آمار تماشاگران جام جهانی: 3.2 میلیون نفر در ورزشگاه ها / 5 میلیارد نفر در جهان
درآمد پخش جهانی مسابقات هم به بیش از 7.5 میلیارد دلار رسید.
رئیس فیفا گفت: 3 میلیون و 270 هزار نفر برای تماشای مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، در ورزشگاه ها حاضر شدند. به گزارش عصرایران به نقل از الجزیره، این در حالی است که در جام جهانی قبلی (2018 روسیه) این حضور کمتر بود یعنی 3 میلیون و 30 هزار نفر. این تعداد شامل افراد مقیم قطر و هوادارانی است که از دیگر کشورها برای تماشای مسابقات به قطر سفر کنند. قبل از این برآورد می شد حدود 1.5 میلیون نفر برای تماشای مسابقات جام جهانی به قطر سفر کنند. جمعیت قطر، حدود 3 میلیون نفر است که 300 هزار نفر، شهروند قطری و بقیه، شهروندان خارجی مقیم این کشور هستند.
مسابقات جام جهانی قطر از 29 آبان آغاز شد و تا 27 آذر 1400 ادامه دارد. تنها دو مسابقه رده بندی (مراکش - کرواسی) و فینال (فرانسه - آرژانتین) باقی مانده اند که بازی نخست در روز شنبه و بازی فینال هم یکشنبه آینده برگزار می شوند. رئیس فیفا ادامه داد: رکورد تعداد تماشاگران در مسابقات جام جهانی قطر، در مسابقه آرژانتین - مکزیک شکسته شد چرا که 88 هزار و 966 تماشاگر برای تماشای این مسابقه به ورزشگاه "لوسیل" آمده بودند.
این ورزشگاه میزبان مسابقه فینال (فرانسه - آرژانتین) در روز یکشنبه آینده هم خواهد بود. "جانی اینفانتینو" رئیس فیفا (فدراسیون جهانی فوتبال) این موضوع را در نشست خبری روز جمعه در دوحه قطر مطرح کرد. به گفته اینفانتینو، مسابقات جام جهانی قطر تاکنون در سراسر جهان 5 میلیارد بیننده داشته است. درآمد پخش جهانی مسابقات هم به بیش از 7.5 میلیارد دلار رسید. این رقم، یک میلیارد دلار نسبت به درآمد پخش جهانی در دوره قبلی جام جهانی، بیشتر است. وی افزود: خیلی ها از سراسر جهان به قطر آمدند و با فرهنگ عربی آشنا شدند رئیس فیفا به شگفتی ساز این دوره از جام جهانی یعنی مراکش هم اشاره کرد و گفت عملکرد تیم مراکش (مغرب) در جام جهانی قطر، عالی و استثنایی بود. مراکش در این دوره از جام جهانی توانست با شکست بلژیک، اسپانیا و پرتغال به مرحله نیمه نهایی برسد. مراکش اولین تیم افریقایی و عربی است که به این مرحله از جام جهانی می رسد. او همچنین گفت: همه مسابقاتی که تاکنون در جام جهانی قطر برگزار شده اند و تعداد آنها به 62 مسابقه می رسد بدون هیچ گونه درگیری و شورش بوده اند. برخی این موضوع را به ممنوعیت فروش نوشیدنی های الکلی و مست آور در قطر نسبت می دهند. وی ادامه داد: "شورای فیفا با اجماع، برگزاری مسابقات جام جهانی در در دوره فعلی در قطر را مورد ستایش قرار داد و بسیار موفقیت آمیز دانست... فوتبال جهان را وحدت بخشید. دوره فعلی جام جهانی، موفقیت تمام عیاری داشت". شبکه بی ان اسپورت هم اعلام کرد مسابقه فینال جام جهانی را به طور رایگان از یوتیوب پخش خواهد کرد. همچنین این مسابقه به طور مجانی نیز برای بینندگان از طریق شبکه ماهواره ای اش درمنطقه خاورمیانه و شمال افریقا پخش خواهد شد. این شبکه قطری، پخش و توزیع انحصاری مسابقات جام جهانی را در دست دارد. این برای اولین بار است که جام جهانی در منطقه خاورمیانه، یک کشور عربی و یک کشور اسلامی برگزار می شود. همچنین برای نخستین بار است که در شهر میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال، نوشیدنی های الکلی و مست آور فروخته نمی شود. علاوه بر این، در این دوره از جام جهانی، نمایش نمادهای همجسنگرایان یا برافراشتن پرچم یا نمایش نمادهایی در دفاع از همجنسگرایی در ورزشگاه ها و دیگر مناطق شهرهای میزبان مسابقات، ممنوع شد و ماموران این ممنوعیت را اجرا می کردند. این ممنوعیت ها باعث انتقاداتی در کشورهای غربی از شرایط میزبانی قطر برای جام جهانی شد اما در مقابل، رئیس فیفا از شرایط میزبانی قطری ها دفاع کرده است. وضعیت کارگران خارجی شرکت کننده در ساخت و سازهای جام جهانی در قطر نیز از دیگر انتقادات مطرح شده علیه این کشور است. گرچه دوحه می گوید برای بهبود شرایط کارگران اصلاحاتی اعمال کرده است اما سازمان های حقوق بشری می گویند آمار بالای کارگران فوتی در دوره ساخت و سازهای جام جهانی در قطرو موارد متعدد از نقض حقوق این کارگران، کارنامه دوحه را قابل انتقاد می کند.
تماشاخانه