسی کردیم و برای ما ثابت شده که این رخداد یک حادثه بوده است. وی با بیان اینکه دخترم بیمار نبود و هیچ دارویی مصرف نمیکرد، از مردم درخواست کرد برای بهبود فرزندش دعا کنند.
دختر دایی آرمیتا هم در ادامه این گفت وگو اظهار کرد: هر لحظه شاهد حاشیه سازی های عجیب و غریب از سوی برخی افراد و رسانهها هستیم، آنها مطالبی برای ما میفرستند که تنها حال خانواده را بد میکند.
اما جریان معاند اصرار داشت تا با بیتوجهی به اظهارات خانواده آرمیتا، دوستان همراه او و پزشکان متخصص، سناریو خود را پیاده کند و به همین منظو برای انتشار گسترده ادعای دروغ خود در کشور به دو ابزار همیشگی یعنی سلبریتیها و شایعهپراکنی متوسل شد.
در جریان این سناریو، سلبریتیهای ساکن خارج از کشور که پس از مهاجرت رویکرد براندازی را در دستور کار خود قرار دادند، ادعاهای رسانههای معاند را ریپورتاژ کردند.
معاندین در اقدامی دیگر با مراجعه به آشنایان آرمیتا، نام او را به عنوان اولین رسانه در شبکه های اجتماعی منتشر کردند. پایگاه خبری معاند ههنگاو برای اولین بار در تاریخ 11 مهر، به نام آرمیتا گراوند اشاره میکند. معاندین پس از اینکه با این اقدام خود را مرجع اخبار مربوط به آرمیتا در فضای مجازی معرفی میکنند، دست به انتشار تصاویر جعلی و شایعه درباره او میزنند.
رسانههای معاند طی 28 روز بستری بودن آرمیتا در بیمارستان، چندین بار شایعه وخامت حال و یا حتی درگذشت او را منتشر کردند.
معاندین تاکنون دوبار تصویری جعلی از آرمیتا طراحی و منتشر کردند.
ابتدا برای پوشش دروغین وضعیت آرمیتا در بیمارستان، تصویری جعلی به نام آرمیتا گراوند کردند. این درحالی است این تصویر سال گذشته در جریان اغتشاشات، با عنوان «آرنیکا قائممقامی» منتشر شده بود، آرنیکا قائممقامی دختری بود که به گفته پدرش سال گذشته متاسفانه خودکشی کرده است.
تصویر جعلی که به نام آرمیتا گراوند منتشر شد
توئیت اکانت صدای آمریکا به فارسی در آبان 1401
در موردی دیگر معاندین تصویر یک دختر آسیای شرقی را جعل کرده و با طراحی چهره او شبیه به آرمیتا گراوند، به نام این دختر در رسانهها منتشر کردند.
تصویر جعلی
تصویر اصلی
در نهایت آرمیتا گراوند پس از به ثمر ننشستن معالجات گسترده پزشکی و بیست و هشت روز بستری در بخش مراقبهای ویژه در تاریخ ششم آبان 1402 درگذشت.
جریان معاند ساعتی پس از اعلام رسمی درگذشت آرمیتا با انتشار فراخوان تلاش کرد تا در مسیر انتقال بیمارستان به بهشت زهرا (س) التهاب ایجاد کند که در این امر نیز ناموفق بود.