پنج‌شنبه 8 آذر 1403

آماده تامین داروهای بیماران خاص با همکاری سازمان غذا و دارو هستیم

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آماده تامین داروهای بیماران خاص با همکاری سازمان غذا و دارو هستیم

مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر در خصوص تامین داروهای بیماران خاص در کشور گفت: این سازمان با تعامل مناسب با سازمان غذا و دارو، آماده برطرف کردن کمبود داروهای بیماران خاص در سطح کشور است.

علیرضا عسگری روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا در خصوص وضعیت تولیدات شرکت های تابعه سازمان تدارکات پزشکی افزود: پس از شیوع ویروس کرونا و به تبع آن محدودیت های ایجاد شده، چالش هایی در تامین مواد اولیه و تولید دارو ایجاد شد.

وی ادامه داد: در این بین شرکت داروسازی سها به موازات مسوولیت خطیر خود در تولید دارو، توانست به طرح های توسعه ای خود بپردازد و با اصلاح GMP خطوط تولیدی، ضمن تولید دارو منطبق بر بالاترین استانداردهای کیفی داخلی، برای حضور قوی در عرصه تولیدات دارویی برنامه ریزی کند و در نهایت این مجموعه با تلاش شبانه روزی موفق به دریافت گواهینامه GMP از سازمان غذا و دارو شد.

عسگری گفت: استانداردسازی و به روز کردن خطوط تولید از عمده دغدغه های مدیران مجموعه است و این موفقیت زمینه را برای تولید داروهای جدید مورد نیاز ملت ایران فراهم می کند.

وی اضافه کرد: در شرکت داروسازی سها بیش از 117 پروانه ساخت دارو از سازمان غذا و دارو اخذ شده است که برحسب نیاز کشور امسال 41 قلم دارو به شکل های قرص، کپسول، شربت و سوسپانسیون تولید شده است.

مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر افزود: در شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران که یکی از شرکت های بزرگ صنعتی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی یک بار مصرف است، حدود 35 قلم انواع تجهیزات پزشکی یکبار مصرف همچون انواع سرنگ، سرنگ انسولین، انواع صافی دیالیز، ست دیالیز، محلول دیالیز، فیلتر لکوسیت، میکروست، ست تالاسمی، فلاکن، آنژیوکت، کیسه و کارتریج بی کربنات سدیم، سوزن فیستولا و نظایر آن تولید می شود.

عسگری در خصوص اقدامات لازم در حوزه تجهیزات و داروهای مورد نیاز کرونا طی این دوران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و از بدو امر زیرساخت‌های تولیدی اقلام بهداشتی همچون ماسک سه لایه، محلول ضدعفونی کننده دست و شیلد آماده شد و توانستیم بخشی از نیاز مردم را در این زمینه برطرف کنیم.

وی افزود: تمام اقلام دارویی مورد استفاده در کرونا در داروخانه هلال احمر تأمین و توزیع شده و از این نظر داروخانه های هلال احمر بیشترین همکاری را با وزارت بهداشت داشته اند. همچنین در بخش سرپایی فرآیند آماده سازی و هم در بخش بستری تهیه و تدارک و توزیع داروهای مورد استفاده در کرونا را داشته ایم.

وی ادامه داد: همچنین در راستای سیاست های اعلامی سازمان غذا و دارو، پس از تشکیل کارگروه تخصصی واردات و تامین واکسن کرونا، تلاش و رایزنی ها برای واردات واکسن مورد نیاز جامعه در دستور کار سازمان تدارکات پزشکی قرار گرفت و در یک هفته اخیر 18 میلیون دز واکسن کرونا وارد کشور شد که با احتساب این محموله در مجموع، 88 میلیون و 390 هزار دز واکسن توسط جمعیت هلال احمر به کشور وارد شده است.

مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در خصوص میزان رفع مشکلات دارویی مردم از جمله داروهای خاص و کمیاب از طریق داروخانه های هلال احمر گفت: داروخانه های تحت پوشش این سازمان از گذشته دور تاکنون داروهای خاص و حیاتی از قبیل (داروهای بیماران پیوندی، دیالیز، سرطانی، بیماران MS و داروهای تک نسخه ای) را با برندهای معتبر تأمین و در اختیار بیماران قرار می دهد.

وی افزود: تأمین داروهای بیماران خاص با تعامل مناسب با سازمان غذا و دارو ادامه دارد و با توجه به شرایط کنونی کشور، همکاری و هماهنگی های لازم با سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت صورت گرفته است، همچنین ارائه خدمات دارویی و عرضه داروهای حیاتی و خاص به بیماران و مراجعین از طریق سه داروخانه مرکزی هلال احمر، داروخانه مرکزی شماره 2 (تهرانپارس) و داروخانه جزیره کیش، ثبت سفارش و واردات داروهای تک نسخه ای و ترخیص و تحویل به بیماران پرونده ای همواره و بدون وقفه انجام شده است.

وی در خصوص نحوه توزیع داروهای خاص و کرونایی در سطح کشور اظهار داشت: یکی از شاخص های موفقیت مجموعه پخش سها هلال، عملکرد مراکز پخش در استان ها است که در راستای تحقق اهداف عالی جمعیت هلال احمر و به منظور پوشش مناطق مختلف در کشور، تأمین و توزیع انواع دارو و تجهیزات پزشکی به ویژه در مناطق کم برخوردار را برعهده دارد و در روزهای گذشته پانزدهمین مرکز توزیع در استان لرستان افتتاح شد.

وی ادامه داد: داروهای ویژه بیماران پیوندی، دیابت، کرونایی و سایر داروهای حیاتی از طریق مراکز توزیع داروی پخش سها هلال در تمامی استان ها توزیع می شود، به طور مثال در ماه های گذشته انسولین نووراپید، لانتوس، نوومیکس، ویال گانسیکلویر، ویال اندوکسان 500 و 1000 میلی گرم، همچنین سرم های تزریقی که در حال حاضر جزء اقلام استراتژیک و کمبود کشوری است و رمدسیویر که نقش مهمی در درمان ویروس کرونا دارد را تأمین و توزیع کشوری کرده است.

عسگری افزود: اقلام دارویی شامل ویال "ایمونوگلوبین" وریدی انسانی، قرص های "مایکوفنولات موفتیل" (سلسپت) "سیکلوفسفامید"(اندوکسان) 50، 500 میلی گرم ویک گرمی و همچنین انواع انسولین ها (نوورپید، لانتوس ونوومیکس) در دسترس عموم مردم قرار دارد.

مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در خصوص واردات دارو با وجود تحریم ها و نحوه خریداری آنان گفت: با توجه به اعلام نیاز سازمان غذا و دارو برای واردات داروهای فوریتی و تک نسخه ای، پس از اخذ مجوز از این سازمان، به صورت مستقیم و غیرمستقیم از تولیدکنندگان و عمده فروشان دارو، قیمت استعلام و سپس خریداری می شود.