اجرای برنامه عملیاتی طرح جامع مدیریت پسماند تهران / اعتراضات شهروندان برای نظافت مخزنهای زباله و ماشینهای حمل زباله
عضو شورای شهر تهران گفت: رفت و روب و جمع آوری زباله یکی از اولویتهای مهم کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری است.
مهدی پیرهادی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وضعیت رفت و روب تهران چندان مطلوب نیست، آیا کمیسیون محیط زیست برنامه و یا نگاه ویژهای به آن دارد؟ اظهار کرد: به نظر در مورد رفت و روب شهر تهران نمیتوان به صورت کلی یک موضوع را مطرح کرد و بهتر است عبارت شاخصها و عبارات سنجش پذیری مطرح شود.
وی ادامه داد: شهر تهران کلان شهریست با وسعتی در حدود 630 کیلومتر مربع، در نگاه اول و با توجه به هزینه کردی که شهرداری تهران در سال برای رفت و روب شهر و جمع آوری سه نوبت در روز میکند در نگاه کلان وضعیت شهر مناسب است، اما درمورد جایگاه مخزنهای زباله، زبالههایی که در اطراف جایگاه ریخته میشود، نظافت مخزنهای زباله و یا ماشینهای حمل زباله، شهروندان اعتراضاتی را دارند که این کمیسیون در جلسات اولیهای که با 137 داشت تاکید کرد که نظرات شهروندان به صورت کامل و جامع مورد رسیدگی قرار بگیرد و موضوع حل و فصل شود.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: رفت و روب و جمع آوری زباله یکی از اولویتهای مهم کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری است و پیگیر جلسات متعدد با آقای بهرامی معاون خدمات شهری برای اثرگذاری مطلوب در حوزه خدمات شهری بوده است.
پیرهادی گفت: بازخوانی و بررسی طرح جامع پسماند از اولین مسائلی بود که این کمیسیون خواستار اجرایی، به نتیجه رسیدن و اجرای آن شد.
وی در پاسخ به این سوال که به نظرتان تبدیل اراضی جنگلی به برج و ویلا چه اثراتی میتواند داشته باشد و یا برنامهای دارید؟ تصریح کرد: یکی از موضوعات و خطوط قرمز کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در این دوره، عدم احداث برج و ویلا در اراضی جنگلی و کمربند سبز تهران است.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای تهران ادامه داد: برج و ویلا بر اساس طرح جامع و تفصیلی شهر تهران در پهنههای پیش بینی شده امکان استقرار دارند، اما در اراضی جنگلی و کمربند سبز جنگی به هیچ عنوان امکان استقرار ندارند و این اراضی در واقع حکم ریههای تنفسی شهر را دارند.
پیرهادی افزود: تاکید ما بر حفظ ماهیت این اراضی است و این کمیسیون در راستای برگزاری جلسات متعدد و تعاملی با ادارات خدمات رسان خصوصا سازمان جنگلها و مراتع تلاش میکند تا حداکثر بهره برداری، حفاظت و نگهداری از این اراضی انجام شود.
وی تاکید کرد: با توجه به توپوگرافی و شرایط شهر تهران و با توجه به آلودگی شهر تهران که پیشتر تنها در فصول سرد سال بود، اما الان در سایر فصلها هم شاهد آلایندگیها هستیم و ضروریست برای حل این مشکل تمام نهادها و سازمانها جهت حفاظت و نگهداری از اراضی جنگلی و کمربند سبز تهران هم پیمان بشوند هم برای خودمان و هم برای آیندگان که حتما روزی از عملکرد ما سوال خواهند کرد که این اراضی را به چه سمت و سویی پیش بردیم.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای تهران در پایان با اشاره اولویتهای این کمیسیون بیان کرد: اجرای برنامه عملیاتی طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران، تجهیز و بهره برداری بوستانهای جدید و تملک باغات در مناطق کم برخوردار شهر تهران با اولویت احداث بوستان در محلات فاقد بوستان محلی، احداث و تجهیز ایستگاههای جدید آتشنشانی، ایجاد مراکز جدید میادین میوه و تره بار در محلههای فاقد این مراکز و تلاش در جهت بهبود وضعیت محیط زیست و سلامت شهری از اولویتهای ما است.