شنبه 12 مهر 1404

ابطحی: در ماجرای اسنپ بک پزشکیان را مقصر نمی دانم / پشت رئیس‌جمهوری خالی نخواهد ماند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ابطحی: در ماجرای اسنپ بک پزشکیان را مقصر نمی دانم / پشت رئیس‌جمهوری خالی نخواهد ماند

محمدعلی ابطحی با اشاره به فعال شدن مکانیسم ماشه نوشت: تجربه نشان داده است دشمنان خارجی ما همواره به دنبال ایجاد مانع در مسیر پیشرفت و ثبات کشور بوده‌اند و طبیعی است که چنین اتفاقاتی، بیش از آنکه ریشه در تصمیمات داخلی داشته باشد، محصول سیاست‌های خصمانه آنان است.

محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:

در ماجرای اخیر موسوم به «اسنپ‌بک»، بر خلاف برخی تحلیل‌ها، به هیچ وجه دولت و شخص آقای پزشکیان را مقصر نمی‌دانم. مقصر اصلی را باید در رفتار خصمانه و ماهیت سلطه‌گرانه آمریکا و رژیم صهیونیستی جست‌وجو کرد. تجربه نشان داده است دشمنان خارجی ما همواره به دنبال ایجاد مانع در مسیر پیشرفت و ثبات کشور بوده‌اند و طبیعی است که چنین اتفاقاتی، بیش از آنکه ریشه در تصمیمات داخلی داشته باشد، محصول سیاست‌های خصمانه آنان است.

با این حال، اگر قرار بر پیگیری جدی و ریشه‌ای باشد، باید نگاه را صرفاً محدود به یک سال اخیر نکرد، بلکه به روندی در طول یک دهه گذشته توجه داشت. متأسفانه در دهه‌های گذشته به جای آنکه در قبال شکست‌ها و فشارهای آمریکا و مخالفان خارجی برجام، جبهه‌ای واحد تشکیل دهیم و فشارها را متوجه دشمنان بیرونی کنیم، دعواها را به درون کشاندیم و از آن به‌عنوان ابزاری برای رقابت‌های جناحی و حزبی استفاده کردیم. همین مسأله موجب شد انرژی ملی ما به جای تمرکز بر مقابله با دشمن، صرف اتهام‌زنی‌های داخلی شود.

در این شرایط، نباید فراموش کرد که متهم اصلی همواره استعمار آمریکایی و صهیونیسم جهانی است. البته اصلاح‌طلبان بر این باورند که تداوم و تقویت دیپلماسی می‌تواند گره‌گشای بحران‌های کنونی باشد.

نکته مهم آن است که همه نگاه‌ها به آقای پزشکیان دوخته شده است و انتظار می‌رود او همچنان محور این تلاش‌ها باشد. هرچند شاید این‌طور به نظر برسد که توقعات و انتظارات از دکتر پزشکیان بالاست، اما واقعیت این است که پشت رئیس‌جمهوری خالی نخواهد ماند و جریان‌های سیاسی کشور با وجود تفاوت دیدگاه‌ها، در بزنگاه‌های حساس از دولت در برابر دشمنان خارجی حمایت خواهند کرد.