ادراک لحظه تجلی در «کشتی پهلو گرفته»+ فیلم
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، کتاب «کشتی پهلوگرفته»، پرفروشترین اثر سیدمهدی شجاعی و همچنین پرتیراژترین کتاب ادبیات داستانی در ایران به شمار میرود.
شجاعی در این کتاب، ضمن مروری بر نقاط عطف حیات حضرت فاطمه زهرا (س)، مصائب زندگی ایشان از زبان اطرافیانشان و نیز شخص خودشان راروایت میکند. در واقع میتوان گفت این کتاب مرثیهای است منثور از زبان و دل صاحبان عزای فاطمی.
کتاب از 14 فصل تشکیل یافته و راوی اول شخص در هر کدام از فصول، یکی از وابستگان حضرت فاطمه (س) هستند؛ فصل اول حضرت رسول (ص)، فصل دوم حضرت خدیجه (س)، فصل سوم خود حضرت زهرا (س)، فصل چهارم حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)، فصل پنجم امام حسن (ع)، فصل ششم امام حسین (ع)، فصل هفتم مجدداً حضرت زهرا (س)، فصل هشتم حضرت زینب (س)، فصل نهم فضه، فصل دهم حضرت امکلثوم (س)، فصل یازدهم اسماء، فصل دوازدهم برای بار سوم حضرت فاطمه (س)، فصل سیزدهم مجدداً حضرت امیر (ع) و فصل چهارم از زبان آسمان روایت میشود.
نصرالله قادری، کارگردان و نمایشنامهنویس، در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است. او در معرفی این کتاب گفت: سید مهدی شجاعی در آفرینش «کشتی پهلو گرفته» به مقام تجلی دست یافته و پا در میدانی دشوار میگذارد، شبیه میدان مین که باید از آن سربلند بیرون آید. ما به عنوان مخاطب در خوانش این کتاب اگر حضوری داشته باشیم، میتوانیم در لحظه تجلی نویسنده مشارکت کنیم. کشتی پهلو گرفته عظمت بانویی است که گوهر آفرینش است، زیباست و زیبایی را دوست دارد و ما میدانیم که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد. «کشتی پهلو گرفته» تجلی عشق نویسنده است به خاندان محمد مصطفی (ص) آخرین فرستاده خدا.
«کشتی پهلو گرفته» اوج لذتی است که نویسنده در لحظه تجلی و در آن حالی که به آن رسیده و مقام آفرینش را به دست آورده است، در آقرینش به وجود آورد. ما به عنوان مخاطب در خوانش این اثر اگر دل دهیم در لحظه حضور نویسنده مشارکت خواهیم کرد. «کشتی پهلو گرفته» حکایت تنهایی و غربت مولای عدالت است. حکایت عظمت بانوی سرزمین نور است. حکایت تنهاییها و نالههای مردی است که عدالت در برابر او شرمگین است.
وی داد: آنهایی که میخواهند لحظه تجلی را ادراک کنند و لحظهای با مولای خود بمانند، آنهایی که میخواهند لذت خواندن به جان را تجربه کنند، فاطمه بانوی سرزمین نور را با جان ببینند، کتاب «کشتی پهلو گرفته» را بخوانند تا گریستن از عمق جان، جور دیگر دیدن را به آنها هدیه کند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «روزگار غریبی است دخترم! دنیا از آن غریبتر! این چه دنیایی است که دختر رسول خدا را در خویش تاب نمیآورد؟ این چه روزگاری است که «راز آفرینش زن» را در خود تحمل نمیکند؟ این چه عالمی است که دردانه خدا را از خویش میراند؟ روزگار غریبی است دخترم. دنیا از آن غریبتر. آنجا جای تو نیست، دنیا هرگز جای تو نبوده است. بیا دخترم، بیا، تو از آغاز هم دنیایی نبودی. تو از بهشت آمده بودی، تو از بهشت آمده بودی...».
انتشارات نیستان تا سال 1400 چاپ پنجاه و هفتم این کتاب را نیز روانه بازار نشر کرده است. معرفی کتاب «کشتی پهلو گرفته» به روایت قادری را میتوانید در ادامه ببینید: