آغاز به کار دوباره صنعت نشر با انتشار 378 عنوان کتاب
تعداد 378 عنوان کتاب پس از بازگشایی چاپخانهها در کشور منتشر شد این درحالی است که هزار و 29 عنوان کتاب سال گذشته در همین مدت منتشر شده بود
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی چاپخانهها، در فروردین ماه امسال هیچ کتابی منتشر نشد، اما با بازگشایی چاپخانهها ورق برگشت و 378 عنوان کتاب در شش روز آغازین اردیبهشت ماه منتشر شد. این درحالی است که هزار و 29 عنوان کتاب سال گذشته در همین مدت منتشر شده بود این مسئله نشان میدهد میزان عناوین منتشر شده در شش روز آغازین اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است که می توان دلیل آن را در وضعیت بازار نشر دانست؛ وضعیتی که برخی ناشران را به سمت کاهش عناوین منتشر شده و برخی را به سمت تعطیلی انتشاراتی سوق داده است.
از میان کتابهای منتشر شده در شش روز آغاز اردیبهشت ماه امسال تعداد 268 عنوان تالیف و 110 عنوان ترجمه بودند. همچنین امسال تعداد کتابهای تالیفی از ترجمه بیشتر است که این مسئله توجه بیشتر ناشران را به انتشار کتابهای تالیفی نشان میدهد. 344 عنوان کتاب را ناشران تهرانی و 34 عنوان کتاب را ناشران شهرستانی منتشر کردند. این تفاوت به دلیل فعالیت اکثر ناشران کشور در تهران دیده میشود.
202 عنوان کتاب چاپ اولی و 176 عنوان کتاب تجدید چاپ در روزهای آغازین اردیبهشت ماه منتشر شدند. به دلیل اینکه قرار بود نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در فروردین ماه برگزار شود برخی از مولفان تصمیم گرفتند کتابهای خود را که برای چاپ آماده بود به ناشر بسپارند و اکنون ماحصل آن در بازار نشر عرضه شده است. شمارگان کتاب هم در مجموع به 304 هزار و 816 جلد رسید. همچنان در زمینه شمارگان کتاب شاهد هستیم برخی کتابها با شمارگان 100، 200 و 300 جلد و برخی کتابها با شمارگان هزار و دو هزار جلد منتشر میشود. بخش اعظم صنعت نشر همانی است که حداکثر کتاب هایشان را با تیراژهای 100 تا 300 جلد منتشر میکنند تنها برخی ناشران هستند که هنوز هم سراغ انتشار کتاب با تیراژهای هزار تا دو هزار جلد میروند.
قیمت تمام شده برای انتشار هر صفحه در موضوعات مختلف متفاوت است برای همین شاهد هستیم قیمت تمام شده برای انتشار هر صفحه کتاب میان 954 تا 3 هزار و 437 ریال است. بیشترین میزان قیمت تمام شده برای انتشار هر صفحه کتاب در زمینههای علوم طبیعی و ریاضیات، کودک و نوجوان، فلسفه و علوم اجتماعی دیده میشود. پس از آن موضوعات علوم عملی، ادبیات، زبان، کمک آموزشی، دین، تاریخ، جغرافیا و کلیات قرار دارند. برای همین شاهد هستیم قیمت کتابها در موضوعات مختلف متفاوت است. وقتی از قیمت تمام شده برای انتشار هرصفحه کتاب صحبت میکنیم در آن هزینههای تمام مراحل انتشار کتاب درنظر گرفته شده است و قیمتها تنها براساس یک یا دو فاکتور نیست.
انتهای پیام /