آموزش تشکلهای مردم نهاد / نقش هلال احمر در محرومیت زدایی
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: هلال احمر تنها یک نهاد امدادی نیست بلکه نهادی است که در عرصههای مختلف از جمله بهداشت و درمان و محرومیت زدایی و آموزش نیز به جامعه خدمت میکند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: هلال احمر تنها یک نهاد امدادی نیست بلکه نهادی است که در عرصههای مختلف از جمله بهداشت و درمان و محرومیت زدایی و آموزش نیز به جامعه خدمت میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین دوره آموزشی ویژه مؤسسات خیریه، مردم نهاد و جهادی در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین با حضور 250 نفر از استانهای قزوین، زنجان، گیلان و البرز برگزار شد. 200 نفر از شرکت کنندگان از استان قزوین بودند. رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر کشور در این مراسم گفت: فرهنگ فعالیتهای خیرخواهانه در امور مختلف باید با کمک سازمانهای مردم نهاد در جامعه نهادینه شود. فعالیتهای خیرخواهانه از مهمترین مامویتهای جمعیت هلال احمر به شمار میرود تا به نیازهای بشری در مواقع سخت پاسخ داده شود. این مقام مسئول گفت: با کمک تشکلهای مردم نهاد باید سطح فعالیتهای خیرخواهانه و داوطلبانه در کشور را افزایش دهیم. جلب مشارکت مردم و خیران نیز از وظایف مهم ما به شمار میرود تا از این طریق سطح کیفیت خدمات رسانی به جامعه را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه پنجم دسامبر از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی داوطلبان نام گذاری شده است، اظهار کرد: این مناسبت فرصتی خوبی است تا از فعالیتهای انسان دوستانه داوطلبان جمعیت هلال احمر تجلیل و قدردانی کنیم. سلیمی در ادامه با اشاره به غیردولتی بودن جمعیت هلال احمر، گفت: هلال احمر تنها یک نهاد امدادی نیست بلکه نهادی است که در عرصههای مختلف از جمله بهداشت و درمان و محرومیت زدایی و آموزش نیز به جامعه خدمت میکند.
وی با اشاره به برنامه ریزی آموزشی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، اظهار کرد: در این رابطه 9 منطقه در کشور هدف گذاری و آموزشهای تشکلهای مردم نهاد مناطق براساس این تقسیم بندی تدوین و اجرا میشود.
تقویت سازمانهای مردم نهاد از اولویتهای دولت سیزدهم است
همچنین معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: تقویت سازمانهای مردم نهاد از اولویتهای دولت سیزدهم به شمار میرود که در سند تحول دولت مردمی نیز به آن توجه ویژهای شده است. در سند تحول دولت مردمی منتشر شده از سوی دولت سیزدهم 13 بند به سازمانهای مردم نهاد اختصاص یافته است. این مقام مسئول گفت: عدم به کارگیری مناسب از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در پیشبرد اهداف دولتها یکی از چالشهای مربوط به فعالیت این تشکلها و سازمانها بوده که برای رفع این خلاء برنامه ریزی لازم انجام شده است. رادان با بیان اینکه صدور مجوز برای تشکلهای مردم نهاد باید با دقت انجام شود، افزود: سازمانهای مردم نهاد باید بتوانند در حوزه فعالیت مورد نظر باری از دوش جامعه و دولت بردارند. وی با اشاره به لزوم آموزش و بروزرسانی آن برای تقویت سازمانهای مردم نهاد، گفت: اگر در این حوزه جدیت به خرج داده نشود مشکلات زیادی ایجاد میشود چرا که اگر فردی که آموزشهای لازم را فرانگرفته در امور مختلف فعالیت کند میتواند به جامعه هدف خود آسیب وارد کند. رادان با بیان اینکه تاکنون 9 هزار تشکل یا سازمان مردم نهاد در کشور به ثبت رسیده است، اظهار کرد: با این وجود این سازمانها آنطور که انتظار میرود به بدنه جامعه اتصال ندارند و باید اثرگذاری آنها در سطح جامعه افزایش یابد. رادان بر رها نشدن سازمانهای مردم نهاد پس از تأسیس تاکید کرد و گفت: در این رابطه نظارتها افزایش مییابد و حمایتهای لازم نیز از تشکلهای فعال به عمل خواهد آمد.