سه‌شنبه 6 آذر 1403

ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی

فراز نوشت: هدف این مطلب بررسی کیفی و تحلیل این سرفصل‌ها نیست. مساله در واقع چیز دیگری است. این بسته پیشنهادی 12 گانه شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه تا کنون چندین بار توسط دبیر این شورا در سال‌های مختلف رونمایی و معرفی شده. چیزی شبیه افتتاح چند باره برخی پروژه‌ها در کشور.

حجت‌الاسلام علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه در یک نشست تخصصی اولویت‌های دوازده‌گانه تمدنی را که به گفته او توسط جمعی از طلاب حوزه علمیه تهیه شده، شرح داد. او شیوه کنونی اداره کشور را یک «شیوه غربی» معرفی کرده و می‌گوید اداره کشور بر مبنای چنین روش‌ها و اولویت‌هایی است که می‌تواند مشکلات کشور را رفع کند. قبل از هر چیز بیایید ببنیم فهرست این اولویت‌ها چیست:

مدیریت شهر توسط محله به جای شهرداری و مدیریت محله توسط مساجد، چون شهرداری یک نهاد آمریکایی است ساخت خانه‌های حیاط دار جایگزین خانه‌های آپارتمانی از طریق واگذاری زمین مجانی به مستاجران پیشگیری از بیماری و متعاقب آن جلوگیری از ساخت بیمارستان‌های جدید و مصرف بیش از اندازه دارو، چون وزارت بهداشت سواد پیشگیری از بیماری را ندارد تغییر کتب درسی و تبدیل کتاب اطلاعات لانه جاسوسی و دشمن‌شناسی به کتب درسی دادن اجازه تجارت به همه مردم ساخت بازار موقت در مساجد تولید روایت عبرت آفرین از میراث فرهنگی به جای روایت یونسکو محرومیت‌زدایی بر اساس نظریه تعرف سیاست خارجی به محوریت کشورهای جغرافیایی ظهور توزیع بودجه به محوریت تقویت خانواده‌ها حفظ امنیت کشور بر مبنای خود کنترلی هدف این مطلب بررسی کیفی و تحلیل این سرفصل‌ها نیست. مساله در واقع چیز دیگری است. این بسته پیشنهادی 12 گانه شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه تا کنون چندین بار توسط دبیر این شورا در سال‌های مختلف رونمایی و معرفی شده. چیزی شبیه افتتاح چند باره برخی پروژه‌ها در کشور.

یکی از این دفعات به اسفند سال 1399 بر می‌گردد که در جلسه‌ای در مجتمع سرچشمه تهران از این اولویت‌ها با نام «اولویت‌های تمدنی سال 1400» رونمایی شد. سر فصل این اولویت‌ها را با هم مرور کنیم:

تغییر هویت در مسئله مسکن تغییر هویت در حوزه برنامه ریزی شهری تغییر هویت در حوزه سلامت تغییر هویت در حوزه آموزش و پرورش آبنده تغییر هویت در مسئله محرومیت زدائی تغییر هویت در الگوی مواجهه با اسناد بین المللی تغییر هویت در حوزه مدیریت راهبردی تغییر هویت در الگوی برنامه و بودجه کشور تغییر هویت در هویت کسب و کار کشور تغییر هویت در الگوی تنظیم و انتشار خبر تغییر هویت در الگوی تقنین کشور تغییر هویت در الگوی امنیتی کشور چنانچه روشن است سر فصل‌های این دو بسته 12 گانه الگوی پیشرفت تا حد زیادی منطبق بر یکدیگر هستند اما وقتی سراغ توضیحات آنها می‌رویم این شباهت‌ها بسیار بیشتر می‌شوند. در واقع شاید بتوان گفت شباهتی در حد 70 تا 80 درصد.

خیلی قبل‌تر از این تاریخ در روز 4 آذر 1394 هم علی کشوری، از بسته دوازده‌گانه شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه رونمایی کرد. این رویداد مربوط به دومین مراسم رونمایی ازمحصولات مرتبط با نقشه راه الگوی پیشرفت بود. اولین دوره این مراسم در سال 1391 برگزار شده بود. در آن مراسم بهرام بیرانوند، نماینده آن زمان مجلس نهم و عضو شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی الگوی یاد شده را مبنای تهیه برنامه‌های توسعه کشور معرفی کرده بود.

دومین مراسم رونمایی از این محصولات در 4 آذر 1394 در مدرسه علمیه مروی تهران برگزار شد. مهمان ویژه این مراسم سید ابراهیم رئیسی، دادستان وقت کل کشور و رئیس جمهوری فعلی بود. رئیسی در این مراسم با ناکارآمد دانستن روش‌های اداره غربی بر اجرای الگوی پیشرفت اسلامی تدوین شده در حوزه علمیه تاکید داشت.

سومین دوره رونمایی از محصولات مرتبط با اولین نقشه الگوی پیشرفت اسلامی و ایرانی نیز روز 12 مهرماه سال 1395 برگزار شد و باز هم سید ابراهیم رئیسی به عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور داشت. او در این زمان تولیت استان قدس رضوی را بر عهده داشت.

نهایتا مراسم چهارمین رونمایی از محصولات اولین نقشه الگوی پیشرفت اسلامی در وز سه شنبه 26 اردیبهشت ماه 1396 در دانشگاه شریف برگزار شد. در این روزها به دلیل درگیری رئیسی در رقابت ریاست جمهوری دوره دوازدهم در قامت یک نامزد انتخاباتی، این سعید جلیلی بود که به عنوان سخنران ویژه به این مراسم راه یافت.

با این تفاسیر فارغ از کیفیت پیشنهاداتی که توسط شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه برای اداره کشور مطرح شده دو نکته قابل توجه است. اول تعدد دفعات ارائه این بسته پیشنهادی واحد با تغییراتی اندک در زمان‌های مختلف است. چیزی که بعید نیست بودجه و منابع مالی مختص خود را نیز در هر دوره از ارائه این بسته به عنوان یک کار جدید داشته باشد.

نکته دوم هم نزدیکی چهره‌هایی مانند ابراهیم رئیسی یا سعید جلیلی به جریان تدوین کننده این دست برنامه‌ها است. جست و جوی اخبار نشان می‌دهد آنها بارها در رسای این برنامه‌ها و دفاع از آنها اظهارنظر کرده‌اند. چیزی که این سوال را ایجاد می‌کند که فقط حتی اجرای درصدی از آن برنامه‌ها در دولتی که حالا سکان هدایتش بر عهده ابراهیم رئیسی است می‌تواند با آینده کشور چه کند؟

216220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1787395
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی 2
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی 3
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی 4
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی 5
ازحمایت رئیسی تا تائید جلیلی؛ سریال چندباره رونمایی از الگوی پیشرف اسلامی 6