از ادعا تا واقعیت متقلبان کنکور / چه مواردی باعث صدور حکم انفصال پورعباس شد؟
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدتی است که موضوع تقلب در کنکور نُقل محافل رسانهای شده است. سازمان سنجش آموزش کشور از کشف تقلبهای کنکور که این موارد با استفاده از حربه تقلب رتبههای بالایی را کسب کرده بودند و در رشتههای تراز یک به ویژه رشتههای پزشکی وارد دانشگاههای برتر کشور شده و مشغول تحصیل بودند خبر داد که پیگیریهای سازمان سنجش و شکایت این داوطلبان از ریاست این سازمان...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدتی است که موضوع تقلب در کنکور نُقل محافل رسانهای شده است. سازمان سنجش آموزش کشور از کشف تقلبهای کنکور که این موارد با استفاده از حربه تقلب رتبههای بالایی را کسب کرده بودند و در رشتههای تراز یک به ویژه رشتههای پزشکی وارد دانشگاههای برتر کشور شده و مشغول تحصیل بودند خبر داد که پیگیریهای سازمان سنجش و شکایت این داوطلبان از ریاست این سازمان به دیوان عدالت اداری منجر به صدور حکم انفصال از خدمت رسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش شد. موضوع از کجا آغاز شد؟ سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای تسهیل حذف کنکور مصوبه را برای ادامه بحث ساماندهی آزمون سراسری مصوب کرد و بر اساس این مصوبه مواردی، چون اعمال 60 درصدی سوابق تحصیلی، حذف دروس عمومی از کنکور و برگزاری دوبار کنکور در سال است. این قانون امسال برای اولین بار اجرا شد که موافقان و مخالفان خاص خود را داشت که در این خصوص نمایندگان مجلس از مخالفان سرسخت اجرای این مصوبه هستند و معتقدند که شورای عالی انقلاب فرهنگی فقط میتوانند سیاستهای علمی کشور را تدوین کند و حق قانون گذاری در این زمینه ندارد. در همین کش و قوسهای برگزاری نحوهی اجرای کنکور و تغییرات خاص آن بود که سازمان سنجش خود را متولی اجرای قانون دانست و اعلام کرد که شورای سنجش و پذیرش وزارت علوم هر مصوبهای را تدوین کند سازمان سنجش ملزم به اجرای این قانون است. بحث اختلافات اجرای کنکور ادامه داشت که زمان اجرای اولین مرحله از کنکور در دی ماه سال 1401 و درست در زمان برگزاری کنکور رئیس سازمان سنجش موضوع تقلب در کنکور را مطرح کرد و این ماجرا از دی ماه تاکنون ادامه پیدا کرد.
رئیس سازمان سنجش در خصوص متقلبین این گونه مطرح کرد
ورود 17 داوطلب شبههدار کنکور 1400 و ماقبل با آزمون مجدد به دانشگاه
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: 17 داوطلب شبههدار کنکور 1400 و ماقبل با آزمون مجدد در دانشگاه پذیرفته شدند.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش با اشاره به موضوع طرح راهیابی هزار نفر از متقلبان کنکورهای سراسری به دانشگاهها گفت: سال 1384 قانون رسیدگی به تخلفات آزمونها در مجلس تصویب شد. دلیل آن هم این بود که برای اولین بار به صورت سازماندهی شده تقلبی در کنکور صورت گرفته و سوالات صبح روز در یکی از حوزهها خارج شد. همانطور که میدانید تا صبح روز آزمون، سوالات از یک مسیر بسیار کنترل و هدایت شده به سر میز داوطلب میرود.