سه‌شنبه 6 آذر 1403

ارائه آموزش مهارت به 160 هزار سرباز در سال گذشته / ضریب اشتغال در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به 57 درصد رسید

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ارائه آموزش مهارت به 160 هزار سرباز در سال گذشته / ضریب اشتغال در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به 57 درصد رسید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین حسینی‌نیا امروز در نشست خبری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای‌بیان کرد: براساس برنامه پنج‌ساله فنی و حرفه‌ای از سال جاری تا سال 1406 قرار است 16.5 میلیون نفر دوره آموزش مهارتی برای افراد فعال، دانشجو و متقاضیان مهارت‌آموزی طی پنج‌سال ارائه شود.

وی از تدوین 8 برنامه برای آموزش فنی و حرفه‌ای از جمله مشاغل آینده شایستگی و ارزیابی حرفه‌ها، منابع انسانی، ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی خبر داد و گفت: تدوین استاندارد ارزیابی و شایستگی حرفه‌ها در دولت کنونی به 2600 عنوان استاندارد رسید که نسبت به دوره قبل خود 70 درصد رشد داشته و در سال جاری قرار است 1200 استاندارد شایستگی و ارزیابی حرفه‌ها با کمک اصناف و اتاق‌های بازرگانی تدوین شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای همچنین به مسئله جلب مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی برای آموزش مهارت‌های اشاره کرد و گفت: از سال گذشته پنج مجمع خیران مهارتی در کشور ثبت شده که در این زمینه 10 هزار و 600 متر زمین برای احداث آموزشگاه مهارتی اهدا شده است همچنین 12 هزار و 600 متر بنا برای آموزش مهارت در کشور احداث شده و 1.8 میلیارد برای تجهیز کارگاه‌های آموزش مهارتی از سوی خیران ارائه شده است.

وی گفت: مرکز فنی و حرفه‌ای شهید سلیمانی در یکی از مناطق محروم حاشیه مشهد برای مهارت‌آموزی به افراد از سوی خیرین ایجاد شده است.

حسینی‌نیا در مورد مجوز احداث آموزشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه امضاهای طلایی در این زمینه حذف شد گفت: در دولت سیزدهم تعداد 12 هزار و 680 مجوز به صورت آنلاین ارائه شد. همچنین 3181 مرکز جوار کارگاهی در کنار کارخانه‌ها ایجاد شد و مسابقات ملی مهارت کارگران برای اولین‌بار برگزار شد که نقش مهمی در ترویج مهارت‌آموزی دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: از قول من بنویسید کسی که مهارت داشته باشد تضمین می‌کنیم که بیکار نماند، درحال حاضر استاندار بوشهر اعلام نیاز کرده است که به 10 هزار نیروی آموزش دیده مهارتی در زمینه لوله‌کشی، جوشکاری، قالب‌بندی، برق صنعتی و سایر رشته‌ها برای استان بوشهر مورد نیاز است.

معاون وزیر کار همچنین به سفر سال گذشته خود به کشور ارمنستان اشاره کرد و گفت: وزیر کار ارمنستان اعلام کرد ما به 100 هزار نیروی آموزش مهارتی نیاز داریم و ترجیح ما این است که از ایران تأمین کنیم و بعداز برگشت از سفر در مکاتبه با سفارت ارمنستان اعلام کردیم که چه تخصص‌هایی و با چه تسهیلاتی نیاز دارند و آنها هم به پیمانکاران خود اعلام کردند و قرار است پروژه مشترکی بین سازمان آموزش فنی حرفه‌ای، معاونت اشتغال و کاریابی‌های مجاز عملیاتی شود و افراد مهارت‌دیده را برای اشتغال به ارمنستان اعزام کنیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در مورد اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان گفت: در دو طرح کهاد مهارت‌آموزی برای دانشجویان که در کنار تخصص خود مهارتی بیاموزند 302 واحد دانشگاهی این طرح را اجرا کرده‌اند؛ طرح دوم در مورد نخلستان برای فارغ‌التحصیلان است که آثار خوبی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه مشاهده کردیم، این طرح تفاوت‌هایی با طرح کارورزی و همچنین تشابه‌هایی با طرح آموزش در محیط کار دارد.

حسینی‌نیا با بیان اینکه در کشور ما 3.2 میلیون واحد صنفی وجود دارد، گفت: از این تعداد 1.4 میلیون واحد قابلیت ورود افراد کارآموز را دارند و ما برای اینکه حضور کارآموزان و مهارت‌آموزان در این واحدها با مشکل تأمین اجتماعی روبه‌رو نشود، آن را حل کردیم که در زمان آموزش به افراد، کارگاه از شمول تأمین اجتماعی معاف شود و مأموران تأمین اجتماعی جریمه نکنند.

وی اظهار داش گفت: ارائه آموزش در محیط واقعی موجب می‌شود که 80 درصد آموزش دیدگان مشغول کار شوند و از رقم 57 درصد میانگین آموزش در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای که به اشتغال می‌انجامد بالاتر است.

وی گفت: سال گذشته 95 هزار نفر در کارگاه‌های صنفی، آموزش مهارتی دیده‌اند که افراد در این محیط‌های واقعی با مواردی مانند دخل و خرج، رفتار با مشتری و موارد واقعی کسب و کار آشنا می‌شوند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید غلامحسین حسینی‌نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌آموزی کارجویان طرح کهاد دانشجویی اشتغال کارآفرینی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است