اجرای برنامههای ویژه برای رفع ایرانهراسی در وزارت گردشگری / دنبال صدور روادید رایگان برای بازیهای جام جهانی هستیم
عزت الله ضرغامی گفت: تحریمها در توسعه گردشگری چندان موثر نبوده و برنامههای خوبی برای رفع ایران هراسی در وزارتخانه انجام شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، عزت الله ضرغامی عصر امروز در افتتاحیه رویداد بین المللی ساری پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو سال 2022، گفت: سازمان همکاریهای اقتصادی که با فلسفه روشنی آغاز به کار کرد باید هوشمندانه و مبتنی بر تحرکات بین المللی حرکت کند.
ضرغامی افزود: ویژگیهای که گردشگری دارد اقتضا میکند این ظرفیت جایگزین مناسبی برای مناسبات صنعتی و اقتصادی شود.
وی گفت: کشورهای عضو اکو با توجه به ویژگیها و توانمندیهای مناسبی که دارند، سهم هفت درصدی حوزه گردشگری این کشورها کافی نیست.
ضرغامی تاکید کرد: دولت به دنبال فعال سازی پروازهای هواپیمایی میان کشورهای عضو این اتحادیه است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه به دنبال راه اندازی گردشگری زمینی کشورهای عضو اکو هستیم ادامه داد: سفرهای زمینی هم مقرون به صرفه تراست و هم میتواند محیطهای مختلفی را در این حوزه سازماندهی کرد.
وی از بخشهای دولتی و خصوصی خواست با درنظر گرفتن این مزایا میزان مشارکت و بهره گیری از ظرفیتهای گردشگری کشورهای عضو اکو را تقویت و جایگاه گردشگری کشورهای عضو را بهبود ببخشند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه از 26 ثبت جهانی میراثهای فرهنگی ایران سه مورد آن به مازندران مربوط است گفت: مازندران در کنار جاذبههای طبیعی و تاریخی با داشتن آیینها، فرهنگهای متنوع الگویی کامل از ایران اسلامی است.
ضرغامی افزود: وزارت میراث فرهنگی برای گسترش مناسبات گردشگری به دنبال ثبت جهانی جنگلهای ارسباران در آذربایجان است.
وی اکو توریسم مازندران را فوق العاده دانست که انتهایی ندارد و باید با در نظر گرفتن این ظرفیتها امکانات بوم گردی را در این استان توسعه داد.
این مسئول تقویت بومگردی را از سیاستهای حوزه گردشگری دولت دانست و ادامه داد: به دنبال معرفی و شناسایی ظرفیتهای بومگردی در فضای مناسب رسانهای هستیم.
وزیر میراث فرهنگی گفت: امسال هم تسهیلات ارزان قیمت برای فعالان گردشگری به ویژه در حوزههایی که مردم وارد میشوند در نظر گرفته شده که باعث رونق اقتصادی، اشتغال و تقویت صنایع دستی میشود.
وی با بیان اینکه ایران در 239 رشته صنایع دستی فعال است، افزود: بخش قابل توجهی از صنایع دستی ایران مربوط به مازندران است.
ضرغامی با بیان اینکه در دورهای که دنیا در تب و تاب جنگ میسوزد آنچه که میتواند صلح پایدار و آشتی ملتها را ایجاد کند حوزه گردشگری است. گفت: وقتی حوزه گردشگری تقویت شود پیام صلح و زندگی صلح آمیز میان ملتها هم تقویت شده و جهان جای آرامی برای زندگی در سایه صلح جهانی و پایداری امنیتی است.
وزیر گردشگری به سونامی سفر بعد از فروکش کردن پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: توریسم دریایی، اکو توریسم و ایجاد خدمات ارزان قیمت، اشتغال آفرینترین و متنوعترین بخشهای حوزه گردشگری است.
ضرغامی تاکید کرد: تمام شناورهای دریایی بزودی سوخت یارانهای دریافت خواهند کرد تا زمینه گردشگری دریایی توسعه یابد.
این مسئول گفت: چالش اصلی، همسویی و نگاه واقعی به مسئله گردشگری است آن هم در کشوری که مزایای بی شمار گردشگری دارد.
وی به آزاد سازی سواحل و سرمایه گذاری در این بخش اشاره کرد و گفت: در حال تدوین آیین نامهای برای جذب سرمایه گذار در بخش دریایی هستیم.
وزیر میراث فرهنگی افزود: تحریمها در توسعه گردشگری چندان موثر نبوده و برنامههای خوبی برای رفع ایران هراسی در وزارتخانه انجام شده است.
ضرغامی به تسهیل صدور ویزا یا روادید کشورهای عضو اکو اشاره کرد و ادامه داد: با رایزنیهایی که با وزارت امور خارجه و دولت صورت گرفت صدور روادید از سر گرفته شد.
وی با بیان اینکه برای بازیهای جام جهانی قطر به دنبال مجانی کردن صدور روادید هستیم، افزود: ارتباطات مستمری با وزیر گردشگری قطر در این رابطه در حال انجام است تا با انعقاد تفاهم نامههایی شروع بازی جام جهانی تسهیل یابد.
دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو نیز با قدردانی از میزبانی ایران و ساری برای برگزاری این رویداد گفت: انتخاب شهر ساری به عنوان پایتخت گردشگری پس از برگزیده شدن شهر دوشنبه پایتخت کشور تاجیکستان به عنوان پایتخت گردشگری سال 2021 انجام شد که موجب تعامل بیشتر کشورهای دارنده پشینه تاریخی و فرهنگی مشترک شده است.
خسرو ناظری با تاکید بر اینکه دبیر خانه به دنبال گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو اکو است که به رفاه اجتماعی جمعیت کشورهای عضو بی انجامد.
وی میزبانی ساری را تجلی اراده این سازمان برای نمایش توانمندیهای گردشگری دانست و گفت: چهارمین نشست جهانی 6 ماه دوم سال 2022 در بخارا انجام میشود.
ناظری ادامه داد: در این نشست بر تقویت مناسبات بخشهای خصوصی و دولتی، معرفی دقیقتر جوامع محلی و رفع موانع در صدور روادید و تسهیل سازی فرآیند گردشگری بررسی و تصمیم گیری میشود.
دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو گفت: گردشگری موجب افزایش درک جهانی و تعاملات جهانی میشود که به صلح جهانی می انجامد.
وی با بیان اینکه به واسطه تنوع میراث فرهنگی و تاریخی، جاده ابریشم و ثبت 74 اثر ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو، بر استفاده بهینه از همه مزایای موجود در رویداد بین المللی اکو تاکید کردو افزود: براساس اعلام شورای جهانی سفر و گردشگری در سال 2019، گردشگری 19 درصد تولید ناخالص داخلی و 330 میلیون شغل را به خود اختصاص داد.
ناظری ادامه داد: در سال 2019 میانگین سهم سفر از گردشگری 2 و هفت دهم تولید ناخالص بوده است و 49 میلیارد دلار کسب درآمد منطقه گردشگری اکو بود که باید تقویت شود.
دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو، کووید 19 را باعث کاهش 60 تا 70 درصدی گردشگری در دوسال اخیر دانست و گفت: طرح اقدام برای برطرف کردن مشکلات ایجاده شده از همه گیری کووید 19 اجرا شده است.
به گزارش بلاغ، در حاشیه برگزاری رویداد بین المللی ساری 2022 نمایشگاه توانمندیهای استان مازندران هم با حضور مهمانان اجلاس افتتاح شد. مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری2022 قرار است طی روزهای 20، 21 و 22 اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاریهای اقتصادی اکو، بازدیدهایی از زیرساختهای اقتصادی و ظرفیتهای گردشگری مازندران داشته باشند. پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری2022 اوایل سال 1398 از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز 12 مهر ماه سال 1398 هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه 1398 با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.
اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامههای ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعتگردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبههای توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است. انتهای پیام /