از دستاورد جدید سازمان انرژی اتمی رونمایی شد + عکس
سامانه پرتودهی قابل حمل گاما که برای محصولات کشاورزی، طراحی و صنعتی سازی شده است، امروز ضمن رونمایی، به بهره برداری رسیده است.
سامانه پرتابل پرتودهی گاما که در نخستین شهرک فناوریهای پرتودهی کشور در مجموعه بناب در استان آذربایجان شرقی ساخته شده است، روز پنجشنبه، سوم شهریورماه با حضور اسلامی، معاون رئیس جمهور و رییس انرژی اتمی ایران، سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، جمعی از مسوولان استان آذربایجان شرقی و مدیران ارشد سازمان انرژی اتمی افتتاح شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
پژمان شیرمردی معاون رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: روز پنجشنبه، سوم شهریور ماه یکی از دستاوردهای جدید سازمان انرژی اتمی در بناب رونمایی میشود.
وی تصریح کرد: با تلاش دانشمندان صنعت هستهای کشور سامانه پرتودهی قابل حمل گاما برای محصولات کشاورزی، طراحی و صنعتی سازی شده است و این سامانه مبتنی بر پرتوی گاما برای بهرهبرداری از صنعت کشاورزی گام نخست سازمان در استفاده از این تکنولوژی محسوب میشود و ما محدودیتی در ساخت این تجهیز نداریم.
شیرمردی عنوان کرد: پیش از این به صورت غیرپرتابل و ایستا گامهای خوبی در این حوزه برداشته بودیم.
وی اضافه کرد: در حوزههای مختلف مانند صنعت، کشاورزی، سلامت و سایر بخشها اقدامات خوبی در یک سال گذشته صورت گرفته است و از روز پنجشنبه و با افتتاح این سامانه میتوان از این پس مانع ضایعات 30 درصدی محصولات کشاورزی شد.
مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: این سامانه در مرکز بناب سازمان انرژی اتمی تولید شده و نخستین نمونه این مدل در دنیا محسوب میشود که تاکنون تولید شده است؛ همچنین ما دومین کشور در دنیا هستیم که چنین سامانههایی تولید میکنیم.
گزارش فارس حاکی است، این سامانه میتواند با پرتودهی محصولات فلهای غلات و حبوبات در دُزهای پایین؛ نسبت به گندزدایی، کنترل جوانهزنی و کاهش آفات انباری به منظور افزایش انبارمانی از طریق کاهش بار میکروبی و نابودی میکروارگانیسمهای آلوده و نابودکننده مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
محصولات قابل پرتودهی از سوی این سامانه شامل حبوباتی نظیر نخود، لپه، عدس، لوبیا و نیز گندم و برنج میشود، همچنین میتوان از سامانه پرتابل پرتودهی گاما برای خشکباری مانند گردو، بادام، پسته، فندق و... استفاده کرد.
از جمله مزایای استفاده از پرتودهی در صنایع غذایی میتوان به کاهش آلودگیهای میکروبی، قارچی و انگلی انواع محصولات غذایی، حفظ بهتر مواد و ارزش تغذیهای و کیفیت حسی مواد غذایی، تثبیت کیفیت مواد غذایی به مدت طولانی، جلوگیری از ضایعات و هدررفت درصد زیادی از محصولات غذایی همچنین عدم آلودگی محصول و محیط زیست اشاره کرد.
--> اخبار مرتبط
-
--> هشدار کیهان به تیم مذاکره کننده: اجازه ندهید آمریکا خرش از پُل بگذرد و به ما بخندد!
-
--> رونمایی از دستاورد تازه و مهم سازمان انرژی اتمی
-
--> اسلامی: فقط به برجام پایبندیم، نه کمتر نه بیشتر
-
--> واکنش ایران به اتهامات گروسی / نمی پذیریم مواضع اسرائیل به عنوان دستور کار مدیرکل آژانس مورد پیگیری قرار بگیرد
-
--> فعال کردن 500 سانتریفیوژ نتیجه زحمات علی اکبرصالحی بود
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.