دوشنبه 1 بهمن 1403

آمادگی ایران برای صادرات رادیودارو‌ها و تجارب هسته‌ای به ترکیه

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آمادگی ایران برای صادرات رادیودارو‌ها و تجارب هسته‌ای به ترکیه

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجابی کرلانگیچ، سفیر جمهوری ترکیه در ایران، با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفتگو کرد. در جریان این دیدار، رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن خوشامدگویی به سفیر جمهوری ترکیه در ایران اظهار کرد: ایران و ترکیه دارای پیوند‌های دیرینه‌ای هستند و در طول تاریخ روابط نزدیکی داشته‌اند و موقعیت ژئوپولتیک ایران و ترکیه سبب شده تا سطح روابط دو کشور همواره...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجابی کرلانگیچ، سفیر جمهوری ترکیه در ایران، با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفتگو کرد. در جریان این دیدار، رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن خوشامدگویی به سفیر جمهوری ترکیه در ایران اظهار کرد: ایران و ترکیه دارای پیوند‌های دیرینه‌ای هستند و در طول تاریخ روابط نزدیکی داشته‌اند و موقعیت ژئوپولتیک ایران و ترکیه سبب شده تا سطح روابط دو کشور همواره بر پایه تفاهم و دوستی باشد. محمد اسلامی با اشاره به اینکه دو کشور دارای اشتراکات فرهنگی، مذهبی، اقتصادی، تجاری و... هستند، تصریح کرد: دشمنان به دنبال آسیب زدن به روابط ما هستند؛ هرچند با هوشیاری و همکاری‌های متقابل توانسته‌ایم روابط صمیمانه‌ای داشته باشیم و باید با توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون، سطح روابط را گسترش داده و در بخش‌های مختلف تعمیق بخشیم. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خطاب به سفیر جمهوری ترکیه در ایران که به تازگی کار خود را به عنوان سفیر این کشور آغاز کرده است، اظهار کرد: انشاالله در دوره مسؤولیت جنابعالی شاهد ارتباط خوب و همکاری‌های متقابل میان دو کشور باشیم. اعتقاد داریم که سطح روابط میان ایران و ترکیه می‌تواند منجر به همکاری‌های مشترک در سرفصل‌های مختلف شود. وی افزود: با توجه به تجارب پیشین دو کشور انتظار می‌رود شاهد همکاری‌های مجدد در زمینه صادرات رادیو دارو‌های ایرانی به ترکیه باشیم. معاون رئیس جمهور با ابزار خوشحالی از پیوستن ترکیه به کشور‌های دارنده نیروگاه اتمی، خاطرنشان کرد: با توجه به تجارب ما در زمینه ساخت و نگهداری از نیروگاه اتمی، اکنون آماده همکاری با کشور ترکیه در آموزش نیروی متخصص هسته‌ای هستیم و می‌توانیم تجارب شرکت‌های زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه بهره‌برداری، نگهداری و تعمیرات این نیروگاه‌ها را در اختیار ترکیه قرار دهیم. اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به روایتگری‌ها و سیاه‌نمایی‌هایی دشمنان نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: در سال‌های گذشته به معنای واقعی کلمه برای صنعت هسته‌ای و ملت ایران مزاحمت ایجاد کرده‌اند که تحریم‌ها نمونه بارز این مساله است. این در حالی‌است که بر اساس ضوابط و مقررات بین‌المللی همه کشور‌ها حق برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دارند و ما نیز در چارچوب موازین بین‌المللی فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود را دنبال می‌کنیم. معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که به نحو شایسته در همه سرفصل‌های روابط میان دو کشور شاهد تحرکات اساسی باشیم.

حمایت ترکیه از حق ایران در استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای / تحریم‌های یک جانبه به ضرر جامعه جهانی و مردم منطقه است

حجابی کرلانگیچ، سفیر جمهوری ترکیه در ایران با اشاره به اشتراکات و مناسبات تاریخی و فرهنگی میان دو کشور عنوان کرد: موضع‌گیری ترکیه در زمینه استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای مشخص است و جمهوری ترکیه از حق استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای توسط کشور‌های مختلف از جمله ایران حمایت می‌کند. سفیر ترکیه در ایران در خصوص تحریم‌های اعمال شده علیه ایران و برخی کشور‌ها گفت: تحریم‌های یک جانبه به ضرر جامعه بین‌المللی و مردم منطقه است. وی با اشاره بر لزوم توسعه روابط و همکاری‌های میان ایران و ترکیه خاطرنشان کرد: باید همکاری‌های میان دو کشور گسترش یابد. حجابی کرلانگیچ در پایان اظهار امیدواری کرد: در تمامی حوزه‌ها شاهد همکاری‌های بیشتر باشیم.