یک‌شنبه 30 دی 1403

آموزش مهارتی به 160 هزار سرباز / امسال 24 هزار دانشجو حین تحصیل آموزش فنی و حرفه‌ای دیدند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آموزش مهارتی به 160 هزار سرباز / امسال 24 هزار دانشجو حین تحصیل آموزش فنی و حرفه‌ای دیدند

محمدرضا شاه‌پسند در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به برنامه‌ریزی برای ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به سربازان وظیفه در حین خدمت، اظهار داشت: بر اساس طرحی از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای و با کمک ستاد کل نیروهای مسلح، امسال در 11 ماهه 160 هزار نفر از سربازان آموزش‌های مهارتی را گذراندند و این دوره‌های فنی و حرفه‌ای در اکثر پادگان‌ها و در محیط واقعی کار ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: برای اثربخشی بیش‌تر مهارت به سربازان، اگر معافیت مهارتی هم به آنها داده شود، به‌عنوان مثال در ماه‌های آخر مرخصی تشویقی برای دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای داده شود، موجب ترغیب بیش‌تر سربازان به گذراندن دوره‌های فنی و حرفه‌ای در حین خدمت می‌شوند.

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور همچنین در پاسخ به این سوال که چه تعداد از سربازان با گذراندن دوره‌های مهارتی بعدا مشغول کار می‌شوند، اظهار داشت: در این زمینه بررسی نکردیم، اما از کسانی که دوره‌های عمومی فنی و مهارتی در آموزشگاه‌ها می‌گذرانند 57 درصد منجر به اشتغال افراد می‌شود.

* امسال 24 هزار دانشجو حین تحصیل دوره های آموزش فنی و حرفه‌ای دیدند

شاه‌پسند همچنین به اجرای طرح نخلستان برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: امسال 11 هزار نفر در این طرح مشارکت کردند و به 24 هزار نفر از دانشجویان در حین تحصیل دوره های آموزش فنی و حرفه‌ای ارائه کردیم.

وی در مورد اجرای طرح نوین استاد شاگردی گفت: ارائه مهارت آموزشی در محیط واقعی کار برای واحدهای پذیرنده مهارت‌جو با همکاری اتاق اصناف تفاهم‌نامه ای انجام شد که کارآموزان در محیط واقعی مهارت بیاموزند و این مسئله به اتاق های اصناف در استان‌ها هم ابلاغ شده است.

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای در مورد ایجاد مراکز جوار کارگاهی گفت: طبق ماده 100 قانون کار مراکزی در جوار کارگاه‌ها ایجاد می‌شود که تاکنون حدود 3200 مرکز جوار کارگاهی ایجاد شده و به 27 هزار نفر از شاغلان در کارگاه‌ها آموزش‌های مهارتی جدید ارائه کرده‌ایم و افراد شاغل با مهارت‌های جدید آشنا می‌شوند.

شاه‌پسند در مورد حقوق مربیان فنی و حرفه‌ای و مقایسه آن با استادان دانشگاه گفت: حقوق مربیان فنی و حرفه‌ای با اعضای هیات علمی تفاوت زیادی دارد. حتی با سایر کارکنان دستگاه های دولتی هم تفاوت دارد. افرادی که در این دوره‌ها آموزش می‌بینند و مهارت می‌آموزند بعد از اشتغال به کار، حتی از مربیان خود درآمد بیشتری به دست می‌آورند و این موجب بی‌انگیزگی در بین مربیان فنی و حرفه‌ای می‌شود.

وی بر این نکته تأکید کرد: معیشت کارکنان سازمان فنی و حرفه‌ای واقعا دچار مشکل است، سطح حقوق آنها پایین است و پایین‌ترین رقم در بین حقوق مقامات دولتی را دارند و فقط به کار خود عشق می‌ورزند.

به گفته معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای، 13 هزار نفر کارمند در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سراسر کشور مشغول خدمت هستند. تعدادی از آنها حق‌التدریس بودند که به استخدام سازمان درآمدند بدون آن‌که منابعی برای آن در نظر گرفته شود. همچنین از زمان تجمیع عوارض، درآمد سازمان کاهش پیدا کرد. قبلا یکی دو درصد از عوارض از محل آموزش گرفته می‌شد، اما بعد از تجمیع عوارض، این منبع درآمدی از بین رفت.

* 60 تا 70 درصد آموزش های فنی و حرفه‌ای عملیاتی و در محیط واقعی انجام می‌شود

شاه‌پسند با بیان اینکه بین 60 تا 70 درصد آموزش های فنی و حرفه‌ای عملیاتی و در محیط واقعی انجام می‌شود، گفت: باید آموزش دانشگاهی بر اساس نیاز بازار کار باشد، در گذشته طرح تکاپو با همکاری دانشگاه‌ها اجرا می‌شد که بر اساس نیاز جامعه آموزش می‌دادند.

وی همچنین در مورد ترمیم مهارت گفت: 20 گروه مخاطب از بنگاه‌های مختلف برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای شناسایی کرده‌ایم، برای آموزش مهارت به سربازان به پادگان‌ها رفته‌ایم. دانش‌آموزان در دو مقطع مخاطب ما هستند و متأسفانه 70 درصد ورودی‌های دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای از خروجی نظام آموزش عالی یا دانشجویان هستند.

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: برای دانشگاه‌ها دو طرح کحاد برای دانشجویان در حین تحصیل و طرح نخلستان برای فارغ‌التحصیلان اجرا می‌شود که دوره‌های مهارتی به آنها آموزش داده می‌شود.

به گفته شاه‌پسند، کارجویان و شاغلان بنگاه‌ها هم مخاطب دوره‌های فنی و حرفه‌ای هستند، مهم‌ترین گروه مخاطبان ما زنان بی‌سرپرست، زندانیان، کودکان کار، کودکان خیابانی هستند که تحت آموزش مهارتی قرار می‌گیرند تا به این وسیله آسیب های اجتماعی با مهارت‌آموزی به حداقل کاهش پیدا کند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 641 مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی در کشور داریم، همچنین 4803 کارگاه در روستاها و مناطق عشایری وجود دارد که ظرفیت پذیرش سالانه 700 تا 800 هزار نفر را دارد. علاوه بر این 24 هزار آموزشگاه‌ها آزاد فنی و حرفه‌ای در کشور وجود دارند که 15 هزار آموزشگاه فعال و در پورتال ثبت شده‌اند.

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در یک دوره آموزش فنی و حرفه‌ای به‌طور میانگین 4.8 میلیون تومان لوازم مصرفی هزینه می‌شود تا فرد مهارتی را بیاموزد و این دوره‌ها به صوروت رایگان به افراد ارائه می‌شود.

شاه‌پسند با بیان اینکه قبلا ارائه مجوزهای آموزش فنی و حرفه‌ای جزو امضاهای طلایی بود که در سال حداکثر 35 مجوز داده می‌شد، گفت: در دولت سیزدهم با راه‌اندازی سامانه مجوزهای کسب و کار، 7 هزار مجوز ارائه شد.

وی گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تنها متولی آموزش مهارت به افراد در کشور است که گواهینامه بین‌المللی مورد تایید سازمان جهانی کار به مهارت‌آموزان ارائه می‌کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید محمدرضا شاه‌پسند معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور آموزش مهارت به سربازان کارگاه‌های آموزشی جوار کارگاهی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است