از راهیابی به جشنواره تایوان تا برخورد سلیقه ای استان مرکزی با هنر
یک کارگردان اراکی گفت: متاسفانه برخورد سلیقه ای یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که در بخش هنر استان مرکزی وجود دارد و عمده آثار هنرمندان در حوزه فیلم سازی، بر اساس قدرت ایده پردازی و سناریو نویسی قضاوت نمی شوند.
میثم مظفری، کارگردان فیلم "سندروم مورجلنز" که به تازگی به بخش رقابتی جشنواره فیلم کوتاه سه دقیقه ای تایوان راه پیدا کرده است، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه این فیلم دومین اثر وی در زمینه تولید فیلم های کوتاه سه دقیقه ای است، اظهار کرد: ایده این فیلم از زمانی شکل گرفت که متوجه شدیم یک بیماری روانی به نام سندورمورجلنز وجود دارد که فرد مبتلا به این بیماری احساس می کند همیشه حشره ای زیر پوست او حرکت می کند؛ ما به عنوان ایده اصلی ساخت این فیلم، این بیماری را در سایه یک داستان به نمایش درآوردیم و یک فیلم کوتاه سه دقیقه ای از آن تهیه کردیم.
وی با بیان اینکه از زمان شکل گیری ایده تا زمان پایان طرح و طراحی پوستر مربوط به فیلم در حدود سه ماه زمان برده است، افزود: من با همکاری یکی از دوستان خود به نام علی سیروسیان به عنوان تنها بازیگر این فیلم از اردیبهشت ماه سال گذشته برای ساخت این فیلم اقدام کردیم که در نهایت این اثر بعد از گذشته سه ماه و با صرف هزینه کاملا شخصی به مبلغ سه میلیون تومان به پایان رسید.
مظفری با بیان اینکه بخش رقابتی جشنواره فیلم کوتاه سه دقیقه ای تایوان در دو ماه آینده در 17 جولای برگزار می شود، خاطر نشان کرد: از آنجاکه برای فیلم های کوتاه محدودیت زمانی مشخص است و باید مفاهیم این فیلم ها که عمدتا بر پایه اخلاق بنا شده اند در مدت سه دقیقه به مخاطب انتقال داده شود، نمی توان ژانر خاصی برای آنها در نظر گرفت و دسته بندی های کمدی، اجتماعی، درام و... برای آنها مطرح نیست.
وی تاکید کرد: من در حال حاضر یک فیلم نامه حدود 15 دقیقه ای دارم، اما از آنجاکه هنوز موفق به پیدا کردن سرمایه گذار نشده ام، فعلا دست نگه داشتم به محض یافتن منبع مالی مناسب حتما ساخت آن را شروع می کنم.
وی با بیان اینکه شغل اصلی وی عکاسی و طراحی گرافیک است و درآمد اصلی او نیز از این طریق است، تصریح کرد: من در حال حاضر 33 سال سن دارم و به مدت 5 سال است که در زمینه تولید فیلم های کوتاه، تئاتر و نمایشنامه نویسی فعالیت می کنم و فیلم "سندروم مورجلنز" نیز دومین اثر من در زمینه تولید فیلم های کوتاه سه دقیقه ای است. همچنین فیلم قبلیم موفق شد در سال 2019 در جشنواره فیلم های کوتاه شهر سئول کره جنوبی از بین حدود سه هزار اثر در بین 64 فیلم برگزیده قرار بگیرد.
این هنرمند اراکی در ادامه ضمن اشاره به عمده مشکلات بخش فرهنگ و هنر استان مرکزی، اظهار کرد: متاسفانه برخورد سلیقه ای یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که در بخش هنر استان مرکزی وجود دارد و عمده آثار هنرمندان در حوزه فیلم سازی، بر اساس قدرت ایده پردازی و سناریو نویسی قضاوت نمی شوند. در این راه ممکن است یک سازمان یا ارک اثر تولیدی یک هنرمند را بپسندد و از آن حمایت کند و یا اینکه آن را دوست داشته باشد و در مسیر تولید آن اثر سنگ بیندازد.
وی افزود: این مشکل در حوزه فیلم سازی به نسبت تئاتر کمتر به چشم می آید و یک هنرمند می تواند با پیدا کردن یک لوکیشن مناسب اقدام به ساخت و عرضه اثر خود کند، اما در تئاتر با توجه به اینکه این هنر باید حتما بر روی صحنه اجرا شود، اولین سنگ اندازی ها در همین مرحله است و پیش آمده است که اداره کل فرهنگ و ارشاد استان قبل از آنکه حتی متن اجرا را بخواند، می گوید که شما تحصیلات مرتبط با این کار را ندارید.
مظفری تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر نه تنها به نظر من کمکی نمی کند، بلکه باعث می شود بسیاری از استعدادها در حوزه های مختلف در نطفه خفه شوند.
انتهای پیام