یک‌شنبه 30 دی 1403

احزاب در انتخابات شأن نخبگی دارند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
احزاب در انتخابات شأن نخبگی دارند

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: احزاب یکی از گروه‌های مرجع است که می تواند در انتخابات شان نخبگی را ایفا کرده و با هدایت افکار عمومی سره را از ناسره جدا کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا مرندی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز در خصوص تاثیرگذاری احزاب در انتخابات اظهار داشت: اینکه در ایران حزب وجود ندارد برداشتی رایج و کاملا اشتباه است که صحت ندارد بلکه در ایران بیش از 200 حزب و تشکیلات حزبی وجود دارد.

وی با تصریح اینکه در ایران انتخابات حزبی نداریم، افزود: در کشورهایی که نظام انتخاباتی آنها حزبی است احزاب دولت را به طور مستقیم تشکیل می دهند و حزب یا ائتلافی که اکثریت پیدا کند، دولت را در دست می گیرد که بعضی ها این رویه را خوب ارزیابی می کنند در حالی که ضرورتا خوب نیست و نماد آن در سیستم انتخاباتی کشور عراق دیده می شود که سهمیه بندی و منافع حزبی در آن مطرح است.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: در کشور ما که نظام انتخاباتی حزبی نیست احزاب به عنوان گروه های مرجع می توانند در هدایت جامعه و راهنمای جامعه نقش ایفا کند.

مرندی بیان کرد: احزاب می توانند در معرفی نامزدهای اصلح به مردم نقش ایفا کنند و در پرشورتر کردن انتخابات و افزایش میزان مشارکت مردم موثر واقع شوند.

وی افزود: احزاب یکی از گروه های مرجع است که می تواند شان نخبگی را ایفا کند و با فرض اینکه عده ای از نخبگان دور هم جمع شده اند جایگاهی است که با این اقدام شان نخبگی را که هدایت افکار عمومی و نشان دادن سر از ناسره است، ایفا کنند.

مرندی بیان کرد: درایران جناحها و جبهه ها جای احزاب را گرفته و آرا تا حدی زیادی توسط جناح ها و ائتلافها و جبهه ها که ترکیبی از احزاب هستند شکل می گیرد به گونه ای که در شهرهای بزرگ مانند تهران اگر نام کاندیدا در لیست ائتلاف و جناح نباشد بعید است که رای بیاورد اما در شهرهای کوچک باز هم قابلیت فرد و میزان شناخته شدن، تعیین کننده است و جای جناح ها کم رنگ می شود البته هزینه های تبلیغاتی فرد کاندید باید تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه رای چندانی در انتخابات از طرف احزاب جذب نمی شود، افزود: در کشور ما جناح ها جای احزاب را گرفته اند و مردم به خاطر یک حزب رای نمی دهد، بلکه رای بیشتر به خاطر جناح است.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: آن چیزی که در کشورهای دیگر عنوان حزب می گیرد در اینجا عنوان جبهه دارد به این معنا که در درون یک جبهه شاخص‌هایی وجود درد که با جبهه مقابل متفاوت است.

مرندی بیان کرد: آنچه در کشورهای دیگر مانند آمریکا حزب دموکرات ها و جمهوری خواه را تمایز می کند در ایران اصلاح طلب را از اصول گرایان متفاوت می کند البته این تفاوت ها در ایران پررنگ تر است در آمریکا اصول دموکراتها و جمهوری خواهان چندان تفاوت ندارد بلکه عمده تفاوت ریشه در روش کاری آنها است در حالی که در ایران تفاوت اصلاح طلب و اصولگرا زیاد است.

انتهای پیام /