سه‌شنبه 6 آذر 1403

اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران بی‌اساس است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اتهامات آمریکا و انگلیس علیه ایران بی‌اساس است

نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرده است که آمریکا و انگلیس که قبلاً در حملات سایبری علیه زیرساخت‌های ایران سکوت کرده بودند، مشروعیتی برای طرح اتهام علیه ایران ندارند.

به گزارش مشرق، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد که در شهر نیویورک مستقر است، در حساب کاربری خود در توئیتر به اتهامات و ادعاهای ضد ایرانی مقامات آلبانی واکنش نشان داد.

نمایندگی ایران در سازمان ملل در این ارتباط گفته است: ایران به عنوان قربانی حملات سایبری، هرگونه حمله سایبری که زیرساخت‌های غیرنظامی را در همه اشکال و مظاهر آن هدف قرار دهد، به شدت محکوم می‌کند. اتهامات بی اساس آمریکا و انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمله سایبری ادعایی به آلبانی را رد می‌کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: آمریکا و انگلیس که قبلاً در حملات سایبری متعدد علیه زیرساخت‌ها و تأسیسات هسته‌ای ایران سکوت کرده بودند و حتی به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این اقدامات حمایت کرده بودند، هیچ مشروعیتی برای طرح چنین اتهاماتی علیه ایران ندارند.

به گفته نمایندگی ایران در سازمان ملل، ایران به عنوان قربانی اصلی تروریسم، از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهد که با عدم پناه دادن یا حمایت از گروه‌های تروریستی در قلمرو خود، به تعهدات بین‌المللی خود در مبارزه با تروریسم پایبند باشند. ایران به عنوان کشوری که بارها مورد حمله سایبری قرار گرفته، بخش مهمی از تلاش‌های مسئولانه بین‌المللی برای مقابله با تهدید حملات سایبری است.

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل پس از آن صورت می‌گیرد که پیش از این در روز چهارشنبه، «ادی راما» نخست‌وزیر آلبانی با ادعای اینکه ایران اخیراً حملات سایبری به این کشور انجام داده، اعلام کرد آلبانی روابط دیپلماتیکش با ایران را قطع می‌کند. نخست‌وزیر آلبانی که کشورش سالهاست میزبان تروریست‌های منافقین است همچنین مدعی شد به همه دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت ایران در این کشور اعلام شده که ظرف 24 ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.

اتهامات ضد ایرانی آلبانی حتی با واکنش سازمان ملل روبرو شده و طی ساعات گذشته، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد به این مسئله واکنش نشان داد. دوجاریک به عنوان سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: ما هیچ اطلاعات مستقلی در مورد اینکه آیا این حمله سایبری رخ داده است یا خیر نداریم.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنین در ادامه افزود: تحقیق جهت بررسی صحت و سقم حمله سایبری به آلبانی موضوعی نیست که برعهده سازمان ملل باشد و ما نیز این اختیار را نداریم.

از سوی دیگر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه‌ای اقدام ضدایرانی دولت آلبانی را قویاً محکوم کرد.

وزارت امور خارجه با مردود شمردن ادعاهای بی‌اساس مطرح‌شده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان بر اساس چنین ادعاهای بی پایه‌ای را اقدامی نسنجیده و فاقد دور اندیشی در روابط بین المللی دانست.

در بیانیه وزارت امور خارجه، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بین‌المللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده مند کردن این حوزه، آمده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم می‌شمارد.

وزارت امور خارجه با رد ادعاهای اثبات نشده علیه جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: نوع اقدام و نقش‌آفرینی طرف‌های ثالث در ساخته و پرداخته کردن این ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران، نشانگر اعمال نفوذ کشورهای حامی تروریسم و فتنه‌آفرین در این زمینه می‌باشد.

در بیانیه وزارت امور خارجه با اشاره به تحرکات رسانه‌ای و سیاسی سازمان‌یافته بلافاصله پس از اعلام تصمیم دولت آلبانی، تاکید شد: صدور فوری بیانیه دولت آمریکا و همچنین استقبال رسانه‌های صهیونیستی از این تصمیم، از وجود برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده برای فضاسازی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد.

وزارت امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به میزبانی دولت آلبانی از یک فرقه تروریستی نشان دار، از اثرپذیری تیرانا از طرف‌های ثالث و تصمیم نابجا و نامناسب اتخاذشده از سوی دولت آلبانی ابراز تأسف شده است.

منبع: مهر