آشکارترین دلایل کاهش مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم چه بود؟
اقتصادنیوز: انتخابات دوره یازدهم مجلس با 57/42 درصد پایینترین میزان را طی تمام ادوار گذشته داشته است.
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه اعتماد دلایل زیر را برای کاهش مشارکت برشمرده است:
- ناکام ماندن برجام به عنوان مهمترین و موثرترین اقدام دولت یازدهم و ایجاد امید در جامعه؛ در نتیجه خروج امریکا از این توافق و تلاش جریان مخالف دولت در به بنبست کشاندن آن و نیز اظهارات صریح متولیان در حاکمیت در مخالفت با هرگونه مذاکره با ایالات متحده امریکا.
- بیتوجهی حاکمیت به خواست و اراده مردم در اصلاح رفتارهای خود در حوزه سیاست خارجی و اصرار بر ادامه روند گذشته
- رد صلاحیت گسترده از نوع جدید آنکه منجر به حضور تنها بخش بسیار محدودی از داوطلبین یک جریان خاص در عرصه رقابتهای انتخاباتی گردید.
- عدم توفیق مجلس دهم در پیگیری و تحقق خواست مردم در حوزههای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و احساس وجود بنبست در حاکمیت اراده و خواست مردم
- ناتوانی دولت یازدهم در پیگیری و تحقق شعارهای سیاسی و اقتصادی خود که با مشارکت بالای 72 درصدی مورد حمایت قرار گرفته بود.
- بیتوجهی به مردم در اجرای تصمیمی نابجا و بروز حوادثی ناگوار در سراسر کشور در سال 1398 که منجر به صدمات انسانی و مادی و آسیبهای جدی به کشور و سرمایه اجتماعی و خشم و عصبانیت مردم گردید.
- گسترش تبعیض و فساد سیستماتیک حاکم بر فضای رسمی کشور و ناتوانی یا عدم تمایل در برخورد با این پدیده شوم و مایوسکننده.
- رفتار دوگانه حاکمیت و نهاد روحانیت در مواجهه با مسائل گوناگون که دینگریزی و انفعال سیاسی را سبب گردید.
- افزایش دگرباره تورم و گرانی و ادامه روند شکلگیری فاصله فاحش طبقات اقتصادی و وجود تبعیض در توزیع منابع کشور.
- بسته بودن تمامی مسیرهای دیگر اعلام اعتراض مردم به شرایط موجود؛ با تجربه وقایع سال 1388 و شکلگیری جنبش سبز و در نتیجه عدم مشارکت به عنوان تنها و مسالمتآمیزترین راهکار مدنی اعلام این اعتراض و صدور پیام از ناحیه مردم به حاکمیت.
- تحولات شگرف تکنولوژیک و فراهم شدن دسترسی بیشتر مردم به اطلاعات و اخبار و تحولات داخلی و خارجی در خروج از بنبست رسانهای صدا و سیما.
همچنین بخوانید