آمریکا خواستار حمایت هند از روند صلح افغانستان شد
دهلی نو - ایرنا - زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در تماس با اس جی شانکار وزیر امور خارجه هند، خواهان حمایت دهلی نو از صلح پایدار در افغانستان شد.
به گزارش رسانههای هند، خلیلزاد که در حال رایزنی با دولت افغانستان برای آزادی تعداد بیشتری از زندانیان طالبان است در توتیتی اعلام کرد که با اس جی شانکار وزیر امور خارجه هند تماس گرفته و با وی در خصوص تحولات اخیر روند صلح افغانستان گفت و گو کرده است. وی در اظهارات خود با اشاره به اختلاف نظرها میان اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله گفت: ما در خصوص اهمیت حل بحران داخلی سیاسی افغانستان و اقدام رهبران افغان برای تشکیل یک دولت فراگیر صحبت کردیم. ما همچنین بر تسریع آزادی زندانیان از سوی دولت افغانستان و طالبان تاکید کرده و در مورد کاهش خشونتها و آغاز مذاکرات داخلی افغان گفت و گو کردیم. خلیلزاد افزود، وی در مکالمه خود با جی شانکار خواهان حمایت هند از تلاشهای بین المللی و منطقهای از ادامه صلح افغانستان شده است و اعلام کرده که آمریکا متعهد به همکاری با هند در این خصوص است. این اولین تماس خلیل زاد با طرف هندی در ارتباط با موضوع صلح افغانستان است. تلاشهای دیپلماتیک در ارتباط با صلح افغانستان تحت تاثیر شیوع بیماری همه گیر کرونا قرار گرفته است. وزیر خارجه هند در حساب توئیتری خود بدون اشاره به جزییات مکالمه با نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان گفت: خلیلزاد برای گفت و گو در خصوص تحولات افغانستان تماس گرفت. من نقطه نظر هند در مورد افغانستان را توضیح دادم.
گفت و گوی آمریکا با هند در مورد افغانستان در میان افزایش نگرانیهای دهلی نو مبنی بر بیتاثیر بودن صلح آمریکا و طالبان در کاهش خشونتها در افغانستان انجام میشود. دولت هند همچنین نگران است که هیچ اقدام آشکاری از سوی طالبان برای دور شدن از گروههای تروریستی مانند القاعده و گروههای پاکستانی مانند جیش محمد و لشکر طیبه انجام نگرفته است. راجیو دوگرا سفیر سابق هند در پاکستان گفت: اظهارات خلیلزاد در واقع پیام آشکاری به هند است. آمریکا نمیخواهد هند در توافق صلح افغانستان دخالت کرده و آن را تخریب کند. در آینده دولتهای آمریکا خلیلزاد را مسوول خواهند شناخت. دولت آمریکا در اسفند سال گذشته پس از دو دهه جنگ، با گروه طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح امضا کرد. دو طرف 18 ماه سرگرم مذاکره برای دست یافتن به این توافق بودند که بر اساس آن تمامی نیروهای آمریکایی در خلال 14 ماه آینده افغانستان را ترک خواهند کرد و مرحله دیگری از تلاشها برای برقراری صلح آغاز خواهد شد که هدف آن مصالحه میان طالبان و دولت افغانستان خواهد بود.
*س_برچسبها_س*