یک‌شنبه 4 آذر 1403

از آرش یوشیدا تا دانیال سهرابی؛ سودای کشتی گیران جوان برای رسیدن به المپیک پاریس

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
از آرش یوشیدا تا دانیال سهرابی؛ سودای کشتی گیران جوان برای رسیدن به المپیک پاریس

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، برای مسابقات قهرمانی جهانی قبل از المپیک، بیشتر کشتی گیران سعی می‌کنند در اوزان مربوط به خود به شش وزن المپیکی راه یابند. رقابت برای حضور در تیم ملی برای این مسابقات قهرمانی سخت است، زیرا یک مدال می‌تواند جایگاه آنها را در تیم المپیک برای کشورشان تضمین کند، رویایی برای اکثر کشتی گیران وجود دارد.

با حضور نزدیک به 1000 کشتی گیر در مسابقات قهرمانی جهانی 2023، چند ستاره جوان که می توانند نامی برای خود دست و پا کنند نیز در این رقابت ها شرکت می‌کنند. آنها ممکن است مورد علاقه برای کسب مدال طلا نباشند، اما برخی از نام ها هستند که کهنه کاران را ناراحت می‌کنند.

در میان این سه سبک، چند نوجوان قبلا مدال‌های قهرمانی جهان را کسب کرده‌اند و به دنبال تکرار در بلگراد هستند. در اینجا 9 کشتی گیر، سه نفر از هر سبک، وجود دارند که می توانند شهرت خود را در بلگراد افزایش دهند.

کشتی آزاد

امان سهراوات (هند) (حضور زیر پرچم اتحادیه جهانی) (57 کیلوگرم) 

در چهار دوره اخیر مسابقات قهرمانی آسیا مدال طلای وزن 57 کیلوگرم را یک هندی به دست آورده است. راوی داهیا، دارنده مدال نقره المپیک، اولین هندی شد که در سال 2022 در اولانباتار موفق به کسب مدال نقره شد. امان 19 ساله در حالی که مصدوم بود توانست خود را از مسابقات 2023 بیرون بکشد و مدال طلا را از آن خود کند.

امان یک کپی کربنی از داهیا است با اندام‌های بلندش که به او کمک می‌کند به راحتی حمله کند و یک مخزن گاز که کشتی‌گیران را در دوره دوم نابود می‌کند. تعجبی ندارد که این دو کشتی‌گیر در یک استادیوم در دهلی تمرین کنند. امان در اولین سفر خود به مسابقات قهرمانی جهان باید یک بار دیگر قدم جدیدی برمی‌دارد. امان اکنون در 20 سالگی در میدانی حضور خواهد داشت که برخی از بزرگ ترین نام های جهان کشتی را در خود جای داده است.

اولین طلای بزرگسالان امان در جام بولات تورلیخانوف در سال 2022 به دست آمد و از آن زمان تاکنون در هفت تورنمنت شرکت کرده است که در 6 مسابقه مدال از جمله دو طلا کسب کرده است. تورنمنت ها تجربه بسیار مورد نیاز امان را برای این رویداد بزرگ فراهم کرده است، جایی که جوان به نظر می رسد از نام های داخل پرانتز یا صحنه بی حوصله می‌شود.

دارنده دو مدال برنز زیر 17 سال جهان نیز چشم به کسب سهمیه المپیک پاریس خواهد داشت. چهار سال پیش، داهیا با کسب مدال برنز، سهمیه المپیک توکیو را در اولین مسابقات جهانی خود به دست آورد اما امان نمی‌خواهد نتیجه مشابهی در اولین تجربه جهانیش به دست بیاورد.

امیدجون جلالوف (ازبکستان) (65 کیلوگرم)

وزن 65 کیلوگرم در بلگراد شگفتی های زیادی را به همراه خواهد داشت زیرا بیشتر کشتی گیران از نظر مهارت‌ها و خلق و خوی یکسان هستند. رحمان عموزاد قهرمان جهان (ایران) و قهرمان المپیک تاکوتو اوتوگورو (ژاپن) مطمئناً می‌توانند به عنوان محبوب‌های سنگین در نظر گرفته شوند، اما توصیه نمی‌شود که به طور کامل از حاجی علی اف (آذربایجانی)، وازگن تیوانیان (ارمنستان)، اسماعیل موزوکاجاف (مجارستان) حساب کنیم. نیکلاس لی (ایالات متحده‌آمریکا)، میکیای نایم (بلغارستان)، آلخاندرو والدس (کوبا)، تولگا تومور اوچیر (مغولستان)، عبدالمازید کودیف (تاجیکستان)، اریک آروشانیان (اوکراین) و دیگران.

امیدجون جلالوف قهرمان جهان زیر 20 سال 2022 در تورنمنت های اخیر گام‌های بلندی برداشته است و به طور مداوم مدال‌هایی را در مسابقات سری رنکینگ کسب کرده است. جالولف از سال 2022 موفق به کسب مدال در پنج مسابقه از هشت مسابقه شده است.

جلالوف هنوز برای سطوح ارشد در حال پیشرفت است، اما تعدادی از نتایج او به یک مورد عالی تبدیل می‌شود. او دوران بزرگسالی خود را در رویدادهای رنکینگ دار اتحادیه جهانی در سری رنکینگ پاشاردوغو آغاز کرد و با شکست دادن تومور اوچیر که از آن زمان به طور قابل توجهی بازی خود را افزایش داده است، با یک مدال برنز به خانه بازگشت.

او در سومین مسابقه سری رنکینگ در آلماتی 5-1 به ستاره مغولستانی باخت اما دوباره کشتی گرفت تا برنز دیگری کسب کند. او در سال 2023 پس از باخت به تیوانیان در مسابقات رتبه بندی ابراهیم مصطفی یک برنز دیگر به دست آورد. دو دوره بعدی مسابقات قهرمانی آسیا و سری رنکینگ بیشکک بود. جالولف پس از باخت مقابل تومور اوچیر بدون مدال به پایان رسید. او اما در هر جلسه شکاف را کم می‌کرد.

جلالوف یک کشتی‌گیر تهاجمی است که تومور اوچیر پس از اولین دیدار خود متوجه آن شد اما بسیاری از آنها چیزی را که جالولف با خود به ارمغان می آورد تجربه نکرده‌اند و با چیزی که در بلگراد برای از دست دادن ندارد، جالولف می‌تواند از تعدادی از مبارزان باتجربه پیشی بگیرد.

آرش یوشیدا (ژاپن) (92 کیلوگرم)

به ندرت پیش می‌آید که ژاپن مدال‌آور بالقوه‌ای در وزن‌های سنگین‌تر داشته باشد. اما آرش یوشیدا (ژاپن) می‌تواند آن را در بلگراد تغییر دهد. یوشیدا که تنها تجربه بین المللی او مسابقات قهرمانی آسیا در آستانه امسال است، او با کسب 10000 امتیاز برای کسب طلا در آستانه مسابقات جهانی در 92 کیلوگرم در رده ششم قرار خواهد گرفت. او در گرما گرم مسابقات، دو مسابقه را با برتری فنی پیروز شد اما او هرگز شبیه یک نوجوان 19 ساله نابسامان به نظر نمی‌رسد.

یوشیدا پس از فتح آسیا، اگر بخواهد در وزن 92 کیلوگرم مدعی شود، باید به میدان برود. در حالی که هر دو فینالیست سال گذشته، کامران قاسم پور (ایرانی) و جدن کاکس (آمریکا) در بلگراد حضور نخواهند داشت. اما هر دو دارنده مدال برنز، میریانی مایسورادزه (گرجستان) و عثمان نور ماگومدوف (آذربایجان) بازگشته اند. فیضولا آکتورک (ترکیه)، امیرعلی آذرپیرا (ایران) و زاهد والنسیا (ایالات متحده آمریکا) از مدعیان داغ صعود به فینال امسال هستند.

یوشیدا باید قبل از قهرمانی جهان با آن کنار بیاید و اعصابش را از بین ببرد. او با ستارگانی کشتی خواهد گرفت که چند نفر در سکوها برای تشویق آنها خواهند بود. تجربه مسابقات قهرمانی آسیا و سبک کشتی ایرانی او می‌تواند برای یوشیدا رونق بزرگی باشد، چرا که افراد زیادی با او رو در رو نشده‌اند.

ریزابک ایتموخان (ازبکستان) که در فینال مسابقات قهرمانی آسیا به یوشیدا باخت، به دنبال انتقام این شکست خواهد بود و این آزمون بزرگ یوشیدا خواهد بود - آیا او می‌تواند به کاری که شروع کرده ادامه دهد و ژاپن را امیدوار کند؟

کشتی فرنگی 

نیهات ممدلی (آذربایجان) (60 کیلوگرم)

در میان تمام ستارگانی که آذربایجان در ترکیب کشتی فرنگی خود دارد، نیهات ممدلی را می‌توان جوانی دانست که شانس کمی برای رسیدن به وزن 60 کیلوگرم در مسابقات جهانی دارد. اما او را به حساب نیاورید.

این بازیکن 21 ساله در وزن 60 کیلوگرم جایگاه خود را در حالی به دست آورد که آذربایجان می توانست با الدانیز عزیزلی، طالح ممدوف و مراد ممدوف آزمایش کند. اما انتخاب ممدلی همان نوشته روی دیوار است که در درازمدت برنامه ریزی شده است.

ممدلی امسال در رده بزرگسالان سه دوره کشتی گرفته و صاحب مدال شده است. او یک مدال نقره در مسابقات آزاد زاگرب به دست آورد تا فصل را قبل از مدال برنز قهرمانی اروپا آغاز کند و یک برنز دیگر در سری رنکینگ بوداپست در ژوئیه کسب کرد.

سه باخت او در سال جاری به مهدی محسن نژاد (ایران)، ادموند نظریان (بلغارستان) و امید آرامی (ایران) بوده است. دو کشتی گیر اول در بلگراد به همراه کرم کمال (ترکیه)، کنیچیرو فومیتا (ژاپن)، ژولمان شرشن بیکوف (قزاقستان)، ویکتور سیوبانو (مولداوی) در بلگراد خواهند بود که می‌توانند زندگی را برای ممادلی سخت کنند اما سکوی عالی برای درخشش در برابر کشتی گیران را برای او فراهم می‌کنند.

دانیال سهرابی (72 کیلوگرم)

اگر محمدرضا گرایی قهرمان المپیک ایران نبود، دانیال سهرابی (ایران) می توانست نماینده وزن 67 کیلوگرم ایران برای مسابقات جهانی باشد. اما او باید به وزن 72 کیلوگرم برود که این موضوع باعث ناراحتی چند ستاره شناخته شده خواهد شد.

توانایی سهرابی در بازگشت پس از عقب افتادن او را در برابر کشتی گیرانی که سعی در حفظ برتری خود دارند فوق العاده کشنده می‌کند. او همچنین مانند فوتبالیست ها حملاتی برای گلزنی از روی ایستاده دارد و منتظر موقعیت اول نیست.

سهرابی در سال 2023 به ترتیب در مسابقات رنکینگ سوم و چهارم در بیشکک و بوداپست طلا گرفت. او در زاگرب پس از شکست مقابل قهرمان المپیک لوئیس اورتا (کوبا) بدون مدال ماند. این سومین باخت او از آغاز سال 2022 بود، با دو باخت دیگر در نیمه نهایی قهرمانی زیر 20 سال جهان مقابل نیکا برولادزه (گرجستانی) و حسرت جعفروف (آذربایجان) در جام جهانی کشتی فرنگی بود.

قهرمانی جهان یکی دیگر از توقف های بزرگ و در عین حال مهم برای سهرابی خواهد بود که او تلاش می‌کند خود را در این مسابقات بزرگ تثبیت کند. او اولوو گانیزاد (آذربایجان)، راماز زوئیدزه (گرجستان)، رینتارو سوگابه (ژاپن)، ابراهیم ماگومادوف (قزاقستان)، علی ارسلان (صربستان)، سلجوق خان (ترکیه) و دیگر کشتی گیران را در این میدان خواهد داشت.

الکساندرین گوتو (مولداوی) (77 کیلوگرم)

الکساندرین گوتو در تمام مسابقات جهانی رده سنی مدال دارد. اما اولین مسابقات جهانی او در سطح بزرگسالان در جایگاه سیزدهم به پایان رسید. پس از نادیده گرفتن مسابقات جهانی سال گذشته، گوتو با هدف کسب یک مقام المپیکی برای کشورش در بلگراد بازگشته است.

گوتو در وزن 77 کیلوگرم، وزنی که کشتی گیران فوق العاده با استعدادی دارد، وظیفه خود را برای او تمام می کند. کشتی گیر بلند پرواز باید بهترین دفاع خود را در برابر پارتره انجام دهد، چیزی که در گذشته او را به دردسر انداخته است. او باید حرکات بزرگ خود را کنترل کند، زیرا عادت دارد در چنین حرکاتی با مخالفت روبرو شود.

با مالخاس آمویان (ارمنستان)، سنان سلیمانوف (آذربایجان)، یوری لومادزه (گرجستان)، زولتان لوای (مجارستان)، محمدعلی گرایی (ایران) آکژول مخمودوف (قزاقستان)، ویکتور نمس (صربستان)، یونس بسار (ترکیه)، کمال بی (ایالات متحده آمریکا) که برخی از نام‌هایی هستند که در این وزن حضور دارند اما گوتو نمی‌تواند خود را ناامید ببیند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کشتی کشتی آزاد اتحادیه جهانی کشتی کامران قاسم پور جیدن کاکس کشتی فرنگی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
از آرش یوشیدا تا دانیال سهرابی؛ سودای کشتی گیران جوان برای رسیدن به المپیک پاریس 2
از آرش یوشیدا تا دانیال سهرابی؛ سودای کشتی گیران جوان برای رسیدن به المپیک پاریس 3
از آرش یوشیدا تا دانیال سهرابی؛ سودای کشتی گیران جوان برای رسیدن به المپیک پاریس 4