ارتش اوکراین استفاده از موشک های هوشمند آمریکایی را تایید کرد + عکس
به گفته ارتش اوکراین این بمب ها قدرت کمتری دارند، اما به شکل فوق العاده ای دقیق هستند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران به نقل از نووستی، فرماندهی ارتش اوکراینی استفاده از "موشک های هوشمند" JDAM آمریکایی را تایید کرد.
یوری ایگنات مشاور فرماندهی نیروی هوایی اوکراین استفاده از "موشک های هوشمند" JDAM آمریکایی را تایید کرد.
وی در پخش برنامه ملی "یدینیه نووستی" اعلام کرد: "ما نیز ار بمب های JDAM استفاده می کنیم. این از نمونه اروپایی این بمب ها می باشد که نیروی هوایی ما حملات به اهداف مهم را با آنها به شکل موفقیت آمیز صورت می دهد. این بمب ها قدرت کمتری دارند، اما به شکل فوق العاده ای دقیق هستند.".
وی همچنین تاکید کرد که اوکراین مایل است که بیشتر از چنین بمب هایی در اختیار داشته باشد.
پیشتر نشریه اوکراینی "استرانا. یو آ" برای اولین بار خبر از استفاده نظامیان اوکراینی از "بمب های هوشمند" JDAM آمریکایی داده بود.
ارتش اوکراین این بمب ها را در چارچوب بسته های کمک های نظامی آمریکا به اوکراین دریافت کرده است.
نخستین سالروز آزادی بوچا؛ شهری که روسیه در آن جنایت جنگی مرتکب شد
روز جمعه با اولین سالروز خروج نیروهای نظامی روسیه از شهر کوچک بوچا در حومه کییف پایتخنت اوکراین مصادف است. شهری که پس از 33 روز اشغال، با اجساد پراکنده غیرنظامیان کشتهشده در خیابانهایش به نمادی از ارتکاب احتمالی نیروهای روسیه به یک جنایت جنگی تبدیل شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه در گرامیداشت آزادسازی این شهر گفت که اوکراین هرگز سربازان روسی را که مسئول جنایات در بوچا هستند، نخواهد بخشید. وی افزود که مقامات اوکراینی کشتهشدن بیش از 1400 غیرنظامی از جمله 37 کودک را در این شهر ثبت کردهاند. به گفته زلنسکی، جسد بیش از 175 نفر در گورهای دسته جمعی و اتاقهای شکنجه پیدا شدند.
حدود یک ماه پس از اینکه ولادیمیر پوتین در تاریخ 24 فوریه 2022، به نیروهای تحت امرش دستور حمله به اوکراین را صادر کرد، نیروهای روس در 31 مارس 2022، مجبور به عقبنشینی از شهر بوچا شدند. به دنبال خروج این نیروها از بوچا، صحنههای هولناکی بر جای ماند که جهان را در بهت فرو برد.
دو روز بعد، روزنامهنگاران خبرگزاری فرانسه جسد دستکم 20 نفر را با لباسهای غیرنظامی در یکی از خیابانهای حومه شهر پیدا میکنند. برخی از این افراد دستهایشان از پست بسته شده بود.
روز چهارم آوریل، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین در جریان بازدید از بوچا، کشتار این غیرنظامیان را «نسلکشی» توصیف کرد.
پس از پیدا شدن این اجساد در بوچا و با اشاره به انبوه ویدئوها و شاهدان عینی، اوکراین و متحدان غربی آن سربازان روسیه را به جنایات جنگی متهم کردند. اما مسکو این اتهامات را رد کرد و مدعی است که جنایات مذکور در بوچا صحنهسازی است.
بسیاری از رهبران و مقامات خارجی که از زمان شروع جنگ به اوکراین سفر کردهاند، از بوچا نیز بازدید کردهاند.
در جریان بازدید از بوچا، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن هفته گذشته گفت که «احساس خشم شدید» کرده است.
پس از عقبنشینی روسیه از نزدیکی کییف، هم اکنون درگیریها به جنوب و شرق اوکراین کشیده شد و شهر باهموت را به صحنه طولانیترین و خونینترین نبرد از زمان تهاجم مسکو تبدیل کرده است.
زندگی در جریان است
یک سال پس از بازپسگیری بوچا از سوی نیروهای کییف، بوچا همچنان قربانیان خود را بیاد دارد.
در محلهای که روزگاری صفا و صمیمیت در آن جاری بود، مردم در حال بازسازی منازل خود هستند. جمعی از اهالی به خبرگزاری فرانسه گفتند که «رنج فروکش میکند» و آنها باید به زندگی خود با وجود آسیبهای جمعی ادامه دهند.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه شاهد بود که چگونه دهها کارگر ساختمانی بین بیلهای مکانیکی و کمپرسیها در جنب و جوش بودند و برای بازسازی خانهها و جادهها در شهری که قبل از جنگ حدود 37 هزار نفر جمعیت داشت، تلاش میکردند.
آندری، کشیشاعظم شهر میگوید، «مهم» است کسانی را که «امروز با ما نیستند» فراموش نکنیم. با این حال، وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «البته برای ما مهم است که در گذشته زندگی نکنیم، بلکه در آینده زندگی کنیم.»
هفتهها پس از عقبنشینی روسیه از سایر شهرها در حومه کییف، صدها جسد دیگر در خانه ها، زیرزمینها و گورهای کم عمق در سراسر مناطق شمالی پیدا شد.
اوکراین در نظر دارد تا دادگاه ویژهای را برای محاکمه رهبران روسیه در نظر بگیرد، اما اختلافات حقوقی پیچیدهای بر سر نحوه کارکرد آن وجود دارد. دیوان کیفری بینالمللی اوایل ماه جاری میلادی حکم جلب پوتین را به دلیل اخراج غیرقانونی کودکان و انتقال آنها از مناطق اشغالی اوکراین به فدراسیون روسیه صادر کرد. کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی، اوکراین را «صحنه جنایت» توصیف کرده بود.
روسیه بارها هرگونه سوء استفاده احتمالی در این خصوص از سوی نیروهای خود را رد کرده است. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه طی یک نشست خبری صحنه های وحشیانه در بوچا را «تحریک خام و بدبینانه» کییف خواند
همچنین بخوانید- احتمال درگیری هسته ای در اوکراین بالا رفت / هشدار پوتین درباره ارسال مهمات رادیواکتیو به کییف
- سرنگونی 18 پهپاد اوکراین توسط پدافند روسیه در یک روز
- تغییر پویایی قدرت بین پکن و مسکو / آیا روسیه میتواند به برادر کوچک چین بودن عادت کند؟
- عراق را با اوکراین مقایسه کنید؛ دوران برتری جهانی ایالات متحده به پایان رسیده است