ارزیابی و پایش حوادث کشور در سازمان امداد ونجات به صورت لحظهای
تهران - ایرنا - رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر با تشریح شیوه فعالیت مرکز کنترل و هماهنگی عملیات این سازمان گفت: همه حوادث کشور به صورت لحظهای در این مرکز ارزیابی و پایش میشود.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان امداد و نجات، مهدی ولیپور با اعلام این مطلب اظهار داشت: مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات 24 ساعته فعال است و لحظه ای چشم کارشناسان این مرکز از رصد حوادث کوچک و بزرگ کشور بسته نمیماند، اینجا مغز سیستم امداد و نجات کشور است.
وی با بیان اینکه سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات سازمان امداد و نجات مهم ترین نقش را در این مرکز به عهده دارد، توضیح داد: این سامانه حادثه را متناسب با بزرگی زمین لرزه تحلیل میکند و میزان خسارات وارده احتمالی، تعداد چادر مورد نیاز برای اسکان، میزان مواد غذایی لازم، تعداد بالگردهای امداد هوایی، تعداد سگهای نجاتدهنده و هر آنچه باید برای امدادونجات اولیه صورت بگیرد را تنها در چند دقیقه تحلیل و ارائه میکند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات سازمان امداد و نجات از سال 89 به همت متخصصان داخلی راهاندازی و در طول این سالها تکمیل شده است. این سامانه سه وظیفه اصلی دریافت اطلاعات از حوادث، مدیریت منابع و پشتیبانی و مدیریت اطلاعرسانی را برعهده دارد.
ولی پور ادامه داد: مرور آنچه در بم گذشت به ما یادآوری میکند که اگر این سامانه آن روز بود، شاید عمق این فاجعه به این حد نمیرسید که یکسوم مردم شهر جان خود را از دست بدهند.»
وی با اشاره به اینکه کارکنان این مرکز از متخصصان حوزههای مختلف هستند، گفت: با توجه به اطلاعات دریافتی از سیستم، در همان دقایق اولیه هماهنگیهای لازم را با بخشهای مختلف انجام میدهند؛ از مراکز کنترل و هماهنگی عملیات در استانها و پایگاههای امدادی هلالاحمر در حوزهی وقوع زلزله و اطراف آن گرفته تا مراکز اورژانس، راهداریها، استانداری، فرمانداری و حتی بخشداران و دهیاران اطلاعات لازم را از این مرکز میگیرند.
وی از مردم خواست تا در صورت قرار گرفتن در وضعیت های اضطراری و پیچیده انواع حوادث و سوانح با شماره 112 مرکز پاسخگویی فوری به انواع حوادث در سراسر کشور تماس بگیرند.
ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه آموزش های امداد و کمک های اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامه ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محموله های کمک های بشردوستانه به کشورهای آسیب دیده و متاثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور از جمله وظایف این سازمان راهبردی وابسته به جمعیت هلال احمر است.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیش از 30 سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخگویی سوانح در داخل و خارج از کشور به عنوان یکی از بخش های اصلی جمعیت هلال احمر وظیفه دارد با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جاده ای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سراسر کشور اجرا کند.
*س_برچسبها_س*