شنبه 8 دی 1403

از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند

در ایام محرم مردم شیعه و سنی استان کردستان در کنار یکدیگر برای امام حسین (ع) عزاداری می‌کنند و ارادات خود را به آن امام بزرگوار نشان می‌دهند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، یکی از مناسبت هایی که در فرهنگ ایرانی ها دارای شکوه و عظمت بوده و مردم برای آن احترام ویژه ای قائل هستند ایام محرم و صفر و عاشورای حسینی (ع) است، در ماه محرم در جای جای میهن اسلامی، مراسم های مختلفی از جمله عزاداری در زمینه شخصیت والای امام حسین (ع) و روز تاسوعا و عاشورا در مساجد و حسینیه ها برگزار می شود.

این ایام در میان مردم اهل سنت و تشیع کردستان نیز از احترام ویژه ای برخوردار است به گونه ای که در طول این دو ماه هیچگونه مراسم شادی همچون عروسی برگزار نمی شود.

ارادت مردم این دیار به امام حسین (ع) انکارناپذیر است و منابع و کتاب های نویسندگان و شعرای این منطقه به روشنی گویای این حقیقت است.

اشعار نغز شعرای کرد اهل سنت به زبان های فارسی، کردی و عربی نشان از ارادت فراوان مردم کردستان به اهل بیت پیامبر (ص) به ویژه حضرت امام حسین (ع) است.

طشت‌گذاری در سریش‌آباد و بیجار

آئین طشت‌گذاری یکی از قدیمی‌ترین سنت‌ها و مناسک در ایران با قدمت بیش از 500 سال است که جمع کثیری از مردم آذری زبان نیز با این آئین به پیشواز عزاداری‌های محرم می‌روند؛ آئینی که به یاد لبان تشنه امام حسین (ع) و یاران باوفایش برگزار می‌شود. این سنت، با الهام از حماسه سالار شهیدان و یادآور رفتار جوانمردانه امام حسین (ع) است؛ بر اساس روایت‌ها، عزاداران در روز 27 ذی الحجه آب مشک‌ها را در طشت‌ها ریخته و لشکر حر و اسبان سپاه او را سیراب می‌کنند.

عاشقان سرور و سالار شهیدان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این آئین با قرار دادن طشت آب در مساجد، تکایا و حسینیه‌ها و مدیحه‌سرایی به استقبال ماه محرم می‌روند. روشن کردن شمع، نوشیدن آب متبرک از این طشت‌ها، صحنه‌سازی حالات طفلان لب تشنه دشت نینوا و مداحی و سوگواری از اعمال این مراسم است.

آیین معنوی عاشورایی طشت‌گذاری در سریش‌آباد در هفتمین نشست شورای ثبت ملی کشور در 21 آذرماه سال 1385 به شماره 688 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

شأن ماه محرم در بین همه مسلمانان حفظ شود

ماموستا عبدالرحمن خدایی عالم برجسته اهل سنت کردستان با بیان اینکه قیام امام حسین (علیه السلام) سرشار از درس های بزرگی برای مسلمانان است، بیان کرد: امام حسین (علیه السلام) برای زنده کردن دین جدش و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند.

وی بر توجه همه پیروان مذاهب اسلامی در خصوص رعایت شئون ماه محرم و عزاداری های این ماه تاکید کرد و افزود: امام حسین با این حرکت خود درس آزادگی، دینداری، مقابله با ظلم و ستم را به ما داده است.

پخش نذورات

پخش نذورات نیز که بیشتر به صورت پذیرایی با غذای گرم از هیئت‌ها انجام می‌شود، از شب هفتم ماه محرم آغاز شده و حاجت‌مندان و نیازمندان درگاه اهل بیت (علیهم السلام) به قصد تبرک به این مجالس می‌روند.

محرم حسینی فرصت مغتنمی برای احیای شعائر الهی است

حجت الاسلام سادات رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: محرم حسینی فرصت مغتنمی برای احیای شعائر الهی و تقویت و پیوند با ولایت و گسترش معنویت و اخلاق در جامعه است.

وی گفت: دانشگاه حسینی دانشگاه با عظمتی است که درس اخلاق و ایثار، اخلاص و توکل، شجاعت و بصیرت، دشمن شناسی و دروس بی شماری تدریس می شود.

وی افزود: در استان کردستان و شهر سنندج همانند سالهای گذشته جوانان اهل سنت و اهل تشیع در کنار هم و با حضور بزرگترها در باشگاه افسران سنندج و در جوار شهدای گمنام هیئت ابواب الحسین را برای عزارداری های ماه محرم به راه انداخته اند تا مردم به عزاداری سالار و سرور شهیدان بپردازند.

حجت الاسلام سادات خاطر نشان کرد: ماه محرم و صفر ایام بسیار مغتنمی است تا در راستای اشاعه فرهنگ اصیل دینی تلاش شود و به همان میزان که شور حسینی در میان عزاداران افزایش یافته است باید به درک عمیق فلسفه محرم و صفر نیز پی ببریم.

مهم‌ترین اهداف قیام امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بوده است

حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پور ذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه عشق به امام حسین (ع) یک موهبت الهی است اظهار داشت: این سوال برای همه پیش می آید که چرا امام حسین (ع) این قیام را انجام داد و باید در جواب گفت که نامه هایی به حضرت نوشته شده بود که حکومت یزید در جور و ستم به سر میبرد و حکومتی غیر قابل قبول بود و امام حسین وی را قاتل نفس می دانستند لذا با او بیعت نکردند و از مدینه به مکه و از آنجا به کوفه رفتند و برای اصلاح امور جدشان قیام کردند.

حجت‌الاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه قیام امام حسین (ع) هم قیام عادلانه و مجاهدانه بود و عقل سراسر این قیام را فرا گرفته است، افزود: امام حسین (ع) می‌توانستند باشند اما رنج را به جان خریدند و با ایثار خود به دنبال حق بودند.

وی با بیان اینکه بی‌شک از مهم‌ترین اهداف قیام امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر بوده است افزود: امام حسین (ع) برای نجات جامعه بشریت از جهالت، نادانی، گمراهی، ظلم و سرگردانی قیام کرده و باید این راه ادامه داشته باشد.

راه بهشت 

1400 و اندی سال از آن روز تلخ می‌گذرد اما کام مردمان زمین از رنجی که بر فرزند فاطمه و اهل بیت و یارانش گذشت هنوز تلخ است، ننگ آنچه بر فرزند پیامبر روا داشته شد تا ابد بر پیشانی سپاه ظلم باقی می‌ماند.

راهی که حسین (ع) در آن گام نهاد مسیری است که نقطه پایانش بهشت است باید همیشه رهروانی داشته باشد رهروانی که عشق به حسین (ع) را در تک‌تک سلول‌هایشان جاری کرده باشند...

انتهای پیام /

از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند 2
از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند 3
از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند 4
از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند 5
از برگزاری آیین طشت گذاری تا پخت و توزیع نذورات / اهل سنت پا به پای شیعیان در شهادت فرزند رسول خدا به سوگ می‌نشینند 6