جمعه 9 آذر 1403

آسیب 4500 واحد مسکونی در زلزله قطور محرز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آسیب 4500 واحد مسکونی در زلزله قطور محرز شد

ارومیه - ایرنا - رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی با اشاره به حضور مستمر 30 اکیپ کارشناس این نهاد در منطقه زلزله‌زده قطور برای ارزیابی میزان خسارت واحدهای مسکونی، گفت: ارزیابی وضعیت این منطقه به اتمام رسیده که حاصل آن، محرز شدن آسیب به چهار هزار و 500 واحد مسکونی شهری و روستایی است.

محمود بدلی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، 500 واحد در شهر قطور، سه هزار و 650 واحد در روستاهای شهرستان خوی و 350 واحد نیز در روستاهای سلماس بوده‌است.

وی اضافه کرد: البته بسیاری از آسیب‌های ارزیابی شده جزئی بوده و ترک‌خوردگی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: بیش از یک هزار و 600 واحد غیرمسکونی نیز بر اثر این زلزله دچار خسارت شده که روند ارزیابی این واحدها نیز ادامه دارد.

وی تاکید کرد: مهمترین دلیل وارد شدن خسارت زیاد به خانه‌ها در زمین‌لرزه‌های خوی، وجود واحدهای مسکونی غیرمقاوم بوده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده جهت مقاوم‌سازی، بیان کرد: تسهیلات مقاوم‌سازی و بهسازی مسکن‌های روستایی 400 میلیون ریال است که با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت 15 ساله پرداخت می‌شود.

بدلی با اشاره به شروع عملیات آواربرداری در منطقه اظهار داشت: عملیات آواربرداری از واحدهای آسیب‌دیده در پنج روستای آسیب‌دیده «میر عمر»، «هسته جوک»، «گناویک»، «کوتان آباد» و «راویان» آغاز شده‌است.

وی افزود: 12 دستگاه کمپرسی، یک دستگاه لودر و سه دستگاه بیل‌مکانیکی در این روستاها مشغول فعالیت است و طی روزهای آینده این فعالیت به سایر روستاها گسترش می‌یابد.

به گزارش ایرنا روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمین‌لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد. امدادگران و مسوولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد. زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که متاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند. اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.

*س_برچسب‌ها_س*