چهارشنبه 16 آبان 1403

آنگولا از اوپک خارج شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آنگولا از اوپک خارج شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، با خروج آنگولا از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت خام یعنی اوپک، اعضای این گروه به 12 کشور می‌رسد. آنگولا که از سال 2007 به اوپک پیوسته بود روزانه 1.1 میلیون بشکه نفت تولید می‌کند؛ این درحالی است که تولید کل اوپک حدود 28 میلیون بشکه در روز است. پیش از این هم اکوادور در سال 2020 و قطر در سال 2019 از اوپک خارج شدند. کشور‌های عضو اوپک...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، با خروج آنگولا از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت خام یعنی اوپک، اعضای این گروه به 12 کشور می‌رسد.

آنگولا که از سال 2007 به اوپک پیوسته بود روزانه 1.1 میلیون بشکه نفت تولید می‌کند؛ این درحالی است که تولید کل اوپک حدود 28 میلیون بشکه در روز است.

پیش از این هم اکوادور در سال 2020 و قطر در سال 2019 از اوپک خارج شدند.

کشور‌های عضو اوپک در 26 نوامبر نشست داشتند، اما به علت اختلاف با کشور‌های آفریقایی بر سر میزان تولید در نهایت نشست در 30 نوامبر برگزار شد.

در نهایت اوپک پلاس در این نشست توافق کردند تا به طور داوطلبانه حدود 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید را در سه ماه نخست 2024 انجام دهند. این رقم شامل کاهش تولید داوطلبانه 1.3 میلیون بشکه‌ای عربستان و روسیه نیز است.

* اعضای اوپک و سهم از بازار

سازمان کشور‌های صادرکننده نفت خام، اوپک در سال 1960 توسط ایران، عربستان، کویت و عراق تشکیل شد. آنگولا در سال 2007 به این سازمان پیوست.

اوپک از سال 2017 با روسیه و سایر کشور‌های غیراوپکی تولیدکننده نفت که گروه اوپک پلاس را تشکیل می‌دهند برای مدیریت بازار نفت همکاری می‌کنند.

خروج آنگولا از اوپک تعداد اعضای این گروه را به 12 کشور و سطح تولید نفت آن را به حدود 27 میلیون بشکه در روز می‌رساند که این میزان برابر با 27 درصد از 102 میلیون بشکه نفتی‌ست که روزانه در جهان تولید می‌شود، در نتیجه سهم اوپک در بازار نفت دنیا که در سال 2010 برابر با 34 درصد بود، بیشتر کاهش می‌یابد.

خروج برخی از اعضا و تصمیم اوپک و اوپک پلاس برای کاهش تولید و همچنین افزایش تولید کشور‌های تولیدکننده غیراوپکی نظیر آمریکا نیز بر سهم این سازمان از بازار تاثیر گذاشته است.

آنگولا در سال‌های اخیر نتوانسته سهمیه تولید اوپک پلاس را به علت کمبود سرمایه‌گذارای تامین کند.

اوپک پلاس هم سهمیه تولید نفت این کشور در سال 2024 را در نشست ماه گذشته خود به 1.11 میلیون بشکه در روز کاهش داد.

این کشور که خواهان سهمیه 1.18 میلیون بشکه‌ای بود با آن موافقت نکرد و نامه اعتراضی به اوپک نوشت.