سه‌شنبه 2 بهمن 1403

آوارگی نمایشگاه کتاب در شأن فرهنگ مکتوب نیست

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آوارگی نمایشگاه کتاب در شأن فرهنگ مکتوب نیست

مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس گفت: آوارگی نمایشگاه کتاب در شان فرهنگ مکتوب نیست و ثابت ماندن آن به اعتبار نمایشگاه کمک می کند.

رضا حاجی آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: این آوارگی در شان فرهنگ مکتوب، ناشران، نویسندگان و کتاب نیست. هرسال درباره مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بحث می شود. می گوییم امسال نمایشگاه کتاب در مصلای تهران برگزار می شود اما سال بعد دوباره برای مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصمیم گیری نمی شود. این کار برای مخاطب خارجی نمایشگاه کتاب هم اشکال دارد. سال های سال است که نمایشگاه های کتاب بولونیا و فرانکفورت در یک مکان و زمان خاص برگزار می شود حتی زمان برگزاری آن تغییر نمی کند.

او افزود: ثابت ماندن مکان و زمان برگزاری نمایشگاه های بین المللی کتاب به اعتبار آن نمایشگاه کمک می کند و دولت متولی برگزاری این نمایشگاه ها در دنیا نیست بلکه این تشکل های صنفی هستند که نمایشگاه های بین المللی کتاب را برگزار می کنند. در ایران رویکرد متولیان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با تغییر دولت ها تغییر می کند حتی این تغییر رویکرد با تغییر مدیریت در وزارت ارشاد هم روی می دهد. تصمیم گیری درباره اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کجا برگزار شود در اختیار ناشر نیست. ناشران مانند آواره ها منتظر هستند ببینند غرفه های را در کدام مکان برپا کنند.

مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به اینکه مصلای تهران به جهت دسترسی و آزار ندادن بازدیدکنندگان گزینه مناسب تری برای مکان نمایشگاه بین المللی کتاب است, اظهار داشت: تجربه حضور در نمایشگاه کتاب چمران، مصلای تهران و شهرآفتاب را داشتم; مصلای تهران بین این سه مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای ناشران راحت تر بود. ترافیک روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ای که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شهرآفتاب برگزار می شد در اتوبان تهران قم زیاد بود. از طرف دیگر یک خانم غرفه دار ساعت 8 تا 10 شب باید خودش را از شهر آفتاب به خانه اش در تهران می رساند. این ها مواردی است که برگزار کنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به آن زیاد فکر نمی کنند.

حاجی آبادی ادامه داد: یک بخش از مسائل تصمیم گیری برای مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به مسائل بودجه ای و مالی این وزارتخانه بازمی گردد اگر تخفیف بیشتری به ارشاد بدهند به شهر آفتاب می روند اگر مصلا تخفیف بیشتری به وزارت ارشاد بدهد مصلای تهران مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می شود. بحث های فرهنگی در این زمینه زیاد تعیین کننده نیست. اینگونه نیست که ناشر بگوید مصلای تهران محل دائمی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد و همین اتفاق بیفتد.10 سال آینده را نمی توانم پیش بینی کنم. کسانی که در حوزه شهرسازی تخصص دارند می توانند بگویند وضعیت ترافیکی مصلای تهران در 10 سال آینده چگونه خواهد بود. ممکن است در آن سال ها بار ترافیکی چمران از مصلای تهران کمتر باشد. علیرغم اینکه کار فرهنگی میتنی بر دوراندیشی رخ نمی دهد. کاری کردیم که داستان بحرانی می شود آن وقت مدیریت را بحران می کنیم.

او تصریح کرد: اینکه الان درباره اینکه مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مصلا یا شهرآفتاب باشد تصمیم گیری میتنی بر مدیریت بحران است. نیازداریم کارگروهی مرکب از تمام کسانی که می توانند درباره مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصمیم بگیرند, تشکیل شود. تصمیم دائمی برای مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گرفته شود. با تغییر دولت و مدیریت مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تغییری نکند. اینطور نباشد که تغییر مدیریت و دولت ها مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را تغییر دهد.

انتهای پیام /