یک‌شنبه 4 آذر 1403

آزادی زندانیان جرائم غیرعمد همدان نیازمند 95 میلیارد تومان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آزادی زندانیان جرائم غیرعمد همدان نیازمند 95 میلیارد تومان است

همدان - ایرنا - مدیرکل زندان های استان همدان گفت: 238 زندانی جرائم غیرعمد در زندان های این استان حضور دارند که آزادی آنها نیازمند 95 میلیارد تومان است.

رضا ذوالفعلی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتبار مورد نیاز برای آزادی زندانیان از طریق آورده زندانی، ارائه تسهیلات، کمک بلاعوض ستاد دیه، کمک خیران نیک اندیش و اعسار به تقسیط تامین می شود بنابراین حتی کمترین مبلغ کمک مالی از سوی شهروندان می تواند در آزادی زندانیان موثر واقع شود.

وی اضافه کرد: بخش زیادی از بدهی زندانیان از سوی شاکیان پرونده بخشیده می شود و می توان گفت که شکات پرونده بزرگترین خیران ستاد دیه به شمار می روند با گذشت رضایتمندانه زمینه ساز بازگشت زندانیان به آغوش خانواده می شوند.

مدیرکل زندان های استان همدان یادآوری کرد: سال 98 در همدان 269 زندانی با بدهی 32 میلیارد تومان آزاد شدند همچنین سال گذشته نیز با کمک خیران نیک اندیش 304زندانی جرائم غیرعمد به آغوش خانواده بازگشتند.

ذوالفعلی نژاد اظهار داشت: زندانیان جرائم غیر عمد به افرادی اطلاق می شود که در ارتکاب جرم اراده و نقشی نداشته و ناخواسته برای او حادثه ای پیش آمده است و این مواقع وضعیت این زندانیان توسط ستاد دیه رسیدگی و پیگیری می شود.

وی اضافه کرد: هنگام ورود این افراد به زندان، در بدو ورود مددکار سازمان زندان ها محکومان جرائم غیرعمد نظیر مهریه، نفقه، حوادث کارگاهی و محکومان مالی را شناسایی کرده سپس مددکار بازدیدی از خانواده با هدف بررسی وضعیت اقتصادی زندانی انجام می دهد.

مدیرکل زندان های استان همدان گفت: چنانچه زندانی استحقاق کمک مالی برای آزادی را داشته باشد پرونده او در هیات مدیره ستاد دیه متشکل از رییس کل دادگستری، دادستان، مدیرکل زندان ها، مدیرعامل ستاد دیه، مدیرکل کمیته امداد و سه فرد سرشناس و معتمد، بررسی می شود.

ذوالفعلی نژاد بیان کرد: با افتادن سرپرست خانواده ای به زندان، مشکلاتی برای فرد زندانی از نظر روحی، روانی و حیثیتی ایجاد شده همچنین برای خانواده زندانی هم علاوه بر مشکلات اقتصادی، روحی و روانی یک سرخوردگی برای فرزندان ایجاد شده که برخی مواقع موجب جدایی و طلاق زوجین در جرائم عمدی نیز می شود.

به گزارش ایرنا سال 1369 هنگام حضور و بازدید رییس وقت سازمان از زندان ها او شاهد زندانیانی با جرائم غیر عمد به علت نداشتن توان مالی شده بنابراین با استناد به اینکه این افراد بدهکار هستند نه بزهکار، زمینه ساز برگزاری جشن گلریزان برای آزادی زندانیان آنان می شود.

از سال 76 ساختار جدید برای ستاد دیه تعریف و این سازمان به عنوان یک خیریه ثبت شد و دارای یک ساختار تشکیلاتی با هیات امنا می شود.

*س_برچسب‌ها_س*