آژیر خطر برای فدراسیون تیراندازی
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار در بازی های آسیایی شرکت کرد اما تنها به یک مدال برنز دست یافت تا آژیر خطر برای فدراسیون تیراندازی بلندتر از هر زمانی به صدا درآید.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، تیراندازی جزو رشتههای پرمدال است و در بازیهای آسیایی هانگژو 102 مدال در این رشته توزیع شد. برخی کشورها همچون هند، چین، کره و قزاقستان در این رقابتها مدالهای زیادی را کسب کردند و در جدول مدالی در جایگاه بالایی قرار گرفتند اما سهم 16 تیرانداز ایران در این رویداد تنها یک مدال برنز بود. کسب یک مدال برنز آن هم در رشته میکس در حالی است که رئیس فدراسیون تیراندازی در نشست خبری پیش از اعزام قول چندین مدال طلا داده بود اما تیراندازان با عملکرد ضعیف نه تنها وعده رئیس فدراسیون را محقق نکردند بلکه آژیر خطر این رشته برای کسب سهمیه المپیک نیز به صدا درآمده است. در شرایطی که تیراندازان ایران در بین آسیاییها به فینال نمیرسند و مدالی کسب نمیکنند کسب تعداد بیشتری سهمیه المپیک نیز برای آنها سخت به نظر میرسد. عملکرد ضعیف ملیپوشان تفنگ در هانگژو / از افول نجمه خدمتی و الهه احمدی تا تلاش بی ثمر نوروزیان
دختران ایران در بازیهای آسیایی اینچئون و گوانگژو در رشته تفنگ افتخارآفرینی میکردند و صاحب مدالهای رنگارنگ بودند. حتی در جاکارتا نیز تنها مدال تیرانداران در رشته تفنگ سه وضعیت توسط مهلقا جام بزرگ بدست آمد اما در هانگژو ملیپوشان تفنگ هیچ مدالی کسب نکردند. نجمه خدمتی که مدال طلای بازیهای آسیایی اینچئون و یک مدال طلا و دو نقره قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد در هانگژو در تفنگ بادی سی و هشتم و در تفنگ سه وضعیت در رده پانزدهم ایستاد و انتظارات را برآورده نکرد.
الهه احمدی نیز که تجربه کسب مدال نقره تفنگ سه وضعیت گوانگژو و نقره قهرمانی آسیا را دارد در هانگژو عملکرد ضعیفی داشت و در تفنگ بادی پانزدهم و در سه وضعیت بیست و نهم شد.
نوروزیان دارنده نقره تفنگ بادی آسیا در این رقابتها بهتر از سایر ملیپوشان تفنگ ظاهر شد. او هرچند در تفنگ بادی دهم شد و به فینال نرسید اما در سه وضعیت هشتم و فینالیست شد. البته نوروزیان در فینال هم با کسب عنوان هشتمی به مدال نرسید.
شرمینه چهلامیرانی دیگر ملی پوش تفنگ که چندی پیش در قهرمانی جهان در تفنگ بادی سهمیه المپیک را کسب کرد و در بازیهای دانشجویان جهان هم در این ماده پنجم شد یکی از شانسهای کسب مدال بود اما او هم نتوانست در بازیهای آسیایی به رتبه بهتر از نهمی برسد.
البته او به همراه نکونام در ماده میکس تفنگ به فینال رسیدند اما در رقابت با تیم قزاقستان شکست خوردند و مدال برنز را از دست دادند. به این ترتیب نمایندگان تفنگ ایران به جز نوروزیان نسبت به دوره قبل هیچ پیشرفتی نداشتند. آنها تنها در دو ماده تفنگ سه وضعیت و میکس تفنگ بادی به فینال راه یافتند و بدون کسب هیچ مدالی به کار خود پایان دادند.
مقایسه عملکرد تیراندازان تفنگ ایران در دو دوره قبل بازیهای آسیایی:
نام ورزشکارتفنگ بادی جاکارتاتفنگ بادی هانگژوتفنگ سهوضعیت جاکارتاتفنگ سهوضعیت هانگژو الهه احمدی626، هفتم626، هفدهمهفتمبیست و نهم نجمه خدمتی میکس: هفتمانفرادی: بیست و نهم ------ پانزدهم آرمینا صادقیان624، چهارم -------------- یازدهم پوریا نوروزیان----629، دهمدوازدهمهشتم امیرمحمد نکونام625، هفتم628، دوازدهم ----- بیستم مهیار صداقت---------627، هفدهمششمدوازدهمپایان جواد فروغی با ضعیفترین عملکرد!
جواد فروغی دارنده مدال طلای المپیک توکیودر مسابقات انتخابی تیم ملی جزو سه نفر اول نبود و قرار بود به واسطه پرچمداری کاروان ایران تنها در ماده میکس رقابت کند اما میزبان بازیها اجازه رقابت تیراندازان در ماده میکس به تنهایی را نداد و او بایستی در انفرادی هم رقابت میکرد. در این شرایط فروغی به جای وحید گلخندان عازم هانگژو شد.
در حالی که رئیس فدراسیون و مربی تیم ملی امیدوار بودند او در این مسابقات خودی نشان دهد و به مدال برسد اما در تپانچه بادی بیست و ششم شد و ضعیفترین عملکرد را در بین سایر ملی پوشان در این ماده از خود نشان داد. مربی تیم ملی تپانچه قبل از بازی ها اعلام کرده بود که شاید این آخرین شانسی باشد که به فروغی داده میشود. حال باید دید که فروغی در مسابقات پیش رو برای کسب سهمیه المپیک هم اعزام میشود یا به پایان راه خود رسیده است.
رستمیان و کسب تنها یک مدال برنز در میکس
هانیه رستمیان اولین ورزشکار ایرانی است که سهمیه المپیک پاریس را گرفت. او یکی از شانسهای کسب مدال طلا در هانگژو بود اما در تپانچه 25 متر ششم شد و در تپانچه بادی به فینال نرسید. هرچند که او در میکس این ماده در کنار جوهری خو به تنها مدال تیم ملی تیراندازی رسید اما در بخش انفرادی و در رشته تخصصیاش صاحب مدال نشد.
سبقت الهی هم دست خالی ماند
گلنوش سبقتاللهی چندی قبل در تپانچه بادی مسابقات قهرمانی جهان با رکورد خوب 580 در رده سوم قرار گرفته و فینالیست شده بود و تنها با بدشانسی و به دلیل خالی شدن کپسول سلاحش شانس رقابت در فینال را از دست داده و هشتم شده بود. او یکی از شانس های کسب مدال در بازی های آسیایی هانگژو به شمار میآمد اما او در تپانچه بادی بیستم و در تپانچه 25 متر سی و یکم شد و نتوانست عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد.
مقایسه عملکرد تیراندازان تپانچه ایران در دو دوره قبل بازیهای آسیایی:
نام ورزشکارتپانچه بادی جاکارتاتپانچه بادی هانگژوتپانچه 25 متر جاکارتاتپانچه 25 متر هانگژو هانیه رستمیان ----573، پانزدهمبیست و هفتمششم گلنوش سبقتاللهی571، چهارم571، بیستمبیست و دومسی و یکم جواد فروغی572، بیست و یکم573، بیست و ششمباز هم خرابی سلاح تیراندازان در مسابقه
زینب طوماری در بازیهای آسیایی در ماده تپانچه 25 متر رقابت کرد و در رده سی و نهم ایستاد. مربی تیم ملی علت عملکرد ضعیف او را خرابی سلاحش عنوان کرد. خرابی سلاح تیراندازان موضوعی است که در هر مسابقه به دلیل قدیمی بودن سلاحها تکرار میشود و به نظر میرسد مسئولان فدراسیون نمیتوانند برای رفع سلاحهای قدیمی تیراندازان اقدامی داشته باشند.
به این ترتیب 7 نماینده ایران در بخش تپانچه تنها در دو ماده فینالیست شدند که حاصل کار آنها تنها یک مدال برنز در ماده میکس تپانچه بود که توسط امیر جوهری خو و هانیه رستمیان بدست آمد.
نتایج ضعیف دو تیرانداز تراپ
مرضیه پرورشنیا که در بازیهای آسیایی اینچئون در رده دهمی ایستاده بود در هانگژو در تراپ زنان هفدهم شد و عملکرد خوبی بر جای نگذاشت. محمد بیرانوند نیز تنها نماینده مردان در بخش تراپ بود که او هم در رده شانزدهم قرار گرفت.
16 تیرانداز ایران در بازیهای آسیایی فقط یک مدال برنز به سوغات آوردند. اکثر آنها حتی نتوانستند رکوردهای بهتری نسبت به دوره قبل ثبت کنند. در همین شرایط مربی تیم ملی تفنگ این مسابقات را تدارکاتی عنوان کرد که اگر قرار بود این مسابقات جنبه تدارکاتی داشته باشد میشد به جای 16 تیرانداز یک تیم هندبال و یا والیبال زنان را اعزام کرد. آنها شاید به مدال نمیرسیدند اما حداقل تجربه حضور در این رقابتها را پیدا میکردند. در نهایت هم کاروان ایران شاید نهایتا یک مدال برنز را از دست میداد.
المپیک پاریس در پیش است و تیراندازی ایران تاکنون تنها به دو سهمیه المپیک توسط هانیه رستمیان و شرمینه چهل امیرانی دست یافته است. تیراندازان ایران در المپیک توکیو 6 سهمیه المپیک گرفتند و در آن رقابت ها مدال طلای تپانچه بادی بدست آمد اما اکنون با توجه به نتایج تیم ملی در بازیهای آسیایی کسب سهمیه بیشتر در این رشته کمی سخت به نظر میرسد.
باید دید فدراسیون تیراندازی میتواند پوستاندازی کند و امکانات لازم همچون اردوی تدارکاتی هانوفر، فشنگ و مهمات مورد نیاز، سلاحهای به روز شده، مسابقات لازم و.. را برای ملیپوشان فراهم کند تا در این چند ماه باقی مانده آنها بتوانند عملکرد بهتری را در مسابقات انتخابی المپیک داشته باشند و تعداد سهمیههای این رشته در المپیک بیشتر شود؟