اختصاص 8 هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه مدارس کشور
شیراز - وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت در راستای عدالت آموزشی و توسعه زیرساختهای مدارس کشور 8 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
شیراز - وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت در راستای عدالت آموزشی و توسعه زیرساختهای مدارس کشور 8 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری ظهر پنجشنبه در نشست با جمعی از فرهنگیان استان فارس بیان کرد: استان فارس یکی از استانهای مهم کشور در حوزه تربیت آموزش و پرورش است این در حالی است که این استان وجه مذهبی قابل اتکایی نیز داشته و وجود امامزادگان جلیل القدری در این استان باعث برکات متعددی شده است.
وی ادامه داد: معلمان همواره بر زندگی بشری اثرگذار بوده اند و توانسته اند نقش محوری در تربیت داشته باشند این در حالی است که پیامبر مکرم اسلام نیز از جمله اولین معلمان تاریخ است که راه رهایی بشر از ظلم و تعالی به سمت معبود را به انسانها یاد داد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بخشی از کارهای امام رضا (ع) در ابعاد علمی انتشار ساحتهای گوناگون علمی اسلام بود، افزود: در این شکلگیری تمدن اسلام بسیاری نقش داشتند که احمدبنموسی (ع) از جمله آنها است، امامزادگان یک شبکه داشتند که یک کارشان مبارزه با استکبار و یک کار مهم دیگرشان نشر دین و تبیین اسلام برای مردم بود در ادامه امام راحل نیز برای انقلاب اسلامی یک شبکهسازی کرد که شهید دستغیب در استان فارس یکی از سر شبکههای حضرت امام بود؛ امروز در زمان ما نیز شهید سلیمانی شبکهسازی کرده است.
او یادآور شد: وقتی در تلاش بودند تا بتوانند دین را از فعالیتهای اجتماعی جداکنند و به دنبال آن هستند که دین را از سیاست جدا کنند اما در همان زمان شاهد بودیم که حضور امام راحل موجب شد که توطئه دشمنان نابود شده و دین به عنوان درون مایه فرهنگی تمامی رویدادهای اجتماعی لحاظ گردد.
نوری ادامه داد: معلمان در اجتماع جایگاه رفیعی است و از مقبولیت قابل توجهی در اجتماع قرار دارد این در حالی است که نگاه جامعه به موضوع معلمین به اینگونه است که معلمان به عنوان تربیت کننده نسل آینده باید نسل خوبی برای ایران آینده تربیت کند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دوران کرونا فرهنگیان فداکاری کردند به گونهای که مقام معظم رهبری از معلمان و فرهنگیان تشکر کردند، افزود: بعد از این هم شما کار خود را انجام میدهید چه گفته شود یا نه، چه دیده شود چه نه. در تثبیت و کارآمدی نظامی معلمان نقش داشتند و هنوز هم هست و آینده نیز همین روند خواهد بود.
وی با بیان اینکه بودجه آموزش و پرورش از محل بودجه عمومی دولت 9.6 درصد شده بود الان 13 درصد شده است، گفت: اجازه نمیدهم آموزش و پرورش محمل کنکور شود، دانشگاه وظیفه دارد جذب دانشجو کند. ما باید کار تعلیم و تربیت خودمان را انجام دهیم، حکمرانی آموزش و پرورش این است که کار خودش را کند و مؤسسات نباید برای ما تعیین و تکلیف کنند اگر ببینیم در شورای نظارت عزل میشوند.
نوری عنوان کرد: با توجه به تغییر نسلی که در جامعه روی داده است سند تحول آموزش و پرورش باید و یکی از الزامات جامعه بود از این رو نه تنها نظام آموزشی بلکه معلمان دانش آموزان و همچنین اولیا باید تغییر کرده تا بتوان انتظار داشت آینده نظام آموزشی کشور درخشان گردد.
وی خاطرنشانکرد: دولت برای جبران افت ناشی از آموزش غیرحضوری یک فرایند تعریف کرده تا در تابستان درس را بهتر یاد بگیرند.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: سند 2030 از گذشته شروع شده بود و متناسب با ما نبود البته برخی از کشورها بخشهایی از این سند را نپذیرفتند اما ما امضا کرده بودیم با حضور دولت سیزدهم اعلام کردیم سند تحول داریم و نمیتوانیم 2030 را اجرا کنیم.
نوری با بیان اینکه بلاتکلیفی معلمان و استخدامهای آنان را بر اساس قانون انجام دادیم، گفت: رتبهبندی فقط شعار بود اما امروز آنان که مجری بودند، مدعی تأخیر آن شدند؛ 6 هزار میلیارد برای 3 سال در نظر گرفته شده بود الان 38 هزار میلیارد برای 18 ماه در نظر گرفته شده است البته ابهاماتی در اجرا هست که با تطبیق مجلس و حقوقی رفع میشود.
وی با تاکید بر اینکه برای تأخیر اجرای آن عذرخواهی میکنم اما باید در این کم و کسریها مانند یک خانواده رفتار کنیم، به جذب نیرو برای کمبود معلم اشاره کرد و گفت: جذب نخبگان بدون آزمون، استخدام 34 هزار و 800 نفر با آزمون و جذب 15 هزار نفر دانشجوی تربیت معلم از جمله اقدامات است.
نوری با بیان اینکه تلاش میشود نیروی ثابت و آماده داشته باشیم به ویژه در مرز عشایر و روستا، افزود: در همین راستا قرارگاه عدالت تشکیل دادیم تا محرومیت آموزشی برطرف شود.
وی درباره ساختمان و تجهیزات مدارس افزود: دولت در سفرهای استانی 8 هزار میلیارد علاوه بر اعتبارات برای تکمیل ساختمانها داده است و ما دنبال خلق منابع جدید هستیم.